Microsoft ve Adobe Görüntü oluştuma işlemlerinde yapay zekadan faydalanıyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46479
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4605 kez
Teşekkür edildi: 3922 kez

Microsoft ve Adobe Görüntü oluştuma işlemlerinde yapay zekadan faydalanıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Büyük teknoloji şirketleri, üretkenlik ve arama motoru pazarlarında yeni bir cephe olarak üretken yapay zekayı hızla benimsiyor. Microsoft ve Google'ın yapay zekalı sohbet robotlarını tanıtmasının üzerinden çok geçmeden Adobe ve Microsoft da yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma planlarını açıkladı.

Microsoft ve Adobe, görsel tabanlı üretken yapay zeka için ilk uygulamalarını Salı günü açıkladı. İki şirketin teknoloji için farklı amaçları var, ancak her ikisi de üretken yapay zekanın etiği konusundaki endişeler ışığında yavaş bir sunumla başlıyor. Redmond şirketi, kısa süre önce piyasaya sürülen Bing AI sohbet robotuna entegre ettiği bir görüntü oluşturucu olan Bing Image Creator'ı duyurdu. Kullanıcılar, DALL-E AI modelinin geliştirilmiş bir versiyonu aracılığıyla görüntüler oluşturmak için chatbot penceresine istemler girebiliyor. Ancak DALL-E'nin rakibi Midjourney, en azından şimdilik 5. sürümüyle gerçekçilikte bir adım öne geçti.

Bing Image Creator şu anda yalnızca Bing önizlemesinin yaratıcı modunda kullanılabiliyor ancak eninde sonunda dengeli moda, hassas moda ve Microsoft Edge'e de gelecek. Edge'e geldiğinde, kullanıcılar tarayıcının Copilot kenar çubuğuna tıklayarak erişebilirler.


Bu arada Adobe, Firefly adı verilen ve şu anda beta sürümü mevcut olan bir üretici yapay zeka modelleri ailesini ortaya çıkardı. Yapay zeka, şirketin görüntü düzenleme yazılımıyla entegre olarak kullanıcıların metin komutlarını kullanarak resimler ve metin efektleri oluşturmasına olanak tanıyor. Adobe, yapay zeka görüntü oluşturucularını Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud ve Adobe Express iş akışlarına dahil edecek. Bu özellikten yararlanacak ilk programlar Adobe Express, Experience Manager, Photoshop ve Illustrator olacak.

Zararlı görüntülerin oluşturulması ve yapay zeka modellerini eğitmek için telif hakkıyla korunan çalışmaların kullanılmasına ilişkin endişeler, teknolojiyi ilgi çekici olduğu kadar tartışmalı hale getirdi. Microsoft ve Adobe, kullanıcıları yapay zekayı hafife almadıklarına ikna edecek önlemlerle bu endişeleri gidermeye çalışıyor.

Resim

Microsoft, kullanıcılarının yeni araçla neler yaptığını görmek için Bing Image Creator için kademeli bir sürüm uyguluyor. Bing'in zararlı resimler üretmemesini sağlamak için korumalar da içerecek. Ayrıca görüntülerin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirlemek için filigranlar da yerleştirecek.

Adobe, telif hakkı ihlalini önlemek ve içerik oluşturucuların yapay zeka modellerini öğretmeye yardımcı olmaktan vazgeçmelerine izin vermek için birçok adım atıyor. Şirket ilk yapay zekasını Adobe stok fotoğrafları, açık lisanslı çalışmalar ve kamu malı materyaller üzerinde eğitti. Firefly beta sürümünden çıktığında Adobe, stok fotoğraf üreticilerine yapay zekaya katkıları için nasıl ödeme yapmayı planladığını açıklayacak.

Adobe ayrıca makine öğrenimi modellerini beslemek için mevcut Cloud abonelerinin içeriklerini kullanmaktan kaçınacak. Sonunda şirket, kullanıcılarını yapay zekasını eğitmeye yardımcı olmaya ikna etmek istiyor ancak çalışmalarına "Eğitmeyin" etiketi atamalarına izin verecek. Oluşturulan içerik, depolandığı, yayınlandığı ya da başka bir şekilde kullanıldığı her yerde eğitim karşıtı etiketi taşıyacak.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/98023-mic ... ators.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte3
Petabyte3
Mesajlar: 7713
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3207 kez
Teşekkür edildi: 3252 kez

Re: Microsoft ve Adobe Görüntü oluştuma işlemlerinde yapay zekadan faydalanıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Yapay zekayla uğraşacaklarına Şu Windows 11 i geri çeksinler. 3 Sistem yoluna devam etsin. 7 8.1 ve 10. Bu üçü yeter hatta fazla bile.
Windows 11 kaldırılsın. Sistemler temizlenip düzenlensin. Kullanıcı hakimiyeti arttırılsın. Ha bunu yaparlarmı? Tabikide hayır.

Geçen gece Tenforums da dolaşıyorum. Periodic bakım diye bir ayar gördüm Defenderda. Bu ayar yanlış görmediysem ilk Win 10 sürümlerinde var.
Sürüm numarası 15 lerdeydi. Ama sonraki sürümlerde ise kaldırmışlar? Acaba neden? Milletin işine yarayacağı içinmi? Bence öyle.
Cevapla