İki-Üç Fare Hareketi İle Program Yazın : Longtion RadBuilder

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10961
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 889 kez
Teşekkür edildi: 1919 kez

İki-Üç Fare Hareketi İle Program Yazın : Longtion RadBuilder

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
RadBuilder 4.4

Resim

RadBuilder, Windows için etkileşimli multimedya uygulamaları, veritabanı uygulamaları ve Web uygulamaları - programlama olmadan oluşturmak için eksiksiz bir hızlı uygulama geliştirme (RAD) aracıdır. Bir programcı olmanıza gerek yok, ancak RadBuilder ile programcı gibi hissedeceksiniz. Öğrenmesi ve kullanması çok kolay olsa da tamamen görsel bir sürükle bırak ortamı ile profesyonel yazılım uygulamaları geliştirmek için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.
  • Veritabanı uygulamaları oluşturun
    İnternet ve internet için Web veritabanı uygulamaları
    Etkileşimli multimedya uygulamaları oluşturun
    Profesyonel CD menüleri oluşturun
Yazılım Özellikleri :

Veritabanı uygulamaları oluşturun Yerel (Paradox, dBASE, FoxPro ve Access) ve uzak veritabanı sunucularını (Oracle, Sybase, Informix, Microsoft SQL sunucusu ve DB2) oluşturabilen, yeniden yapılandırabilen, bunlardan veri alabilen, güncelleyebilen ve başka şekillerde değiştirebilen veritabanı uygulamaları oluşturun . Farklı veritabanlarına bağlanmak için ADO veya ODBC kullanarak çok çeşitli veritabanı sunucularına erişebilirsiniz.

Veritabanı uygulamaları için veri nesneleri Bir veritabanı kaydındaki alanlardan gelen verileri temsil eden ve veri kümesi izin veriyorsa, kullanıcıların bu verileri düzenlemesini ve değişiklikleri veritabanına geri göndermesini sağlayan bir dizi veriye duyarlı nesne sağlar. Veritabanı uygulamanızdaki formlara veri nesneleri yerleştirerek, bilgilerin kullanıcılar tarafından görülebilmesi ve erişilebilir olması için veritabanı uygulamanızın kullanıcı arabirimini (UI) oluşturabilirsiniz.

DBGrid, DBImage ve DBRichText nesneleri Tek bir kayıttaki bilgileri ekranda görüntüleyebilir veya bir ızgara (DBGrid) kullanarak birden çok kayıttan gelen bilgileri listeleyebilirsiniz. Düz metni görüntülemek ve düzenlemek için tasarlanmış nesneler, biçimlendirilmiş metinle çalışan nesneler, grafik nesneleri, multimedya öğeleri vb. arasından seçim yapabilirsiniz.

DBNavigator nesnesi Kullanıcıların veri kümelerinin kayıtları arasında gezinmesine ve veri eklemesine veya düzenlemesine izin verebilirsiniz. Gezinmek ve düzenlemek için kendi nesnelerinizi veya mekanizmalarınızı eklemek veya DBNavigator gibi yerleşik bir nesne kullanmak isteyebilirsiniz.

Ana/ayrıntı ilişkileri DBTable veri kümeleri ana/ayrıntı ilişkilerine bağlanabilir. Bir ana/ayrıntı ilişkisi kurduğunuzda, birinin (ayrıntı) tüm kayıtları her zaman diğerindeki (ana) tek geçerli kayda karşılık gelecek şekilde iki veri kümesini bağlarsınız.

Arama alanları Veri kümesi nesnesi, DBQuery veya DBTable için arama alanları tanımlayabilirsiniz. Arama alanı, belirttiğiniz arama ölçütlerine göre değerleri görüntüleyen salt okunur bir alandır. En basit biçiminde, bir arama alanı, üzerinde aranacak mevcut bir alanın adı, aranacak bir alan değeri ve bir arama veri kümesindeki değerini göstermesi gereken farklı bir alan iletilir.

Hesaplanan alanlar Veri kümesi nesnesi, DBQuery veya DBTable için hesaplanmış alanlar tanımlayabilirsiniz. Hesaplanan bir alan, çalışma zamanında hesaplanan değerleri görüntüler. Örneğin, diğer alanlardan hesaplanan değerleri görüntüleyen bir kayan nokta alanı oluşturabilirsiniz.

Grafik nesnesi Kullanıcıların verilerden sonuçlar çıkarabilmesi için veritabanlarından gelen bilgileri analiz edin ve özetleyin. DBChart nesnesi, kullanıcıların veritabanı bilgilerinin içe aktarılmasını hızlı bir şekilde kavramasını sağlayan veritabanı bilgilerini grafik biçiminde sunmanıza olanak tanır. DBChart grafik serisi türlerini içerir: Çizgi, Alan, Nokta, Çubuk, Yatay Çubuk ve Pasta.

