Geçmişteki Ve Günümüzdeki Masonluk Sembolleri

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Geçmişteki Ve Günümüzdeki Masonluk Sembolleri

Mesaj gönderen H4NOK »

masonlukta kullanılan bir çok sembol şuan kullandığımız uygulamalar ve programlarda
tamamen birebir olmasa da net şekilde kullanımına devam edilmekte.
Zaten resim gerekeni anlatıyor, neler kullandığımıza dikkat etmek gerekiyor.

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Geçmişteki Ve Günümüzdeki Masonluk Sembolleri

Mesaj gönderen shampuan »

Birkaç şey sormak istiyorum. İlk resmin kaynağı ne?

Bir de grafik hakkında bilgin var mı (eğitim vb)? Çünkü grafikte ve sanat tarihinde birçok şeklin bir anlamı vardır ve bazıları çağrışımlı olabilir, bilgin var mı diye soruyorum.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 12 Tem 2022, 02:08 Birkaç şey sormak istiyorum. İlk resmin kaynağı ne?

Bir de grafik hakkında bilgin var mı (eğitim vb)? Çünkü grafikte ve sanat tarihinde birçok şeklin bir anlamı vardır ve bazıları çağrışımlı olabilir, bilgin var mı diye soruyorum.
bazen gördüğümüz şey aynı gördüğümüz gibidir.
sürekli okuyan ve araştıran biriyimdir. denk geldiğim semboller olduğu için ekledim konuya.
eski semboller zaten araştırdığın her yerde bulabilirsin.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Tamam araştırayım.
Ben yatıyorum. Ama yukarıdaki bilgilerde eksiklik var bence. Eksiklik değil de yanlış yorumlanabilecek şeyler. Tuhaf olan şey uygulama simgelerinin hepsine bir tane benzer simge denk gelmesi. Haklı olabilirsin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19697 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Abiler sanırım Gmail fanları :-D
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

velociraptor yazdı: 12 Tem 2022, 11:23 Abiler sanırım Gmail fanları :-D
adamlar sevmiş gmaile gönül vermişler, bizede onları takdir etmek kalıyor :-D :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Washingtonun kendisinde daha fazla sembol vardır. Adamlar amerika yı kurmuş kendilerine bir ülke yaratmış. Şahsen şaşırmam.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

ozgutozkan yazdı: 12 Tem 2022, 15:54 Washingtonun kendisinde daha fazla sembol vardır. Adamlar amerika yı kurmuş kendilerine bir ülke yaratmış. Şahsen şaşırmam.
adamlar sembollerine bağlı, okadar çok kullanıyorlar ki insanlar alışıyor farkına bile varmıyorlar, gerçi bu birazda tarihi ve geçmişi araştırmayan insanların ayıbıdır denilebilir, herşeylerini adamlar masonluk temelli kurmuş :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Bazı bulgular elde ettim. Yorumlayıp buraya aktarmak için ofis'de çalışıyorum.

Bu yazıyı düzenleyeceğim.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yazıyı düzenlemeyeceğim, flood yapacağım ki mavileşsin, sizi de beklettim kusura bakmayın. Lütfen herkes okusun.
--------------------------

Konuyla ilgili yüzeysel bir araştırma yaptım.

Araştırmamın yüzeysel olmasının nedeni konu hakkında detaylı bilgileri bulamamamdan kaynaklanıyor (ben bulamadım).

Sırayla gidelim.

Mail simgesindeki "Masonic Royal Rich Apron" hakkında araştırma yaptığımda, elle tutulabilir birşey bulamadım. Aslında bu konuya "mason nedir?" ve "masonluk nedir?"le başlasak daha iyi olur. Önce mason nedir, onu anlayalım.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Masonluk

İnsanlığı ileriye götürmek için kendi aralarına kurdukları bir tarikat, dernek gibi birşey. Bunlar, kuruldukları coğrafyaya göre farklı temelden yola çıkabiliyor. Mesela bir grup biraz daha ateistimsi takılıyor "dinin dogmatizmini reddederek" daha bilimsel olmaya çalışıyor. Bunlar daha çok Fransa tarafındaki masonlar. İngiltere merkezli olan ise "Evrenin yüce mimarı" dedikleri Tanrı'ya saygı duyuyor iyilik, güzellik için bir araya gelmişler güya.

