Microsoft , şirkette Windows 11'e yükseltmenin sorunsuzluğunu vurgulamak için web sitesinde bir vaka çalışması yayınladı . Yayına göre Microsoft, Windows 11'i şirket genelinde beş hafta içinde 190.000'e çıkardı. Tüm süreç, Windows 11'in yeni sürümünü çalışanlara "rekor sürede" sunan "bugüne kadarki en akıcı" süreçti.
Microsoft, yükseltmeyi planlama, hazırlama ve dağıtma bölümlerine ayırdı ve şirketlerin ve kuruluşların izleyebileceği önerilen bir Windows 11 kullanıma sunma ve strateji sayfası yayınladı.
İşte üç aşamaya yüksek düzeyde bir genel bakış:
Çevre -- Microsoft, Windows 11'in sistem gereksinimlerini karşılayan cihazları bulmak için tüm cihaz popülasyonunu analiz etti. Şirket, cihaz popülasyonunu değerlendirmek için Güncelleme Uyumluluğu ve Microsoft Endpoint Manager'ın Endpoint analitik özelliğini kullandı.
Uygun olmayan cihazlar ve istisnalar -- Dağıtım sırasında Windows 11 yükseltmesini almaması gereken veya alamayan cihazları atlamak için Microsoft Dijital Çalışan Deneyimi kullanıldı.
Dağıtım zaman çizelgesi -- Dağıtım, Windows'un yeni sürümünü aşamalı olarak cihaz filosuna dağıtmak için farklı dalgalara bölündü.
Geri alma planı -- Windows 11, kurulumdan sonra 10 gün boyunca önceki bir sürüme geri dönmek için yerleşik desteğe sahiptir.
Erişim -- Çalışanlardan başarılı bir yükseltme için gereken ön çalışmaları tamamlamaları istendi. Bu özel durumda, Microsoft, Windows 11'e ve onunla birlikte gelen değişikliklere ilişkin geri bildirime odaklandı.
Hazır destek -- destek ekiplerinin Windows 11'i kullanmaya ve dağıtımdan önce işletim sistemi hakkında bilgi edinmeye zamanı oldu.
Devre dışı bırakma süreci -- Yükseltme sürecinden çıkmak için "ticari bir nedeni" olan kullanıcılar için.
Güvenlik modeli -- Risk değerlendirmesi ve bunları Windows 10 ilkeleriyle karşılaştırmak için test ortamlarında birkaç belirli Windows 11 güvenlik ilkesinin oluşturulması.
Dağıtım -- Dağıtımı otomatikleştirmek için Windows Update for Business dağıtım hizmeti kullanıldı.
Elbette Microsoft kendi reklamıını yapıyor , peki gerçekte neler oluyor işlerin geri planına gözatmak için Kullanıcı yorumlarına bir gözatalım ;