Levono IdeaPad Gaming Notebook Sahibi Olanlar İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2506 kez

Levono IdeaPad Gaming Notebook Sahibi Olanlar İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Önce Oyuncular Ve 3D Uygulamalar (AutoCAD,Surface,NetCAD,SolidCAD,MicroMine gibi) İçin :

Her ne kadar gaming notebook olsa'da böyle bir sistem hızlandırma ve oyun moduna hazırlama yazılımı ile sistemin tüm kaynakları (CPU,RAM,GPU) oynanmak istenen oyunlar'a yada üzerinde çalıştığınız 3D uygulamanın daha randımanlı çalışması için kullanılabilir.
Resim
Buradaki ;

Açık kırmızı : arkaplan'da kapatılan işlemlerin sayısal yüzdesini
Koyu kırmızı : yapılan hız aşırtma'da sistemin (GPU'un) 3D uygulamaya vereceği tepki süresinin kısalığının sayısal yüzdesi

olmak üzere sistemin oyun performansının ortalama yüzdesi 41'dir.

Bu değer Windows11 çalıştıran Levono donanımlarında sabittir.Windows 10 yada Windows 8.1 farklı olabilir.

Bu değer, Levono Gaming'in IP versiyonlarının üst basamaktan giriş seviyesi bir notebookpc olduğunu da gösterir.
Resim
Yukarı'da NVIDA GeForce RTX 3050Tİ ekran kartının ;

GPU Çekirdek Saati (MHz.)
GPU Bellek Saati (MHz.) verilmiştir.

RTX 3050TI en son maksimum değerleri 1000 MHz ve 3000 MHz olup, Levono IP Gaming optimum değerler (deneme-yanılma ile) aşağıda verilmiştir.
Resim
Zaten yazılım sizi uyarmakta ve sizi güvenli tarafta durmaya (Sol taraf) zorlamaktadır.
Resim
Bu yazılımla "Hangi Oyunları Sistemim Kaldırır Gibi" güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen sorunun tez elden kendiniz yazılımı kullanarak cevap bulabilirsiniz.
Resim
Levono IP Gaming 3'ün Windows11'li Oyun Performans Yüzdesi
Resim
Hangi oyunları çalıştırabilirim (Maksimum ve Minimum Sistem Gereksinimleri)
Resim
Sizce bu işte bir terslik yok mu? (şimdiki tarihe bakın bir de buna) :-D :-D :-D
Resim
Yazılım Hakkında Bölümü :
Resim
Bu açılan forum konusu , herbir alt mesaja bir konu olarak dinamik genişleteceğim inşallah
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Donanımla Birlikte Kullanılması Zorunlu Bileşenler

Eğer aldığınız FreeDos'lu Levono IP Gaming Notebook PC'ye Windows11 haricinde , Windows 10, Windows 8.1 ve Windows 7 işletim sistemi kuracaksanız, Microsoft Store'yi kullanabildiğinizden emin olmalısınız.

Levono IP Gaming Notebook, microsoft store uygulamaları (en önemlileri aşağıda) olmadan sadece "devasa bir dijital çöp" olacaktır kullanıcının elinde....

En Önemlisi (Sistem Ses Sistemini Düzenleyen Uygulama)
Resim
Eğer bu Windows Store uygulaması olmazsa , aşağıdaki uygulama hiçbir işe yaramaz, sürekli cızırtılı bir sese maruz kalabilirsiniz. (nereden biliyorsunuz derseniz, bizzat deneyimledim)
Resim
Bu ikisi birbirine bağımlı, biri olmadan diğeri randımanlı çalışmıyor.

Gelelim işin ekran kartı yönüne.....

