Türk Telekom Ttnet hakkinda

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Kaptan60
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 10 kez

Türk Telekom Ttnet hakkinda

Mesaj gönderen Kaptan60 »

Arkadaşlar ilginç bir durum yaşadım 2.sene önce 7.5 sene ttnet kullandım 16 mbit ama 12 zor görüyordum taahhüt bitmek üzereydi karar verdim kesinlikle bir daha ttnet kullanmıyacaktım
Neyse türknete basvurdum aboneliğim 35. Mbitle başladi kiralik ttnetten sonra 75.mbits sonrada türkent randevu verdim gigafiber
Geçtim net hız 1 gbits indirme yüklme hızi ortalama 945 mbits
Şimdi soruyorum size tartısalim su konuyu türknet,super online vs ttnetten hat kiralayip bizlere sunuyor ttnetin bize verebilecegi hızdan daha yüksek hız sunabiliyor sorum şu ttnet bizlere neden o hızlari veremiyor anca reklam altyapi calişmasi hic yok.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Türk Telekom Ttnet hakkinda

Mesaj gönderen shampuan »

Bu olayları zaten biliyorsun. Tartışacak birşey yok. CHP'li bir milletvekili TTNET'in bilinçli olarak internet hızını kıstığını iddia etti. İddiaya TTNET'in başı yanıt verdi: "E internet hızını açınca da gençler filim indiriyor?"

!!!

Gençler filim indirmesin diye bilerek kısıyorlarmış. Bababababa. Bu dediğim yıllar evveldi. Şimdi de aynı dalga dönüyor. Elin aç bulgaristanında internet bizimkinin yarı fiyatına ve hız+kapasite olarak bizimkinin iki katı. Başka bir insan olsa böyle coğrafyayı... der. Varlık içinde yokluk çeken tek milletiz vesselam.

Türknete gelince onların bir farkı yok onlar da üçkağıtçı. Birkaç yıl önce bir internet kafeye ekstra Türknet hattı aldık. Vaadedilen hız 100mbps civarındaydı. Fakat bakır kablodan aldığımız için 50'lerin üzerine çıkmıyordu buraya kadar sıkıntı yok zaten buna razıydık. Fakat internet bir türlü gelmiyordu. Yani telefonla kol sentırı aradığımızda internetiniz var görünüyor deniyor fakat internet yoktu. TTNET'te çalışan bir tanıdığa telefon ettik, geldi mahalledeki dolabı açmış bakmış. Sizin dükkanın tellerini bağlamamışlar dedi. Yani iki tane tel var, onu sokete takmamışlar. Nedenini sorduk, mahsus yapıyolar, arızayı arayın ki gelip baksınlar, TTNET'ten servis ücreti alsınlar... O.ç.luğa bakar mısın. Sen bekle ki internet gelsin. Mağdur mu oldun işin yarım mı kaldı sklerinde değil. Neyse adam sokete takmış yetkili olduğu için, hallettim dedi. Bizim internet geldi. Bu defa da internet gidip gidip geliyor. Bir grafik düşün çizgi bir normale çıkıyor, bir aşağı düşüyor. Neredeyse kesik seviyelere inip inip çıkıyor. Bu da indirme yaparken vb çok sıkıntı yaratıyordu. Sonunda baktık böyle olacak gibi değil, iptal ettirdik.

Türknetin üçkağıtçılığı bununla sınırlı değil. Eskiden evleri arayıp insanları katakulliye getirip kendine geçirtiyor, insanlar durumu farkedip itirazla iptal ettiklerinde de cayma parası ödüyorlardı. Hem TTNET'ten döndükleri için cayma parası + Türknetten döndükleri geri TTNET'ê döndükleri için cayma parası.

Bunların topu oç dostum neyi tartışıcan. Yok şuna geçtim hızlandı falan. Bir süre dikkatli şekilde test et internetini. Düşme kalkma oluyor mu bak. Ülke muz cumhuriyeti denetleyen yok eden yok fiken fikene.
Kullanıcı avatarı
Kaptan60
Byte2
Byte2

shampuan yazdı: 05 Ağu 2022, 18:52 Bu olayları zaten biliyorsun. Tartışacak birşey yok. CHP'li bir milletvekili TTNET'in bilinçli olarak internet hızını kıstığını iddia etti. İddiaya TTNET'in başı yanıt verdi: "E internet hızını açınca da gençler filim indiriyor?"

!!!

Gençler filim indirmesin diye bilerek kısıyorlarmış. Bababababa. Bu dediğim yıllar evveldi. Şimdi de aynı dalga dönüyor. Elin aç bulgaristanında internet bizimkinin yarı fiyatına ve hız+kapasite olarak bizimkinin iki katı. Başka bir insan olsa böyle coğrafyayı... der. Varlık içinde yokluk çeken tek milletiz vesselam.

