Crystaldiskmark ta sanki yazma değeri biraz düşük çıkmış gibi. Ama çok sorun olmaz. Birde yazmayı unutmuşum, Çok fazla test yapmanıda önermem.
Baya götürür o Ssd. İleride değiştirirsin artık. Sağlığın düşmesi Windows 11 le alakalı olabilir. Sürekli oku yaz yapıyor. Rahat bırakmıyordur Ssd yi.
Geçen gece Samsung 990 Ssd ile ilgili bir iddia gördüm. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama durum biraz can sıkıcı görünüyordu.
Bulabilirsem paylaşırım belki.
Edit: Evet buldum. Çok garip bir olay ama. Şimdi kısaca özete geçeyim. Adamın biri Samsung 990 pro 2 tb Nvme Ssd alıyor.
Bu ssd yi kısa süre kullanıyor. Ve Kısa sürede Ssd ye yazılan veri miktarı 2006 Gb, Yani kısaca düz hesap yaklaşık 2 Tb diyelim.
Adam crystaldiskinfo yu açıp baktığında Ssd sağlığının %100 den %64 e düştüğünü görüyor. Sağlık düşmesi elbette normaldir.
Ancak Hepi topu 2 Tb kadar az bir miktarda yazma yapılmasında, Sağlığın %100 den %64 e düşmesi elbette normal birşey değildir.
Hani %99 a düşse anlarımda %64 e düşmesi hem garip, Hemde can sıkıcı bir durum. Kaldı ki Ssd nin Tbw değeri ; 1.200 TBW
Böyle bir durumda insan ister istemez "Acaba bilerek kaliteden mi kısıyorlar" diye kendi kendine sormadan edemiyor.
Yorumlarda Vatandaş %64 ten %57 ye düştü yazmış.
Kod: Tümünü seç
https://twitter.com/neilaschofield/status/1617212993535721474
Bir edit daha: Yorumları görmemiştim şaka gibi gerçekten, Bir başka kullanıcı 1 Tb olan pro modeli kullanıyor.
O da Sadece 459 Gb veri yazdırmasına rağmen, Sağlık %96 ya düşmüş durumda.