Nvidia GeForce RTX 3060 8GB neden ALINMAZ

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Re: Nvidia GeForce RTX 3060 8GB neden ALINMAZ

Mesaj gönderen burak35 »

Benim bilgisayarda böyle oldu ama her bilgisayarda böyle olurmu bilemiyorum. Anormal bir ısı vardı benim cihazda.
Birde ben çok oyun oynardım hergün 5-6 saat en az.
Zaten ekran kartında sorun varsa en başta bilgisayarının ekranında dikey yada yatay garip garip çizgilerde çıkıyor.
Bunu yazmayı unutmuşum. Ben aldıktan 3-5 gün sonra bu dikey yatay garip çizgiler çıkmaya başladı.
Laptopun kutusunuda annem atmış geri götürdüğümde tabi değiştiremedim almadılarda. Keşke o zamanlar uğraşsaydık diyorum bazende,
Ne değişecek. Birşeyler olurmuydu, Ürünü değiştirirlermeyidi, Yada başka ürün almama izin verirlermiydi bilemiyorum.
Yani laptoptan oyun oynamak sıkıntılı. Donanımlar zarar görebiliyor. En azından yaklalık 12 sene öncesinin teknolojisi böyleydi.
Şuan durum nedir bilemiyorum. Benim pederin onboard asus laptopu var, Yaklaşık birkaç hafta kullandım mesela geçici olarak,
Adam elindeyken yere düşürdü, Dedim eyvah gitti, O da gitmez gitmez ben onu kaç kere düşürdüm dedi. Sonra koydu masaüstüne,
Bastı açma düğmesine hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam etti cihaz, Üstelik içinde Ssd yok Hdd var. Birazda şans işi bu bilgisayar olayı.
Benim nerede yüzüm gülmüş zaten? :(
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2428 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Benim kullandığım yılların eskitemediği baba yazılım

Resim

Değerler normal görünüyor....bende
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

burak35 yazdı: 07 Ara 2022, 00:24 Benim bilgisayarda böyle oldu ama her bilgisayarda böyle olurmu bilemiyorum. Anormal bir ısı vardı benim cihazda.
Birde ben çok oyun oynardım hergün 5-6 saat en az.
Zaten ekran kartında sorun varsa en başta bilgisayarının ekranında dikey yada yatay garip garip çizgilerde çıkıyor.
Bunu yazmayı unutmuşum. Ben aldıktan 3-5 gün sonra bu dikey yatay garip çizgiler çıkmaya başladı.
Laptopun kutusunuda annem atmış geri götürdüğümde tabi değiştiremedim almadılarda. Keşke o zamanlar uğraşsaydık diyorum bazende,
Ne değişecek. Birşeyler olurmuydu, Ürünü değiştirirlermeyidi, Yada başka ürün almama izin verirlermiydi bilemiyorum.
Yani laptoptan oyun oynamak sıkıntılı. Donanımlar zarar görebiliyor. En azından yaklalık 12 sene öncesinin teknolojisi böyleydi.
Şuan durum nedir bilemiyorum. Benim pederin onboard asus laptopu var, Yaklaşık birkaç hafta kullandım mesela geçici olarak,
Adam elindeyken yere düşürdü, Dedim eyvah gitti, O da gitmez gitmez ben onu kaç kere düşürdüm dedi. Sonra koydu masaüstüne,
Bastı açma düğmesine hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam etti cihaz, Üstelik içinde Ssd yok Hdd var. Birazda şans işi bu bilgisayar olayı.
Benim nerede yüzüm gülmüş zaten? :(
Bu yatay çizgi olayını bir oyun esnasında Silent Hunter 3'de Teleskop'un sol üstündeki kronometre 'de bir dikey çizgi fark ettim hemen oyundan çıkış yaptım hız aşırtmayı 750 MHz'den 60 Mhz çektim tekrar oyuna girdim tekrar baktım ortadan kayboldu.O gün bugün 60 MHz ekran kartın sınır hattı....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Aida64 ü biliyorum. Daha önce kullanmadım ama iyi bir program değerler güzel. Olması gerektiği gibi düşük.
Zaten oyun falan oynanmayacaksa Dengeli moda almak lazım. Yoksa fan sesinden odada duramazsın. :) Bana Hwmonitor yetiyor.
Yaklaşık 5 6 Yıldır falan kullanıyorum. Çok iyi bir sorunu sıkıntısıda yok. Eskiden Speccy kullanırdım. Ama o da biraz yanlış gösteriyor gibi.
Değerler sanki 4 5 derece fazla gibi geldi bana. Kapalı tuttuğum bikaç hizmetide tetikleyince kaldırıp geçmiştim. Kullanan varsa ona göre dikkatli olsun.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

burak35 yazdı: 07 Ara 2022, 00:33 Aida64 ü biliyorum. Daha önce kullanmadım ama iyi bir program değerler güzel. Olması gerektiği gibi düşük.
Zaten oyun falan oynanmayacaksa Dengeli moda almak lazım. Yoksa fan sesinden odada duramazsın. :) Bana Hwmonitor yetiyor.
Yaklaşık 5 6 Yıldır falan kullanıyorum. Çok iyi bir sorunu sıkıntısıda yok. Eskiden Speccy kullanırdım. Ama o da biraz yanlış gösteriyor gibi.
Değerler sanki 4 5 derece fazla gibi geldi bana. Kapalı tuttuğum bikaç hizmetide tetikleyince kaldırıp geçmiştim. Kullanan varsa ona göre dikkatli olsun.
Bende oyun esnasında fan sesi gelmiyor 1700 RPM gezinen fanların hızı 2200-2500 RPM çıkıyor + 1000 RPM'lik 43 kanatlı çift panel soğutucu var....Oyun algılama özelliği var (artık nasıl algılıyorsa usb 3.1 usb girişli) anından soğutu 15 desibel gürülütü ses de şarkı söylemeye başlıyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Cpu Gpu frekansını çok düşürme. Oyun oynarken Yüksek performansa al. Altına soğutucu cihaz koy. Sonrada fan hızını açabilirsen aç.
Cpu Gpu frekansıyla çok fazla oynamanı öneremem. Bakma ben en yüksek işlemci durumu ayarını düşürdüm, Ama ben oyun oynamadığım için yaptım.
Bende bu yaptığım ayarı değiştireceğim. Duruma göre % 55 60 falan yapabilirim. Çokta düşürmemek lazım yani. Ne çok yüksek ne çok düşük olmalı.