Türknete gelince onların bir farkı yok onlar da üçkağıtçı. Birkaç yıl önce bir internet kafeye ekstra Türknet hattı aldık. Vaadedilen hız 100mbps civarındaydı. Fakat bakır kablodan aldığımız için 50'lerin üzerine çıkmıyordu buraya kadar sıkıntı yok zaten buna razıydık. Fakat internet bir türlü gelmiyordu. Yani telefonla kol sentırı aradığımızda internetiniz var görünüyor deniyor fakat internet yoktu. TTNET'te çalışan bir tanıdığa telefon ettik, geldi mahalledeki dolabı açmış bakmış. Sizin dükkanın tellerini bağlamamışlar dedi. Yani iki tane tel var, onu sokete takmamışlar. Nedenini sorduk, mahsus yapıyolar, arızayı arayın ki gelip baksınlar, TTNET'ten servis ücreti alsınlar... O.ç.luğa bakar mısın. Sen bekle ki internet gelsin. Mağdur mu oldun işin yarım mı kaldı sklerinde değil. Neyse adam sokete takmış yetkili olduğu için, hallettim dedi. Bizim internet geldi. Bu defa da internet gidip gidip geliyor. Bir grafik düşün çizgi bir normale çıkıyor, bir aşağı düşüyor. Neredeyse kesik seviyelere inip inip çıkıyor. Bu da indirme yaparken vb çok sıkıntı yaratıyordu. Sonunda baktık böyle olacak gibi değil, iptal ettirdik.

Türknetin üçkağıtçılığı bununla sınırlı değil. Eskiden evleri arayıp insanları katakulliye getirip kendine geçirtiyor, insanlar durumu farkedip itirazla iptal ettiklerinde de cayma parası ödüyorlardı. Hem TTNET'ten döndükleri için cayma parası + Türknetten döndükleri geri TTNET'ê döndükleri için cayma parası.

Bunların topu oç dostum neyi tartışıcan. Yok şuna geçtim hızlandı falan. Bir süre dikkatli şekilde test et internetini. Düşme kalkma oluyor mu bak. Ülke muz cumhuriyeti denetleyen yok eden yok fiken fikene.
Maalesef dediklerine katiliyorum kardeşim sanane ben paradini odedikden sonra o hizi tabiki isterim ttnet rezaleti turknette bi sikintim olmuyor kendi altyapsi oldugu icin ha sikinti şoyle olur ttnet kaynakli ariza olabilir kendi altyapisinda olmayinca dosdum bu ülkeyi düzeltmek icin egitim liyakat sart yoksa düzelmez.Bende hız kaybi yok steamdan cok hizli iniyor oyun okru videoda kisitlama var 20 mbits üstune çikamiyorsun rus kaynaklı film indirme ve izleme ueri.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Kaptan60 yazdı: 05 Ağu 2022, 19:36
Maalesef dediklerine katiliyorum kardeşim sanane ben paradini odedikden sonra o hizi tabiki isterim ttnet rezaleti turknette bi sikintim olmuyor kendi altyapsi oldugu icin ha sikinti şoyle olur ttnet kaynakli ariza olabilir kendi altyapisinda olmayinca dosdum bu ülkeyi düzeltmek icin egitim liyakat sart yoksa düzelmez.Bende hız kaybi yok steamdan cok hizli iniyor oyun okru videoda kisitlama var 20 mbits üstune çikamiyorsun rus kaynaklı film indirme ve izleme ueri.
Ben de internet bağlatmayı düşünüyorum Türknet bağlatayım madem ama korkuyorum bizim mahalle sıkıntılı. Bahsettiğim internet kafeyle aynı mahallede oturuyoruz yine aynı şerefsizlere denk gelmiyeyim istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Kaptan60
Byte2
Byte2

Bağlat vallahi ttnete bulaşma ha şu son fiyatlar can sıktı ttnet portlara zam yapti 169.90 oldu ben 139.90 ödüyorum internetsiz olmuyor.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Kaptan60 yazdı: 05 Ağu 2022, 20:11 169.90 oldu ben 139.90 ödüyorum
Vazgeçtim aylık 100TL'ye telefon internetine devam... :(
Kullanıcı avatarı
Kaptan60
Byte2
Byte2

shampuan yazdı: 05 Ağu 2022, 21:30
Kaptan60 yazdı: 05 Ağu 2022, 20:11 169.90 oldu ben 139.90 ödüyorum
Vazgeçtim aylık 100TL'ye telefon internetine devam... :(
Telefon internetine 100 tl cok ya 1.5 senedir ben tür telekom 20 gb 1000 dakika bana çok her ay 800 dakika bosa heba oluyor 1000 sms 45 tl vergilwr dahil 50 tl.
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Türknet benzerleri şans işi böylesine internet bağlatıp 6 ay internet bulamayan da var.