Windows 11 Mekanik sabit disklere kurulmayacak

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19713 kez

Windows 11 Mekanik sabit disklere kurulmayacak

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

OEM'lerden gelen yeni bir bilgi, Redmond firmasının klasik HDD ile çalışan bilgisayarları piyasadan kaldırma niyetini ortaya koyuyor. Bunun yerine, Windows 11 yüklü yeni bilgisayarlar, önyükleme aygıtı olarak SSD'leri kullanmalıdır. Değişiklik için son tarih 2023 olarak belirlendi. Bilgiler, endüstri analist firmasının yakın tarihli bir raporundan geliyor.

Depolama aygıtı için Windows 11, SSD türünde olması gerektiğinden bahsetmeden yalnızca 64 GB veya daha büyük depolama aygıtı gereksinimine sahip. Ancak, Android alt sistemi de dahil olmak üzere Windows 11'e yapılan son eklemelerden bazıları, SSD'nin yüklenmesini ve kullanıma hazır olmasını gerektirir. Aynısı DirectStorage için de geçerlidir. Aslında, sistem bölümlerini depolamak için bir SSD sürücüsünün gerekliliği mantıklıdır. Klasik HDD'deki Windows performansı çok yavaş. Dönen bir sürücüden (Mekanik sabit disk) önyükleme yapmak ve kullanmak bir işkence gibidir. OEM'ler durumun farkındadır, bu nedenle çoğu modern cihazda SSD takılıdır. Bazı modellerde Windows için SSD ile birleşik bir depolama alanı ve geri kalanı için daha büyük bir HDD bulunur. Yine de, her şey için yalnızca tek bir HDD'ye sahip daha ucuz düşük kaliteli bilgisayarlar var. HDD'lerin iyi yanı fiyatlarıdır. Çok daha ucuzdurlar ve size daha büyük bir depolama alanı değeri sunarlar. Ama yine de yavaşlar.

Belki de Microsoft'un OEM'ler üzerindeki baskısı nedeniyle, sabit sürücü seçeneği sunan çoğu bilgisayar, işletim sistemi için SSD ve ikincil sürücü olarak HDD ile çift sürücülü cihazlar haline gelecektir. Açıkçası, bir miktar fiyat artışı olacak, ancak özellikle pazarın alt uç makine segmentinde olacak.

Microsoft henüz durum hakkında yorum yapmadı. Resmi olarak Microsoft, hem tüketiciler hem de satıcılar için donanım gereksinimlerinde herhangi bir değişiklik açıklamadı. Katı bir SSD gereksinimi de yok , ancak OEM'ler son teslim tarihini ertelemiştir.

Kaynak:
https://www.tomshardware.com/news/micro ... cs-by-2023
https://www.techspot.com/news/94882-mic ... rives.html
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Re: Windows 11 Mekanik sabit disklere kurulmayacak

Mesaj gönderen H4NOK »

firmaların ayarı bozuldu, saçmalamaya başladılar iyice !
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19713 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Katılıyorum bu yoklukta zorla SSD aldırtacaklar millete
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

hdd türü ne farkedecek, maksat insanları sürekli harcamaya teşvik etmek, ancak bu düşünce ellerinde patlar, 250gb ssd fiyatına 1 yada 2tb yüksek rpm hdd alınıyor, kimse bu yoklukta o parayı vermez ssd ye
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Valla abiler, vermek zorunda kaldığında öyle bir veriyorsun ki...
Zaten SSD artık dizüstü PC'lerin içinde hazı geliyor sen seçmiyorsun. Bu dönüşüm biz istesek de istemesek de olacak. XP kullanırken Vista çıktığında da benzer birşey olmuştu hatırlayın. Bir şekilde unutacağız bu yazdıklarımızı. Unutturacaklar.

Mekanik HDD'lerin tek dezavantajı "langırtı" sevmemeleri. Titreşim, darbe, düşürme bunlar işi sıkıntıya sokuyor. Bir de şöyle düşünün: hız lazım olduğunda SSD; kapasite lazım olduğunda HDD alırsın. Koca koca HDD fabrikaları öyle bir anda kapanmaz. Daha yıllarca piyasadan HDD satın alabiliriz diye tahmin ediyorum.

EDİT: İmla.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Amaç buydu zaten. Hiç şaşırmadım ki? Hemde çok uzun bir süredir bunu planlayıp tasarladıklarını düşünüyorum.
İstese Windows 7 den daha stabil sistem bile yapar Microsoft. Ama yaparmı? Tabikide Hayır? Niye mi? İşlerine gelmez çünkü.
Yoksa nasıl millete "Zorla" Ssd Ya da Ram aldıracak? Baştan söyleyeyim. Ssd veya Ram almaya elbette karşı değilim.
Hatta Bilakis Ssd Ve Ram alınmalı. Ha İnsanların durumu imkanı varmı? Bunu bile düşünen yok. Elbette Ssd Alınmalı.
Günümüzde Kahnı hızındaki Hdd ler Artık depolama amacı dışında çok kullanılamaz. Çünkü artık çok geride kalıyorlar.
Kopyalamada bile zayıf olan disk, Nasıl olsun da "Boot Drive" olarak adam akıllı sağlıklı görev yapsın. Eti ne? butu ne? Dönüş hızı belli,
Arayüzü belli dolayısıyla hızı belli zaten. Elbette donanım Upgrade her zaman iyidir hoştur olmalıdırda. Ama o donanımların fiyatı ne olacak?
Şuan günümüzde En "Dandik" "Adı sanı duyulmamış" "Kronik sorunlu"mu? değil mi? Belli olmayan diskler bile 250 kağıttan başlıyor.
Bunlardan haberleri varmı acaba? Hiç zannetmiyorum hiç. Ben yaptım olduculukla, Baskıyla ısrarla inatla bir yere varamazlar net.
Tabikide teknoloji ilerleyecek gelişecek, Ama o donanımların fiyatlarınında insani düzeylere düşmesi lazım. Yeter ama artık. Sıktı bu muhabbetler.
Yok Ssd Tak, Yok Ram Tak. Biz bilmiyormuyuz kardeşim takmayı? Sen önce adam akıllı sistem yapta, Ondan sonra millete "Ssd al" de.
Bu hintlilerdende Satya nadella'danda Microsoft'danda hem nefret ediyorum hem de bıktım usandım artık. İş bilmez saçma sapan insanlar.
Varsan baksan araştırsan, Kesin Ssd Ram üreticileriyle el altından anlaşma yapmıştır Microsoft ve Hintliler. Ne çakaldır onlar.
"Arpa"larını almışlardır onlar. Kaçırırlarmı hiç? Kronik sorunu olmayan en düşük kapasite Ssd'ler bile 400 500 Tl şuan. Allah'tan korksunlar.
bitcoinnews
Bit
Bit
İletişim:

Mesaj gönderen bitcoinnews »

Evet ssd harici sistemleri onaylamıyorlar galiba HDD ler ne olacak çöp mü olacak?
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

bitcoinnews yazdı: 11 Haz 2022, 19:08 Evet ssd harici sistemleri onaylamıyorlar galiba HDD ler ne olacak çöp mü olacak?
Eski makinlarda kullanılmaya devam edecekler.
10 ve 11 HDDler için uygun işletim sistemleri değiller.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

bitcoinnews Hard diskler elbette çöp olmayacak. Depo amaçlı halen daha kullanılabilir. (Fiyatından ötürü)
Dünya üzerinde kaç tane Hdd Üreten Firma Şirket var. Öyle kolay değil o işler.
Aslında Microsofttaki hintliler 8 ve sonrası sistemlerde Hdd Değilde Ssd Kullanılsın diye üretmiş gibiler.
Zira sistemi rahat kullanamıyorsun. Benim Laptop Ssd de bile bazen Tekliyor, Hdd de düşünemiyorum bile.
Amaç insanlara Ssd aldırmak, İnsanlar ne durumda yaşıyorlar bilmiyorlar tabi. Keşke imkan olsa herkes alabilse ama olmuyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sabit diskte kullanılabiliyor ben zamanında kurdum kullandım ama pek tat vermedi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Hdd devri bitti. Bundan sonra ssd akar...