Güneş fırtınası Dünya'yı vuracak!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Güneş fırtınası Dünya'yı vuracak!

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Bilim insanları, güneşin yüzeyindeki bir deliğin Dünya'ya doğru ilerleyen güneş fırtınasını daha da güçlendirdiğini belirtti. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde güneş fırtınasının Dünya'yı etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) küçük bir G1 sınıfı jeomanyetik fırtınanın Dünya’yı etkileme ihtimalinin olduğunu duyurdu.NOAA, küçük bir jeomanyetik fırtınanın Dünya’ya çarpma ihtimali olduğunu açıkladı. Uydu, GPS ve telefon sinyallerinde çeşitli aksamaların olma ihtimalini belirten bilim insanları Güneş fırtınasının gerçekleşeceği tarihi de verdi.

GÜNEŞ FIRTINASI 3 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK

Bilim insanlarına göre Güneş atmosferindeki bir delikten gelen yüksek hızlı Güneş rüzgarları, Dünya’nın manyetik alanına çarparak küçük bir G-1 sınıfı jeomanyetik fırtınayı tetikleyecek. Bu fırtınanın tarihi ise 3 Ağustos Çarşamba günü olarak açıklandı. Elektrik dalgalanmaları nedeniyle gökyüzünde oluşacak renkler ise Kanada ve Alaska’da görünecek.

HAYVANLARIN YÖN BULMA YETENEKLERİNİ ETKİLEYEBİLİR

Bir G-1 fırtınasının pek çok etkiye neden olma olasılığı var. Bu ihtimaller arasında elektrik şebekesi dalgalanmalarını zayıflatma, uydular ve Kuzey Kutbu çevresindeki bölgelerde potansiyel olarak auoraları ateşleyebilme ihtimalleri yer alıyor. Bunun yanı sıra göç eden hayvanların yön bulma yeteneklerini de bozma ihtimali var. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi jeomanyetik fırtınanın, ‘gaz halindeki malzeme’nin Güneş atmosferinin güneyindeki bir delikten aktığını gözlemledi. Tüm bu tahminlerin ardından uzmanlar, bir fırtına uyarısı yaptı. Uzay hava operasyonlarında çalışan Mike Cook, deliğin güneş rüzgarlarını çekerek hızını artırdığını söyledi. Aynı zamanda önümüzdeki 24 ile 48 saat içinde bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmemiz gerektiğini de belirtti.

CANLI ORGANİZMALAR İÇİN TEHLİKE

Son aylarda güneş sisteminin tek yıldızı, mevcut döngüde birden fazla fırtına üretti. Uzay havası uzmanları, döngünün 2025 yılına kadar zirve yapacağını tahmin ediyor. Ayrıca Güneş patlamaları ve koronal kütle atılımları (CME) dahil olmak üzere güneş fırtınalarının da artacağını iddia ediyorlar.

Normal yoğunluktaki güneş fırtınalarının insan yaşamı ve gezegendeki diğer türler üzerinde önemli bir etkisi olmadığı bilinmekte. Ancak uzmanlar, elektrik alt yapısına ek olarak, aşırı bir güneş fırtınasının canlı organizmalar için sağlık tehlikesine neden olabileceğini belirtiyor. Hatta bazı fırtınaların ölüme neden olacak kadar kadar güçlü olduğunu da ifade ettiler.

Kaynak:
https://www.cumhuriyet.com.tr/bilim-tek ... ak-1965009
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Güneş fırtınası Dünya'yı vuracak!

Mesaj gönderen shampuan »

feuer bu duruma çok üzülecek :-D
Şans yok ki?
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Vurmamış vursaydı tüm dünyada elektrik kesintisi olurdu. Yangınlar çıkardı. Gece ışık yakmadan kitap okunabilirdi.
Tüm uydular ve elektrik sistemi zarar görürdü.

Elektrik sisteminin yerine gelmesi de yılları bulurdu.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/1859_G% ... B1d%C4%B1r.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 03 Ağu 2022, 14:14 @feuer bu duruma çok üzülecek :-D
Şans yok ki?
Şöyle sağlam bir armageddona o kadar açım ki. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

yıllardır, göktaşı, güneş fırtınası, uzaylılar geliyor, bulduk onları diye sürekli haberler çıkar, ama hiç biri reel olarak gözle görülen bir sonuca ermez, sanki insanları korkutmak yada akıl oyunları oynuyorlar gibi :-D
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

H4NOK yazdı: 04 Ağu 2022, 11:01 yıllardır, göktaşı, güneş fırtınası, uzaylılar geliyor, bulduk onları diye sürekli haberler çıkar, ama hiç biri reel olarak gözle görülen bir sonuca ermez, sanki insanları korkutmak yada akıl oyunları oynuyorlar gibi :-D
Resim

Hanok? İyisin de'mi dostum? Ateşin falan yok ya?
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 04 Ağu 2022, 11:02 Hanok? İyisin de'mi dostum? Ateşin falan yok ya?
iyiyim şükür, geçmiş dönemlere bak hep aynı safsatalarla dolu, birkaç gazetede haber yapılır, tv de biraz konuşulur ancak reel olarak hep sonuç aynıdır, eski dönem gazete haberlerine bak anlarsın dediğimi :-D

habere bak 2002 yılı :-D
https://www.milliyet.com.tr/pembenar/gu ... ma-5211375

buda 2010
https://www.bbc.com/turkce/haberler/201 ... olar_flare
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Katılıyorum bıktık bu aslı astarı olmayan saçma haberlerden :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yok onları biliyorum zaten. Daha geçen her görüşü değerlendiririm, her görüşe saygı falan diyordun. Bir de yanlış anlama kafa yapın bu tip haberlere inanmaya daha meyilli gibi gördüm, bu benim düşüncem. İyi niyetle yazıyorum. Şaşırdım valla ne diyeyim.

Nispet olsun diye yazmıyorum, bu a$ı ile ilgili paylaşımların olsun, jenan blacktay konuları olsun yukarıdakiyle genelde aynı değerde "sağlıklı olmaları" bakımından.

Söylemesi ayıp ben bir banyoyu ziyaret edeceğim. Yıllık banyo zamanım geldi. Her sene bugün mutlaka yıkanırım. Temizlik şart! :lol:
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 04 Ağu 2022, 11:27 Yok onları biliyorum zaten. Daha geçen her görüşü değerlendiririm, her görüşe saygı falan diyordun. Bir de yanlış anlama kafa yapın bu tip haberlere inanmaya daha meyilli gibi gördüm, bu benim düşüncem. İyi niyetle yazıyorum. Şaşırdım valla ne diyeyim.
zaten her görüşü değerlendirdiğim için yıllar içinde çıkan bu türde haberlerin bir türlü bitmediğini anlatmaya çalıştım, kafa yapım daha çok analize ve bilimsel bakış açısına dayanır, analitik düşünce iyidir her zaman bir konu hakkında düşünürken, ben söylediklerimde tuhaf birşey görmüyorum, her sene bu tür haberler çıkar ama bir türlü reel sonuca ulaşmaz dedim sadece, bunda nasıl bir tuhaflık olabilir ki :?:

aynı düşünceleri paylaşmıyor olabiliriz elbet, sonucunda insanlar bilgileri ve bilimsel altyapısı ile her konuyu farklı yorumlar, herkes kendi bakış açısının doğruluğunu kanıtlamaya çalışır, ben gördüğümü söyledim, a$ı konusunda hala fikrim değişmedi, onca aşıya rağmen artan bir hastalık varsa a$ı işi safsatadan ibarettir diyorum.