Apple, iPhone 15 için Sony'nin gelişmiş görüntü sensörünü istiyor

Cep telefonlarıyla ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46479
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4605 kez
Teşekkür edildi: 3922 kez

Apple, iPhone 15 için Sony'nin gelişmiş görüntü sensörünü istiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Sony'nin, Apple'a bir sonraki iPhone'da kullanılmak üzere en son görüntü sensörünü sağlayacağı ve mobil fotoğrafçılığı geleneksel bir DSLR fotoğraf makinesinin yapabildikleriyle rekabet etmeye bir adım daha yaklaştıracağı bildiriliyor.

Nikkei'ye göre , Sony Semiconductor Solutions'ın yeni görüntü sensörü, her pikselin doygunluk sinyali seviyesini neredeyse iki katına çıkarıyor. Bu, sensörün daha fazla ışık yakalamasına ve güçlü kontrastlı aydınlatmaya sahip sahnelerde yetersiz pozlama veya aşırı pozlama olasılığını azaltmasına olanak tanır. Örneğin, parlak bir arka planın önünde duran bir kişinin yüzünü daha iyi ortaya çıkarabilir.

Yayın, Sony'nin transistörleri ve fotodiyotları ayrı alt tabaka katmanlarına yerleştiren ve böylece kendi özel katmanında daha fazla fotodiyota izin veren yeni bir yarı iletken mimarisinden yararlanarak bu atılımı gerçekleştirdiğini söyledi.

Resim

Bu yılın başlarında, Sony Semiconductor Solutions (SSS) Başkanı ve CEO'su Terushi Shimizu, akıllı telefon kamera görüntü kalitesinin , gelişmiş görüntü sensörü teknolojisi ve daha geniş diyaframların bir araya gelmesiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde bir DSLR ile mümkün olanı aşmasını beklediğini söyledi. İngiliz analitik firması Omdia'ya göre Sony, 2021'de küresel CMOS görüntü sensörlerinin yüzde 44'ünden sorumluydu ve rakibi Samsung yüzde 18,5 ile ikinci sırada yer aldı.

Apple'ın iPhone 15'i, en azından söylentilere inanılacaksa, önemli bir yükseltme olacak şekilde şekilleniyor. Tüm modellerin Dynamic Island özelliğine sahip olması ve Lighting'den USB-C'ye geçmesi bekleniyor, ancak yalnızca birinci sınıf iPhone 15 Pro modellerinin en hızlı kablolu bağlantıya sahip olacağı bildiriliyor . Pro varyantları ayrıca dokunsal katı hal ses ve güç düğmeleriyle birlikte gönderilebilir ve bu da iPhone'u düğmesiz, portsuz bir telefon olmaya bir adım daha yaklaştırır.

Son zamanlardaki söylentiler, Apple'ın kendi 5G modeminin , son birkaç yıldaki önemli zaman ve para yatırımlarına rağmen gelecek yılın iPhone'ları için hazır olmayacağını da gösteriyor. Temmuz ayında Bloomberg, Apple'ın prototiplerinde aşırı ısınma sorunlarıyla mücadele ettiğini söyledi. Bu nedenle, Qualcomm'un yine 2023 iPhone ailesi için 5G yongalarının çoğunu tedarik etmesi bekleniyor.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/96800-app ... ne-15.html
Cevapla