NAS (Ağa Bağlı Depolama)

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11234
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 978 kez
Teşekkür edildi: 2134 kez

NAS (Ağa Bağlı Depolama)

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim

Ağa bağlı depolama (NAS), özellikle küçük ölçekli işletmelerde verilerin saklanması için kullanılan dosya tabanlı bir cihazdır. Ağ üzerinden IP ile erişilebilen NAS’a birçok cihazın erişim olanağı bulunmaktadır.

Ağa bağlı depolama, Network Attached Storage teriminin kısaltması olan NAS standart bir Ethernet bağlantısı ile yerel bir ağda çalışan dosya depolama sistemidir. NAS, modem, switch veya router gibi ağ cihazlarına bağlanarak, ağ ya da internet üzerinden verilere erişim sağlanabilmektedir.

NAS, küçük işletmelerde az maliyetle, bilişim personeline gerek kalmadan veri depolar ve personele ortak verilere erişim olanağı sunar.

Ağa bağlı depolama sistemleri, evlerde kullanılan bulut sisteminin üzerinde hıza sahip bir cihazdır. NAS çözümleriyle birlikte şirkette veri akışı hem daha az maliyetle hem de hızlı bir şekilde sağlanır.

NAS sisteminden önce şirketlerin belki yüzlerce ya da binlerce aynı dosyadan serverları bulunuyordu. NAS ile dosyalar ayrı biçimde depolanmak yerine tüm kullanıcıların erişebileceği şekilde bir arada tutuluyor.

NAS (Ağa Bağlı Depolama) Özellikleri Nelerdir?

Ağa bağlı depolama çözümleri, daha çok küçük işletmelerin tercih edebileceği özelliklere sahip bir ağ depolama sistemidir. Maliyeti düşük olması nedeniyle birçok işletme tarafından kullanılır. Kullanımı oldukça kolay ve pratiktir.

Ağa bağlı depolama çözümleri güvenilir yapısıyla dikkat çeker. Cihazda toplanan veriler güvenli bir şekilde depolanır.

Ağa bağlı depolama çözümleri hızlı bir şekilde çalışır. Müşteriye geri dönüş hızı ve aranan bilgiye kolay erişim sağlaması yönünden oldukça avantajlıdır. Şirketler ve kullanıcılar, NAS ile kolay bir şekilde veri akışını sağlar. Şirket, verileri tek bir yerde saklı tutulduğu için tüm verilere istedikleri anda ulaşabilme şansına sahiptir. Veri paylaşımı birden fazla aygıt için yapılabilir. Birçok kişi aynı dosya üzerinde işlem yapabilir.

Ağa bağlı depolama çözümleri birçok açıdan kullanıcılara büyük kolaylıklar sunuyor. Ancak çok yüksek performans gerektiren şirketlerde veri yedeklemesi ve büyük şirketlerde ağ yavaşlama durumu söz konusu olabileceğinden daha çok küçük işletmeler tarafından tercih edilir.

Ağa Bağlı Depolama (NAS) Kategorileri

NAS cihazları sürücü sayısına göre üç geniş kategoride gruplandırılır; sürücü desteği, sürücü kapasitesi ve ölçeklendirilebilirlik.

Üst Düzey NAS

Üst düzey pazarda yer alan kurum ve şirketler yüksek performansta veri akışına ve yedeklemesine gereksinim duyar. Üst düzey ağ depolama sistemi de yüksek performans sağlayan aygıtlardır. Sistem, hızlı erişim sağlar.

Orta Düzey NAS

Orta düzey NAS birkaç yüz terabaytlık veri ihtiyacı duyan orta ölçekli bir firmanın ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hizmet verir. Orta düzey NAS cihazlar küme olarak kullanılamaz.

Düşük Düzey NAS

Düşük seviyeli NAS çözümlerinden ise daha çok küçük ölçekli firmalar faydalanır. Lokal dosya ve veri paylaşımı yapan kullanıcılar için idealdir.

Kaynak :

Kod: Tümünü seç

https://www.longlinememory.com/
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8106
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 3484 kez
Teşekkür edildi: 3536 kez

Re: NAS (Ağa Bağlı Depolama)

Mesaj gönderen burak35 »

Birden çok versiyonu vardır. 3.5 inç sata Hdd olanlar vardır. Bunlar genelde Sata 3 arayüzlüdür ve nispeten normal disklere göre daha hızlıdır,

Birde 2.5 inç sata Hdd olanlar Ve Ssd olanlar vardır. Mesela Wd nin Red Serisi Ssd leri gibi. Bunlarda laptopta yada iş bilgisayarlarında kullanılabilir,
Tabi yine normal disklere göre Bu disklerde nispeten daha hızldır.

Bu iki Donanım ailesinin en önemli ortak yanı F/P yani fiyat performans oranıdır. Genelde bu ürünler standart disklere göre biraz daha pahalıdır.
Ama tabi daha uzun ömürlü Ve daha dayanıklıdırlar.
Cevapla