Rapor nesneleri Veritabanı bilgilerini yazdıran veritabanı uygulamaları oluşturabilirsiniz. Kullanıcılarınızın veritabanı uygulamanızdaki veri kümelerinden veritabanı bilgilerini yazdırmasına izin vermek istiyorsanız, Rapor nesnelerini, görsel rapor tasarım nesnelerini kullanabilirsiniz. Basit bantlı raporlardan daha karmaşık, son derece özelleştirilmiş raporlara kadar çeşitli raporlar oluşturmak için Rapor nesnelerini kullanabilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca raporları PDF (.pdf), RichText (.rtf), Excel (.xls) ve Metin (.txt) dosyalarına aktarabilir.

Web uygulamaları oluşturun RadBuilder ile, normal veritabanı uygulamaları oluşturduğunuz gibi bağımsız Web uygulamaları oluşturabilirsiniz. Web tabanlı uygulamalar oluşturmanın devrim niteliğinde yeni bir yoludur. Bağımsız Web uygulaması, başka herhangi bir web sunucusundan (IIS veya Apache) bağımlılık olmadan çalışan bir web sunucusudur.

Etkileşimli multimedya uygulamaları oluşturun RadBuilder, çok çeşitli yardımcı programlar, etkileşimli e-kitaplar, sunumlar, kataloglar, eğitim veya öğretim materyalleri, slayt gösterileri, satış veya promosyon materyalleri, özel uygulamalar ve daha fazlasını oluşturmak için profesyonel bir uygulama geliştirme aracı ve multimedya geliştirme sistemidir.

Otomatik çalıştırma CD menüleri oluşturun Ürününüzü veya şirket sunumunuzu, elektronik belgelerinizi veya e-ürünlerinizi CD, DVD veya USB bellek gibi çıkarılabilir bir depolama aygıtında dağıtmak ister misiniz? Şimdi otomatik çalıştırma CD menüsü oluşturabilir ve sunumlarınızı, belgelerinizi, dosyalarınızı ve yazılımlarınızı… CD'ler, DVD'ler ve USB bellekler gibi taşınabilir ortamlarda yayınlayabilirsiniz. RadBuilder, harici CD yazma yazılımına ihtiyaç duymadan otomatik çalışan CD'lerinizi doğrudan yakabilir veya ISO CD görüntüleri dosyası oluşturabilir.

Tamamen Görsel – Programlama gerektirmez RadBuilder, herhangi bir kod yazmadan etkileşimli multimedya uygulamaları, veritabanı uygulamaları ve Web uygulamaları tasarlamak ve geliştirmek için bir araçtır. Ve bunu yapmak için bir yazılım programcısı olmanıza gerek yok. Sezgisel entegre geliştirme ortamı (IDE) ve sürükle ve bırak nesneleri ile öğrenmesi hızlı ve kullanımı kolaydır. Herhangi bir programlama bilgisi gerektirmez! RadBuilder'ın fare tıklamasıyla parmak ucunuza getirdiği güçlü işlevsellik ve şık görsel çekiciliğe hayran kalacaksınız. Birkaç fare tıklamasıyla yazılımınızı tasarlayın ve dağıtın.

Görsel Arayüz Nesneleri RadBuilder, 70 yerleşik nesne türü içerir. Bunları bir forma eklemeniz ve ardından 'özellikleri' ve 'olaylarını' istediğiniz şekilde özelleştirmek için düzenlemeniz yeterlidir. Sürükleyip bırakabildiğiniz kadar hızlı bir şekilde grafik kullanıcı arayüzünüzü düzenleyebileceksiniz!

Resim

Eylemler Uygulama geliştiricisinin bakış açısından bir olay, yalnızca eylemlerin eklenebileceği OnClick gibi bir sistem oluşumuyla ilgili bir addır. Örneğin, Button1 adlı bir düğmenin OnClick özelliği vardır. OnClick olay özelliğine eylemler eklerseniz, düğmede bir tıklama olayı meydana geldiğinde eylemler yapılır.

Form Şablonları ve Nesne Şablonları RadBuilder'ı bu kadar hızlı ve çalışmayı kolaylaştıran özelliklerden biri, dahil edilen kullanıma hazır form ve nesne şablonları kitaplığıdır. Bir şablonu uygulamak için form şablonu listesinden bir form seçin veya nesne şablonu listesinden bir nesne şablonu simgesini sürükleyip forma veya ana nesneye bırakın, RadBuilder gerisini halleder.

Ürün Bilgisi Sürüm: 4.4.0.470 (03/07/2022)
Platform: Windows 2000/XP/2003/2008/Vista/7/8/10/11
Lisans: Denemesi ücretsiz (30 Gün DENEME SÜRESİ), 299$ satın alma
Dosya boyutu: 15.6MB

Ana Sayfa:

Kod: Tümünü seç

http://www.longtion.com/
Ekran Görüntüsü (Sistem : Windows 7 Ultimate Edition SP1 x32) [Sabah'tan beridir uğraşıyorum çok şükür Allah'a anladım nesne-kod mantığını]
Resim
Resim
Basit Hesap Makinesi Projesi (Microsoft Visual Basic 6.0'lı eski günlere dönüş....!!! :-) )
Resim
Tasarım Zamanı [Design Time] diğeri ise Çalıştırma Zamanı (Run Time)
Cevapla