Masonluk hakkında çok fazla iddia ve komplo teorisi var evet, hepimiz farkındayız. Ancak elimizde masonların ne oldukları ya da asıl amaçlarının ne olduklarına dair "çok net" bilgiler yok. Araştırmalardan şahsen edindiğim bilgiye göre bizdeki tarikatların avrupa görmüş hali, tüccarlar derneği gibi birşey. Ya da MÜSİAD gibi düşünün.

Google Mail logosu ile Masonic Royal Rich Apron locasının simgelerinin benzemesinde ise bir gariplik görmüyorum. Araştırma yaptığımda aynı simgenin farklı ama temelde benzer versiyonlarıyla karşılaştım(locanın simgesinden bahsediyorum). Yani tesadüfen denk gelmiş gibi bir intibaya kapıldım. Bir çember içinde "F" harfi kullanılmış olsaydı, bu dafa da "Aha! Fatih Kalem Fabrikasının F'si, F locasına ne kadar benziyor! Masonlar her yerde!" ya da M olsaydı "Mc Donalds'ın M’sine benziyor aha yakaladım!" diyen tipler mutlaka çıkacaktı.

Hangi harfi ya da simgeyi seçersen seç, dünya üzerindeki bir marka ya da simgeye benzeyenine denk gelebilirsin. Bu, o markanın o simge ya da locayla ilgili olduğunu göstermez. Burası tamam. Bir de işin diğer tarafına bakalım: simgenin konuyla alakası yok. Mailleşmeyle mason locasının ne alakası var? Neden bu masonlar -kötü niyetliler ise- kendilerini gizlemek yerine biz çözelim diye google şirketine "bizim simgemize benzer simge seçin" dediler?

Facebook Simgesi ve Masonic Tubal Chain. Bu konuyla ilgili yaptığım araştırma, beni günümüzde aktif olmayan bir felsefe’ye yönlendirdi. Şu anda güncel olmayan ve gerek hıristiyanların gerekse yahudilerin kutsal kitaplarındaki bazı metinlerdeki iki demirci iki kardeşten bahsediliyor. Güya metal işçişiğini ilk bunlar keşfetmiş. Yine de böyle bir örgüt ya da loca var mı, yok mu bilmiyorum(bu kadar araştırabildim).

Simgeye gelince simge içindeki işaret F harfi değil. Ancak mavi olması ve mavi üzerine beyaz renklerle oturması benzerlik oluşturuyor mu, oluşturuyor. Bu, varsa bu loca ya da örgütün feysbuk ile ilgili olduğunu kesin göstermiyor. Mail’de anlattığım gibi hangi simgeyi seçerse seçsinler illa ki bir başka şirket logosuna benzeyebilir. Bu demek değildir ki feysbuk’u bir mason locası kurdu ya da yönetiyor. Feysbuk’un sahibi ise şerefsizin teki. Masonlar aralarına böyle tipleri almazlar bence. Yanılıyor olabilirim. Sonuç olarak logolar sadece zihinsel olarak çağrışım yapıyor; birbirleri ile ilgili olup olmadığını bilemeyiz.

AppleStore, Android Product Store ve Free Mason locasının simgesi. Dünya üzerinde kaç tane mason locası var, bilmiyorum. Fakat neredeyse birebir cuk oturan simge aralarında bu sayılır. Yine de araştırmalarımda simgeleri dikkatle incelediğimde maalesef bunun da yeterli bir kanıt oluşturmadığı yargısına vardım. Çünkü pergel, usturlab vb gibi simgeler matematiği, bilimi simgeler. Geçmişte denizcilikte ve sair alanlarda kullanılmış aletlerdir, biliyorsunuz. Birçok şirket ya da kuruluş, böyle bir simgeyi kullanabilir. Bu, o şirket ya da kuruluşun o locayla ilgili olduğunu göstermez. (Ama göstere de bilir).

Sonuç: Elimizde AppleStore ve Android Product Store’un Free Mason locası’yla ilgili olup olmadığına dair elimizde net bir bulgu yok.

