ÇÖZÜLDÜ - Gece Işığı (Night Light) Aktif Olmuyor
- mehmet.akif.simsek
- Byte1

- Teşekkür etti: 2 kez
ÇÖZÜLDÜ - Gece Işığı (Night Light) Aktif Olmuyor
Öncelikle Herkese merhabalar Almanya'dan getirtmiş olduğum Lenovo x230T cihazıma kırpılmış Windows 10 kurdum cihaz yağ gibi akıyor fakat Gece Işığı modunu bir türlü aktive edemedim Konum bilgisi de keza aynı şekildeydi onu detaylı araştırmayla buldum fakat gece ışığı ile alakalı bu denli derin bir bilgi göremedim yardımcı olursanız sevinirim
Bu arada normal Windows 10 yüklediğin zaman gece ışığı çalışıyor ama normal win10 biraz kasıyor
Winver: 21H2 19044.2846
Bu arada normal Windows 10 yüklediğin zaman gece ışığı çalışıyor ama normal win10 biraz kasıyor
En son mehmet.akif.simsek tarafından 30 Nis 2023, 06:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Re: Gece Işığı (Night Light) Pasif Aktive Olmuyor
Bu çözümü uygulamak için kayıt defterinde birkaç değişiklik yapmanız gerekecek. Öncelikle bu yöntem sisteme doğrudan etki edebileceği için kayıt defteri yedeğini almanızı ve ne yaptığınızdan emin değilseniz mümkünse sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı tavsiye ederim.mehmet.akif.simsek yazdı: 20 Nis 2023, 22:11 Öncelikle Herkese merhabalar Almanya'dan getirtmiş olduğum Lenovo x230T cihazıma kırpılmış Windows 10 kurdum cihaz yağ gibi akıyor fakat Gece Işığı modunu bir türlü aktive edemedim Konum bilgisi de keza aynı şekildeydi onu detaylı araştırmayla buldum fakat gece ışığı ile alakalı bu denli derin bir bilgi göremedim yardımcı olursanız sevinirim
Kayıt defteri yedeğini almak için düzenleyiciyi çalıştırdıktan sonra Dosya>Ver yolunu izleyebilirsiniz. Kayıt defterinizi yedekledikten sonra aşağıdaki aşamalara geçebilirsiniz…
1- Başlat menüsünde “regedit” diye aratın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açın. (Alternatif olarak “regedit.exe” yazarak çalıştırabilirsiniz)
2- Düzenleyiciyi açtıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin:
Kod: Tümünü seç
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\DefaultAccount\CloudKod: Tümünü seç
$$windows.data.bluelightreduction.bluelightreductionstate
$$windows.data.bluelightreduction.settings
4- Bu işlem sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın ve gece ışığını aktif edin.
Kaynak : Microsoft Corp.
- mehmet.akif.simsek
- Byte1

Re: Gece Işığı (Night Light) Aktif Olmuyor
Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, bunu daha önce görüp denemiş ilgili alana bakmış fakat sizinde paylaştığınız görselde görülen bir anahtar bulamamıştım.
Bendeki bu
Başka bir çözüm yolu yok mudur acaba
Bendeki bu

En son mehmet.akif.simsek tarafından 30 Nis 2023, 06:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
O zaman ters mantık yapalım....mehmet.akif.simsek yazdı: 23 Nis 2023, 06:07 Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim, bunu daha önce görüp denemiş ilgili alana bakmış fakat sizinde paylaştığınız görselde görülen bir anahtar bulamamıştım.
Bendeki bu
Yani sende olmayan anahtar ve alt anahtar ve de değerleri Windows11 x64'den sendeki Windows10 x64'e ekleyelim.
Ama önce söz konusu anahtar komple yedekle (Windows kayıt defteri editörün'de menüden "VER" komutu ilgili kaydı masaüstüne kayıt et.)
Şimdi bunu sistem'in Windows kayıtlarına ekle ve sistemi yeniden başlat
İndirme :
Kod: Tümünü seç
https://www.upload.ee/files/15158722/storeWin11.7z.html- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3919 kez
Sorunu bu cümle anlatıyor. Reg kayıtları da oynanmış bu kullandığını sürümde.Lenovo x230T cihazıma kırpılmış Windows 10 kurdum
Trwe'abimin çözüm yoluna alternatif olarak size ;
Orjinal kırpılmamış ve hızlı win10 pro x64 - 1607 yapıyı kurmanızı öneririm. Win7 den farksızdır. Kurulumdan sonra defender i ve update i kalıcı kapatın. Bakın keyfinize.
viewtopic.php?t=217002&hilit=1607
Buradan edinebilirsiniz.
Kolay gelsin.
- mehmet.akif.simsek
- Byte1

zannediyorum o sürümü dışardan da olsa ms store kuralamıyordu.root@localhost yazdı: 23 Nis 2023, 15:37Sorunu bu cümle anlatıyor. Reg kayıtları da oynanmış bu kullandığını sürümde.Lenovo x230T cihazıma kırpılmış Windows 10 kurdum
Trwe'abimin çözüm yoluna alternatif olarak size ;
Orjinal kırpılmamış ve hızlı win10 pro x64 - 1607 yapıyı kurmanızı öneririm. Win7 den farksızdır. Kurulumdan sonra defender i ve update i kalıcı kapatın. Bakın keyfinize.
viewtopic.php?t=217002&hilit=1607
Buradan edinebilirsiniz.
Kolay gelsin.![]()
o yüzden tercih etmemiştim diye aklımda kalmış
- mehmet.akif.simsek
- Byte1

Re: Gece Işığı (Night Light) Aktif Olmuyor
ÇÖZÜLDÜ:
------------YÖNTEM-----------
Sistemi düzenleyen TR_by kardeşimiz ile iletşime geçtim sağolsun yönlendirdi.
Win 10 Tweaker Pro ile aşağıdaki işlemi yapıp sistemi yeniden başlatınca hiçbir şekilde düzelmeyen pasif "Gece Işığı" butonu ve fonskiyonu aktif oldu.

------------YÖNTEM-----------
Sistemi düzenleyen TR_by kardeşimiz ile iletşime geçtim sağolsun yönlendirdi.
Win 10 Tweaker Pro ile aşağıdaki işlemi yapıp sistemi yeniden başlatınca hiçbir şekilde düzelmeyen pasif "Gece Işığı" butonu ve fonskiyonu aktif oldu.

- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3919 kez
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
Re: ÇÖZÜLDÜ - Gece Işığı (Night Light) Aktif Olmuyor
Yada en güzeli oynanmamış bir Windows 10 sürümü kurup,
Üzerine işinize yarayabilecek Registry kayıtlarını Elle ekleyerek kendinize göre modifiye etmek.
Ben yıllarca Windows 7 yi böyle kullandım mesela. Aynı şekilde Windows 10 uda böyle kullanıyorum herhangi bir sorunum sıkıntımda yok şimdilik.
Üzerine işinize yarayabilecek Registry kayıtlarını Elle ekleyerek kendinize göre modifiye etmek.
Ben yıllarca Windows 7 yi böyle kullandım mesela. Aynı şekilde Windows 10 uda böyle kullanıyorum herhangi bir sorunum sıkıntımda yok şimdilik.