Windows 8.1 desteği bugün sona erdi
Hatırlayacağınız gibi, Windows 7'de Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi (ESU) programı bulunmaktadır. Ek ücret karşılığında, şirketler o işletim sistemi için güvenlik yamaları alır. Ancak Microsoft, Windows 8.1 için bir Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi (ESU) programı sunmayacaktır. 10 Ocak 2023'ten sonra Windows 8.1'i kullanmaya devam etmek güvenlik risklerini de beraberinde getirecektir.
İşletim sisteminin kendisi çalışmayı hemen durdurmaz, ancak uygulamalar ve sürücüler güncelleme almayı durdurur. Dolayısıyla, Windows 8.1'de kalırsanız yeni cihazlar ve birkaç web sitesi sizin için çalışmayabilir. Windows 8.1, Windows 8'de kaldırılan Başlat butonunun geri dönmesine rağmen, Windows 7 veya Windows XP ile aynı popülerliği kazanamadı.
Microsoft, Windows 8.1 ile satılan cihazların eski olduğuna ve 2013 yılında yapıldığına dikkat çekiyor. Şirket, Windows 10 veya Windows 11'in yüklenmesine ek olarak yeni bir bilgisayar veya donanım yükseltmesi yapılmasını öneriyor çünkü bunlar 2025 yılına kadar desteklenecek ve daha az katı donanım gereksinimlerine sahip olacak. TPM 2.0 ve Güvenli Önyükleme/UEFI gereksinimleri Windows 11 için zorunludur, ancak Windows 10 için zorunlu değildir.
Son olarak, ESU programı aracılığıyla Windows 7 için ücretli güvenlik güncellemelerinin yayınlanmasının da Bugün sona erdiğini belirtmekte fayda var. Bu işletim sisteminin kullanıcıları da Windows 10 veya Windows 11'e yükseltme yapmalıdır.