Bu Windows 10 ne yapıyor?

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Re: Bu Windows 10 ne yapıyor?

Mesaj gönderen esatiz »

feuer yazdı: 23 Nis 2021, 20:01 Trim i falan kapatsan nasıl olur acaba? HDD olunca otomatik olarak kapalı oluyor mu bilmiyorum.
Teşekkürler trim açıkmış nedense, kapattım şimdi çok ses gelmiyor harddiskte ilginç :?:
shampuan yazdı: 23 Nis 2021, 21:20 ... Ama SSD'yi takınca adam bilgisayarının içini boşaltsa ruhun duymuyor.

@esatiz bak sana güzel bir teklifim var. Şayet bilgisayarı böyle iş yapmak için kullanıyorsan windows 8.1'de kal bence. Hani ben daha çok windows kurcalamayı seviyorum, iyice her yerini keşfedip bu konuda uzman olacağım dersen o ayrı. 8.1 gayet iş bilgisayarı olarak kullanılabiliyor yani. Ne dersin? FOrmat atıp durma diye dedim.
SSD'nin sessiz olmasının tek dezavantajı o olabilir... Ne işler döndüğünü bilmek isterim ben şahsen

Abi Win10'dan da geri kalmayayım onunla iligli bir şeyler öğreneyim diye bunu kullanıyorum şu an. İdare ediyorum, bir şey olursa 8.1 kurarım :arrow:

Tam yazıyı gönderiyordum görev çubuğundan bir uygulama kapattım geri açarken "Explorer.EXE Sınıf Kaydedilmemiş" hatası verdi. Gezgini yeniden başlatınca düzeldi. TRIM i kapadıktan sonra oldu diyebilirim :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

En son uğraşıp sizi linuxa alıştırıcam görüceksiniz :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10128 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Telemetri topluyordur? Ya başka ne olacaktı? :-D Sırf sorun yaşamamak için yıllarca Windows 7 de kalmıştım.
İyikide kalmışım. Ne var Ne yok kapatmıştım sistemden. Hemen hemen herşeyin kökünü kazımıştım son zamanlarda.
Hatta dahada ileri gidip Update Defender Firewall Hızlı getirme Disk indeksleme derken En sonunda Sanal disk hizmeti ve
Disk birleştirmeyi bile kapatmıştım. Neme lazım. Gelen giden oluyor. Çoluk çocuk falan kurcalamasınlar.
Gerek yok. Sistemde Değişiklik yapılacaksa ben yaparım. :kafasalla: