Teşekkürler abi. Fiyatlar çok iyiymiş yalnız. Core i5 için gayet iyi gibi.
Neden bu kadar düşük tutuyorlar acaba gözden kaçırdığım ne var freedos dışında?
Abim yeğenime almayı düşünüyormuş (İstanbulda yaşıyor) neyse whatsApp den bana yazınca dedim biraz bakınayım sana link yollarım , üsttekileri buldum , herhangi bir eksikleri yok güvenle alınabilir.
velociraptor yazdı: ↑19 May 2022, 23:55
Arttırılabilir, bir 8 GB ram daha taktırılabilir , genelde satıcı ile temasa geçip durumu izah edersen yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
Masaüstü almak lazım. Isınmaz, Bileşenler rahatlıkla sökülür takılır. Rahat rahat upgrade yapılabilir. Benim tercihim masaüstü olurdu. Laptop kısa vadede iş görsede uzun vadede sıkıntı yaratabilir.
Ben temiz kullanırım eşyalarımı ama laptop bilgisayarlar maalesef dayanıksız. Fiziksel olarak da öyle. Mesela klavyeyi çok kullanan bir insanım ben. Ondan sonra yok klavyeyi değiştir, ürünün garantisi dolmuş piyasada klavye var mı bakalım. Yok bataryası öldü yenisi var mı? Hep sıkıntı bunlar. Her parçası çok pahalı. Ama bir taraftan taşınabilir olmasının çok avantajları var. Çantaya koy götür. İstediğin yerde takıl sıkıntı yok. Yeni bir PC'ye ihtiyacım var, ama laptop olmalı. Masaüstü bilgisayarlar kesinlikle daha dayanıklıdır. Tank gibi.
Benim bilgisayarın yedek parçaları yok mesela. Casper Nirvana Cn Tki 640a kullanıyorum. Ekran kartım 2015 nisanda yandı. Anakarta gömülü olduğu için anakart değişmesi gerekiyor. Pegatron h36st diye aratıyorum. Çıkmıyor bile. Batarya öldü o da yok. O yüzden masaüstü Akar. Ha buarada Dizüstü alınacaksa ve para varsa Alienware ve Gigabyte Aero 15 14 serisi Gerçekten güzel. Alienware'larda MXM portu var. Yani Ram takar gibi Gpu uprade yapılabilir. Ama çok "Tuzlu" malesef. Bilgisayar toplama donanım fiyatlarını takip etme için sinerji adında bir siteye bakıyorum. Artık hangi işlemciler hangi anakartlarla uyumlu yada diğer donanımlar hangileriyle uyumlu öğrendim. Geçenlerde Msi A320m anakart 450 Tl'ye düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Tabi başka sitelerde fiyat dahada aşağıdaydı. Hepsiburadada 385 Tl'di mesela. Laptopun taşınabilirliğinden başka avantajı yok gibi.
10 yıl kadar önce
Dell
ve
Packard-Bell bilgisayarlar dünyanın en iyisiydi. İkinci sırada ASUS geliyordu. Şu anki durumu bilmiyorum.
Birkaç yıl evvel de en berbat dizüstüler hep Hawlett-Packard (HP)'den çıkıyordu. Aşırı ısınma sorunlu bilgisayarlar çıkarmışlardı. Sony Viao'nun bir modelinde batarya patlaması yangın falan oluşabiliyordu.
Yerli firmalar hakkında konuşmak istemiyorum bilen biliyor zaten.