Windows 7 de Durdurulabilecek Zamanlanmış Görevler

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
burak35
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 2292 kez

Windows 7 de Durdurulabilecek Zamanlanmış Görevler

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Tüm Windowslarda bildiğiniz üzere birçok sistem yönetim aracı var. Bunlardan biride "Zamanlanmış Görevler"dir.
Bu zamanlanmış görevlerin içindekilerden bazıları gereksiz olup, Sisteme fazladan yük bindirebilir. Ve ısı artışıda sağlayabilir.
Donanımları güçlü sayılabilecek cihazlarda bu çok sorun olmasada, Benim gibi eski donanıma sahip birçok insanda soruna neden olabilir.
Zamanında kendi sistemim Windows 7 de birçok değişiklik yapmıştım. Bunlardan biride Zamanlanmış görevleri Elle optimize etmekti.
Biraz geç olsada yıllar önce not aldığım bu çalışmayıda paylaşmak isterim.

Not: Bu listedeki Zamanlanmış görevleri kapattığımda herhangi bir sorun sıkıntı yaşamamıştım. Ama siz yinede her ihtimale karşı yedek bulundurun.

windows 7 de durdurulabilecek zamanlanmış görevler
01 Application Experience
02 Autochk
03 Bluetooth
04 Customer Experience Improvement Program
05 Defrag
06 DiskDiagnostic
07 Location
08 Maintenance
09 NetTrace
10 Offline Files
11 Power Efficiency Diagnostics
12 RAC
13 RemoteAssistance
14 SideShow
15 Windows Error Reporting
16 WindowsBackup

Edit:
Kapattığım zamanlanmış görevler bunlardı. Bunların bir kısmı diğer işletim sistemlerindede mesela Windows 10 dada bulunur.
Bunların bir kısmı telemetri olup, Diğerleride disk birleştirme bluetooth yedekleme gibi gereksiz hizmetlerle alakalıdır.
Bilgisayarını telefounyla eşleştirip kullananlar varsa Bluetooth u kapatmasın. Disk birleştirme zamanlamak isteyenler Defrag ı kapatmasın.
Sistem geri yükleme kullanacaklar varsa WindowsBackup kapatmasın. Hatırladığım kadarıyla bunlara dikkat etmek gerekiyor.
Ben bunları hiç kullanmadığım için kapatıp geçmiştim. Bende herhangi bir soruna sıkıntıyada neden olmamıştı. Umarım işinize yarar. :arrow:

Son Güncelleme Tarihi : 11.07.2023 19:04