Sistem'den kovulan bileşenler
1.Windows Defender sistem'den silindi.
2.Windows Smart Screen silindi.
3.Windows Store uygulamaların en az yarısı kaldırıldı.
4.Telemetriler kapatıldı.
5.Windows Update sonsuza kadar mühürlendi.
6.Sistem'e Windows XP kayıt defter ayarları uygulandı.
Bunun sonucunda;
Boşta 16GB RAM'in sadece %9 - %10'unu harcıyor. (boşta arka planda çalışan işlem sayısı 102-103)
Normal internet-ofis-multimedya kullanımlarında 16GB RAM'in sadece %13 - %17'ini harcıyor. (normal kullanımda arka planda çalışan işlem sayısı 140-151)
Oyun modunda 16GB RAM'in sadece %25- %35'ini harcıyor. (arka planda çalışan işlem sayısı 50-68)
Ayrıca....
Windows 11'in Windows 7 Kurtarma Konsolunu'da "Winaero Tweaker v0.19.1.0" isimli ayar yazılımı ile açmayı başardım.(deneme-yanılma yöntemi_kör dalış yöntemi (sonucun ne olacağını kestiremiyorsun bu yöntemde) Artık sistem açılırken önce Windows Önyükleme Yöneticisi "WinLoader" Konsolu geliyor,30 saniye geri sayımdan sonra Windows 7 Kurtarma Konsolu geliyor, klavye yön tuşu ile sistemi en alttaki satırdan normal açıyorum.Eski sistemimde de böyle kullanmakta idim.
Sonuçta , Windows 7 Görünümlü-Sürükle-Bırak fonksiyonu geri gelmiş bir Windows 11 Home x64 İşletim Sistemi elde ettim.Artık uzun bir süre format olayından uzak kalmayı amaçlıyorum (sıkıldım artık Windows kurmaktan.....!!!)

Tarih-saat bile özelleştirildi....!!!