Yapay zeka öncüsü Geoffrey Hinton, teknolojik riskler nedeniyle Google'dan ayrıldı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46735
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4952 kez
Teşekkür edildi: 4139 kez

Yapay zeka öncüsü Geoffrey Hinton, teknolojik riskler nedeniyle Google'dan ayrıldı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Hinton, hayatının bazı çalışmalarından pişmanlık duyuyor. Yapay zeka topluluğunun en saygın isimlerinden biri olan Geoffrey Hinton, yapay zekanın şimdi ve gelecekte oluşturduğu tehlikeler hakkında konuşmak için Google'daki işinden ayrıldı. Hinton, bazıları tarafından AI'nın vaftiz babası olarak anılır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Sahadaki çalışmaları, 70'lerin başında, sinir ağları fikrine kapıldığı Edinburgh Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olarak başladı. O zamanlar çok az araştırmacı konseptin değerli olduğuna inanıyordu, ancak The New York Times'ın belirttiği gibi , Hinton bunu hayatının işi yaptı. 2012'de profesör olan Hinton ve iki öğrencisi, görüntüleri analiz edebilen ve fotoğraflardaki ortak öğeleri tanımlayabilen çığır açıcı bir sinir ağı oluşturdu. Ertesi yıl Google, Hinton'ın şirketi DNNresearch'i 44 milyon dolara satın aldı ve işine devam etmesi için Hinton'u görevlendirdi.

Ancak geçen yıl, Hinton'un AI ve yetenekleri hakkındaki görüşü değişti. Hinton, giderek daha yetenekli sistemlerin hala bazı alanlarda insan düşüncesiyle aynı seviyede olmadığına, ancak diğer alanlarda beynin yeteneklerini geride bıraktığına inanıyordu.

Resim

The New York Times'a konuşan Hinton, "Belki de bu sistemlerde olup bitenler beyinde olup bitenlerden çok daha iyidir." Bu eğilim devam ettikçe ve şirketler daha güçlü AI sistemlerinden yararlandıkça, giderek daha tehlikeli hale geliyorlar. Hinton, yapay zekanın durumu hakkında "Beş yıl önce nasıl olduğuna ve şimdi nasıl olduğuna bakın" dedi. "Farkı alın ve ileriye doğru yayın. Bu korkutucu" diye ekledi. Yakın zamana kadar Hinton, Google'ın zarar verebilecek bir sistem başlatmayarak teknolojinin iyi bir temsilcisi olduğunu düşünüyordu. Google ve diğer teknoloji devleri, durdurulmasının imkansız olabileceğine inandığı bir yapay zeka yarışına girdiği için artık durum böyle değil.

https://twitter.com/geoffreyhinton/stat ... 0721210372

Kısa vadede Hinton, İnternet'in insanların kafasını karıştıracak ve artık neyin gerçek olduğunu bilmemelerine neden olacak sahte resimler, videolar ve metinlerle dolup taşmasından endişe ediyor. Uzun vadede, AI sonunda insanlar tarafından yapılan birçok işin yerini alabilir. Sonunda yapay zeka, insan yaratıcılarını başka alanlarda da geride bırakabilir.

Hinton, "Bu şeylerin aslında insanlardan daha akıllı olabileceği fikri - birkaç kişi buna inanıyordu" dedi. "Ama çoğu insan bunun çok uzak olduğunu düşündü. Ben de çok uzak olduğunu düşündüm. 30 ila 50 yıl, hatta daha uzun olduğunu düşündüm. Açıkçası, artık öyle düşünmüyorum."

Hinton yayına, bir yanının artık hayatı boyunca yaptığı işlerden pişmanlık duyduğunu söyledi. "Kendimi normal bir bahaneyle teselli ediyorum: Ben yapmasaydım başkası yapacaktı" dedi.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/98515-art ... -over.html
Cevapla