Google Chrome simgesi ile Divine King Sign 666 simgesi. Böyle bir simgeye hiçbir yerde rastlamadım. Böyle bir kuruluşa da rastlamadım. Arama sonuçları beni hep verdiğin resmi paylaşan kim olduğu belirsiz tvitır paylaşımcılarına yönlendirdi. Bu kişiler kimdir, amaçları nedir bilmiyorum. Ortada böyle bir kuruluş ya da simge var mı, yokmu bilmeden bu konu hakkında yorum yapmayacağım. Dolayısıyla Chrome logosu’nun herhangi bir masonlukla neyle sanki bir alakası yok gibi görünüyor. Bu konuda bilgi varsa ben de görmek isterim, yok demiyorum.

Sonuç: Google Chrome simgesi temiz (kendi araştırmama göre).

Google Play ve Seal of Satan (ya da Seal of Lucifer: Şeytan’ın ruhu demek). Bunun masonlukla ilgisi yok. Şeytanın ruhu simgesini araştırdığımda karşıma çıkan örnekler hep satanizmle ilgili çıktı. Bu simgeyle ve simge içeren süs eşyaları, tişörtler vb ile ilgilenen tek topluluk satanistler. Oysa masonların amacı şeytanla işbirliği yapmak değildir. Araştırmalarım, onların aslında ya Evrenin Yüce Mimarı Tanrı adına insanlığı geliştirmeye çalışmak, ya da bilim için bilimi kullanarak insanlığı refaha erdirmek, geliştirmek (Mail simgesinde açıklamıştım) şeklindedir. Şeytanla işleri olmaz. Tabii ki masonların kim oldukları ve amaçlarını çok net bilmediğimiz için bu bilgi de güvenilir değil; ancak masonluğun tarihine bakıldığına hemen hiçbir dönem, şeytan ya da satanizme dair simge ya da ayinler yapmadıkları bilgisine rahatça erişilebilir.

Öte taraftan google play simgesi ile şeytanın ruhu simgesinde sadece benzerlikler var; birbirinin aynısı değiller. Diğer simgelerde olduğu gibi çağrıştırıyor sadece. Şeytanın ruhu simgesine bakıldığında küçük ama önemli detaylar varken, google play simgesi üzeri camla kaplı, bir tarafından ışık yansıtan “play” simgesi şeklinde. Dolayısıyla sadece küçük bir çağrışım için böyle bir ilişkilendirmeyi yapmak doğru olmaz. Nitekim zaten google play’ın amacını şeytanla ilişkilendirmek çok zor. Android’i de öyle.

Sonuç: Google Play simgesinin masonlukla hiçbir ilgisi yok. Şeytanla da öyle. Masonluğun ise satanizm’den farklı olduğunu biliyoruz.

Google GPS simgesi ile The Eye of Providence (Tanrının gözü, Tanrı’nın gözetlemesi demektir). Yaptığım araştırmalarda bu simgeyi google GPS ile ilişkilendirebilmek için mutlaka gözün altında piramit olması gerekiyor. Çünkü simgenin oluşum tarihine baktığımızda bu amerika’da ortaya çıkmış. Ve Tanrı’nın kullanırını gözetliyor şeklinde bir anlamı var; mason tarikatları tüm dünyayı ele geçirecek şeklinde değil. Kaldı ki göz simgesi birçok şirket ve kuruluşta logo olarak kullanılabilir. Bu o şirket ya da kuruluştan şüphelenmemiz gerektiği anlamına gelmez. Belki de şöyle düşünülebilirdi: Tanrı’nın bize tepeden baktığı gibi google’da uydudan bize tepeden bakıyor, bize harita gösteriyor...

???

Bilemiyorum. Bana çok uyduruk geldi. İçlerinde en saçma ilişkilendirme bu. Zaten böyle bir mason örgütü de yok. Var olan mason örgütlerinin simgesi farklı.
Sonuç: tam net bir hüküm vermemekle beraber Tanrı’nın Gözü’nün GPS ile alakası yok.