NVİDA GeForce yazılımı
Resim
İntel Denetim Merkezi yüklenmeden asla çalışmıyor.
Resim
Bundan dolayı Windows11'i bırakamıyorum.....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Levono IdeaPad Gaming İçin İsteye Bağlı Yararlı MS-Store Uygulamaları

Açıklama :

Bu Windows Store Uygulamaları "isteye bağlıdır (yani yüklemek yada yüklememek iste bütün mesele bu, sizin paşa gönlüne kalmıştır)

ACER CENTER :

Acer Gaming Notebook PC'ler için oluşturulmuş olsa'da Levono Gaming donanımını da tanıyabilmektedir.Bunu Levono VATANGE'in arkaplan'da 10'dan fazla servis ve 50'ye yakın arkaplan çalıştırmasından , ve sistemi zora sokmasından dolayı kurdum.Bu yazılımla "PİL KALİBRASYONU" da yapılabiliyor.
Resim
Resim
İNTEL OPTANE BELLEK YÖNETİM UYGULAMASI:

Eğer 11.nesil İntel CPU'nuzun ve Depolama aygıtlarınızın optimum randımanlı çalıştırılmasını istiyorsanız bunu kurun.İnanın bana İntel CPU'sunun randımanını artırıyor.
Resim
MOTES :
Resim
Resim
SİMPLE JONURAL (GÜNLÜK) :
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Levono IdeaPad Gaming Notebook Sahibi Olanlar İçin Öneri Ve Tavsiyeler

Mesaj gönderen burak35 »

İşletim sistemi değiştirememek en büyük sorun sanırım. Windows 11 de her yere el atmak gerekiyor sistem stabilitesi için.
Aynı şeyler Windows 10 içinde geçerli tabi. Windows 10 a ilk geçtiğimde Film falan izlerken bile donma oluyordu.
Son zamanlarda baya bi değişiklik yaptım. En son eklediğim Reg kayıtları ve kapattığım zamanlanmış görevlerden sonra artık donmada olmuyor. :-D
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3920 kez

Re: Donanımla Birlikte Kullanılması Zorunlu Bileşenler

Mesaj gönderen root@localhost »

TRWE_2012 yazdı: 24 Nis 2023, 20:21 Eğer aldığınız FreeDos'lu Levono IP Gaming Notebook PC'ye Windows11 haricinde , Windows 10, Windows 8.1 ve Windows 7 işletim sistemi kuracaksanız, Microsoft Store'yi kullanabildiğinizden emin olmalısınız.

Levono IP Gaming Notebook, microsoft store uygulamaları (en önemlileri aşağıda) olmadan sadece "devasa bir dijital çöp" olacaktır kullanıcının elinde....

En Önemlisi (Sistem Ses Sistemini Düzenleyen Uygulama)
Resim
Eğer bu Windows Store uygulaması olmazsa , aşağıdaki uygulama hiçbir işe yaramaz, sürekli cızırtılı bir sese maruz kalabilirsiniz. (nereden biliyorsunuz derseniz, bizzat deneyimledim)
Resim
Bu ikisi birbirine bağımlı, biri olmadan diğeri randımanlı çalışmıyor.

Gelelim işin ekran kartı yönüne.....

NVİDA GeForce yazılımı
Resim
İntel Denetim Merkezi yüklenmeden asla çalışmıyor.
Resim
Hepsi win10 22h2 ye kuruldu abi. :) Bekliyoruz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bu lenovo nun yeni laptopları biraz garip geldi bana. Türkiye de satılan sadece Win 11 uyumlu.
Ama amazonda satılanlarda İse Win 10 yüklü garip bir olay gerçekten.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3920 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

burak35 yazdı: 30 Nis 2023, 04:57 Bu lenovo nun yeni laptopları biraz garip geldi bana. Türkiye de satılan sadece Win 11 uyumlu.
Ama amazonda satılanlarda İse Win 10 yüklü garip bir olay gerçekten.
Ben kurdum. Muhtemelen çoğuna kurulur. Pc yi almadan önce alışveriş sitelerinde yorumlarda ekran görüntüleri paylaşmışlar hep gördüm ayrıca Youtube da izledim türkiye de satın alanlar da 10 kurabiliyor.

10 kurulamayan da olabilir tabi denemeden bilemeyiz
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Aynen alırken araştırmak lazım galiba. Win 11 dayatması saçma gerçekten. Bence 8.1 bile kurulabilir olmalı.
Zorlamayla baskıyla ısrarla olmaz ama anlatamıyoruz işte.