Ücretli bir yazılım olan https://cpu-booster.chris-pc.com adresindeki Chris-PC CPU Booster uygulaması, özetle uygulamaları işlemci çekirdeklerindeki boş çekirdeklere yönlendirerek işlemciye performans kattığını iddia ettiği için özellikle bu konuyu Donanım bölümünde açtım, umarım yanlış olmamıştır.
İlaçlı versiyonunu win10 22H2 İntel Pentium N3540 (8GB RAM) ve N3700 (4GB RAM) işlemcili notebooklarda denemeye başladım ama sanki "fasarya" yani hikaye imiş gibi geldi bana..
Bu uygulamayı deneyimleyen arkadaşımız var ve deneyimleri hakkında yeşillendirebilir ise sevinirim..
Chris-PC CPU Booster kullanıp faydasını gören var mı ?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19697 kez
Re: Chris-PC CPU Booster kullanıp faydasını gören var mı ?
Hiç kullanmadığım bir yazılım lakin bu tür uygulamalar genelde boş oluyor nedense
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Kullanmadan videosuna bakarak diyebilirim ki boş. Güya işlemci performansını artıracak. Sdd yerine hdd kullandıkça istediğin kadar uğraş boş.
Yada kullanılmayan programları veya servisleri iptal etmedikten sonra boş. Bilgisayarı yavaşlatan donanımdan çok yazılımdır.
Yada kullanılmayan programları veya servisleri iptal etmedikten sonra boş. Bilgisayarı yavaşlatan donanımdan çok yazılımdır.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
Programın adını ilk defa duydum ve bana çok güven vermedi açıkçası.
Buna benzer bi yazılım yıllar önce Win 7 deyken kullanmıştm. Adı Game booster mıydı neydi. Tam hatırlamıyorum.
Çalışma mantığı şöyleydi. Oyuna girmeden önce çalıştırıyorsunuz, Bazı hizmetleri işlemleri devre dışı bırakıyor. Kaynak tüketimini biraz düşürüyor.
Tabi bu sırada tema falan değişebiliyor. Haa Ram kullanımını düşürüyormu ? Evet düşürüyor Ama bu da geçici çözüm.
Bir süre kullandım sonra sarmadı bıraktım bende.
Sorunun asıl kaynağına gelecek olursak bence windowsların abartılı bir şekilde aşırı şişirilmesi.
Hala daa birçok şey ekleniyor, Buda Kaynak tüketimini arttırıyor.
Biara Ntlite ı merak ettim videolarını izledim. bilmiyordum öğrendim. Neyse Anlatan adam Floppy Diski kaldırıyorum dedi.
Yahu arkadaş Floppy Disk mi kaldı?
Sene olmuş 2022. Hep Hintlilerin Microsoftun Satya Nadella nın işbilmezliği bunlar. Oysaki gereksiz birçok şey sistemden kaldırılsa,
Her bilgisayar en az sorunla çalışabilirdi Windowsta.
Buna benzer bi yazılım yıllar önce Win 7 deyken kullanmıştm. Adı Game booster mıydı neydi. Tam hatırlamıyorum.
Çalışma mantığı şöyleydi. Oyuna girmeden önce çalıştırıyorsunuz, Bazı hizmetleri işlemleri devre dışı bırakıyor. Kaynak tüketimini biraz düşürüyor.
Tabi bu sırada tema falan değişebiliyor. Haa Ram kullanımını düşürüyormu ? Evet düşürüyor Ama bu da geçici çözüm.
Bir süre kullandım sonra sarmadı bıraktım bende.
Sorunun asıl kaynağına gelecek olursak bence windowsların abartılı bir şekilde aşırı şişirilmesi.
Hala daa birçok şey ekleniyor, Buda Kaynak tüketimini arttırıyor.
Biara Ntlite ı merak ettim videolarını izledim. bilmiyordum öğrendim. Neyse Anlatan adam Floppy Diski kaldırıyorum dedi.
Yahu arkadaş Floppy Disk mi kaldı?
Sene olmuş 2022. Hep Hintlilerin Microsoftun Satya Nadella nın işbilmezliği bunlar. Oysaki gereksiz birçok şey sistemden kaldırılsa,
Her bilgisayar en az sorunla çalışabilirdi Windowsta.