GENEL SONUÇ:

Araştırmalarımı yaparken gerçekten çok zorlandım. Hep şüpheye yer bırakmamak için detaylı arama seçeneklerini kullanmama rağmen karşıma çıkan sonuçların çoğunluğu birinci resmi paylaşan twitırcılar oldu. Tüm aramalarda onlar çıkıyor. Sanki asıl iddiayı sadece onlar uydurup onlar koymuş gibi bir intiba var. Başka hiçkimse bilişim logolarını mason örgütleri ile karşılaştırmamış ve sunmamış sadece bunlar. Yukarıda anlattığım gibi de benzerlikleri biraraya getirmek için çok zorlamışlar. Alakalı olmayanların yerine “gizem” içermesi açısından ilgisiz şeyler de koymuşlar mesela şeytanın ruhu olayı. Konu ne? Masonluk. Mason locaları ya da dinle ilgili kült simge bulamayınca yerine “gizem” ve “mistisizm” içerdiği için şeytan koymuşlar. Bu tip hesaplar, bu tür konulara, gizeme meraklı insanların ilgisini çekebilmek için bu tür paylaşımlar yaparlar. Her yıl ya da dönem yeni bir konuyla gelirler. Konuların temeli hep gizeme dayanır ve bir şekilde bilimsel temele oturtmaya çalışırlar. Bunlardan sanal alemde milyon tane var. Kayıp kuta MU vardı bir aralar. O bitti atlantis başladı. Bitti, uzaylılar bizi aslında sıfırlamışmışlar da, eee? Biz aslında bir zamanlar onların köleleriymişiz, eee? Sonra vazgeçtiler bu defa sembolizm vb çıktı. Göz möz, simgeler, masonlar, gizli tarikatlar, dünyayı yöneten gizli güçler... Ama şu değişmedi ilginç: bizi sıfırlayacaklarmışmış... Reset tuşları var bunları arada basıyolar biz de sıfırlanıyoruz(!). Herneyse yazıya kendi duygularımı katmak istemiyorum.

Yukarıda benzer simgelerle karşımıza çıkan logoların, o simgelerle alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu benim düşünce ve benim “eksik” araştırmamın sonucudur. Güvenirsiniz, güvenmezsiniz. Gidip 20 tane marka logosu toplayın, bu tip twitırcıların eline verdiğiniz zaman illa ki kadim uygarlıklardan kalma simgeleri bulur buluşturur birşeylerle ilişkilendirirler. Amaçları bu zaten.

Söz konusu firmaların mason tarikatlarıyla ilgisi yoktur demiyorum. Ancak konuyu yayınlayan sahtekarlar “Allah birdir” deseler inanmam diyorum, asıl anlatmaya çalıştığım bu. Diyeceğim, boşverin logoyu masonu; işinize bakın.

Sabrettiğiniz için teşekkürler.

Kaynaklarımdan sadece bazıları:
https://www.freemason.com/tubal-cain/
https://tr.wikipedia.org/wiki/Masonluk
https://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_occult_symbols
https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

tüm bunların masonik simgeler olduğu ortada.
birde bu konuda şuna dikkat çekmeliyim, kimse bu simgeler masonlara ait değil yada hatalıdır demiyor, sessiz kalıyorlar, çünkü gözümüzün önünde bu kadar aynı olan masonluk sembolleri varken bunun için söylenecek söz kalmıyor, şeytanla bağdaştırmalarının bir amacı var zaten insanların, masonluğun geçmişi araştırmaya başladığında fazlasıyla kirli ve farklı ritüeller uygulayan kişilerle dolu, bu adamların yaratıcıya hizmet etmediği ortada, bu durumda kötü bir amaca hizmet ediyorlar demektir, onca ülkeyi ve insanları sömüren bu grubun zaten hakka hizmet ettiğini düşünmek te saçmalık olurdu, wikipedia gibi mecraların da onlara ait olduğunu göz önünde bulundurmalısın :kafasalla:

Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Neyse ne yaa, dedim ya boşver.
Simgeler önümüzde olsa ne olur arkamızda olsa ne olur.
Hayatın sillesini yemişiz dolar olmuş ebesinin nikahı :-D
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 12 Tem 2022, 20:49 Neyse ne yaa, dedim ya boşver.
Simgeler önümüzde olsa ne olur arkamızda olsa ne olur.
Hayatın sillesini yemişiz dolar olmuş ebesinin nikahı :-D
:-D :-D