Touch Pad sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: SORDUM isimli OKUL

Mesaj gönderen feuer »

Dediğim gibi sorunu çözerseniz, paylaşırsanız sevinirim.
Bazı sorunların çözümü tesadüfen de bulunabiliyor.
alper520
Bit
Bit

Re: Touch Pad sorunu

Mesaj gönderen alper520 »

driver booster ile güncellerken sadece ses driverinı mı güncelledin? yoksa tüm sürücüleri mi? yapmadıysan chipset vs de güncelle.
Mustafa_
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 4 kez

bios

Mesaj gönderen Mustafa_ »

Foruma daha önceleri'de resimlerini gönderdiğim bir durum vardı.Dokunmatik hassas yüzey veya synaptics touchpad sürücülerinin bilgisayarımın bios güncellemesi ile yükseltmem ile bir ilgisi olurmu.Benim labtop 'da orjinal olarak yüklü olan windows 8 vardı.Ben bunu formatladım windows 11 i yükledim.Bu yükleme işinden önce bios ayarlarında önceleri 'legacy' iken ben bunu 'Uefi' olarak ayarladım.(Nasıl yaptım bende bilmiyorumda yaptım bir şekilde:))Sanırım bu ayarda touchpad ayarlarıda değişti değişti derken hiç çalışmıyor zaten.
Önceleri çalışıyordu.Windows update yapınca otomatik olarak ''synaptics touchpad'' i yüklüyor.Aygıt yöneticisine gidince fare kısmında sadece harici bağladığım mouse görünüyor.Buradaki görünüm ve gizli aygıtları göster deyince dell Touchpad görünüyor fakat üzerinde sarı ünlem işareti oluyor.Özelliklerini açınca şöyle bir açıklama var''Aygıt yok düzgün olarak çalışmıyor veya sürücülerin tamamı yüklenmemiş.(Kod 24)''.
Şimdi size soracaklarım şöyle:Windows güncellemesi ile yüklenen bu synaptics touchpad olacak ayrıca dell 'in bir driveri daha mı yüklenecek.Yani synaptics bir driver ise dell touchpad neyin nesi oluyor.Bunu bilemiyorum.
Benim bu labtopumdaki biosu tekrar legacy bios a çevirirsem touch pad çalışırmı desem onuda yaptım tekrardan legacy çevirip windows 8 yükledim,yine olmadı yine olmadı.
Daha önce foruma konu açmıştım.Arkadaşlardan yardım talep etmiştim,hatta uzaktan yardım almak için sizlerden birine bağlanabilirim demiştim.Şimdi siz lerden bu toucpad ile ilgili bir yardım rica ediyorum.Lütfen bu konuda yardımcı olacak arkadaşların bu sorunum ile ilgilenmesini canı gönülden istiyorum. Sağlıklar dilerken,saygılarımı sunarım...
Mustafa
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Re: bios

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Legacy veya uefi windowsun sabit diskte nasıl başlatılacağı ile ilgili yani ilgisi yok.

Synapstics touchpad Türkçesi dokunmatik yüzey demek ayrı kelime değil touchpad desen yeter.

Belki touchpad ayarlardan kapalı şu sayfayı iyice incele
https://www.dell.com/support/kbdoc/tr-t ... lay%C4%B1n.

Ne biçim linkmiş. Son ihtimalde bozulması.

Touchpad sürücüsü olmazsa olmaz bir sürücü olduğu için windows her türlü tanır. Mesela ekran sürücüsü olmasa görüntü gelmez onun gibi. Klavyenin fazladan tuşları varsa normal klavyeye sürücüsü o tuşları tanımaz ama sürücü yüklersin çalıştırır. Touchpad sürücüsü tanımaz diye bir şey yok.
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Bios ile bir ilgisi yok.
Synaptics touchpad veya Dell touchpad hangisi gerekli ise onu yükleyeceksiniz yani bir tane olacak sistemde.
Sürücü yükleme işini Windows' a bırakmayın üreticinin sitesinden gerekli olanları indirip tek tek yükleyin.
Donanım kimliği ile veya deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz. Tabi touchpad bozulmadıysa.

ozgutozkan Laptop üreticileri aynı seride iki farklı aygıt kullandıklarında genelde birine x marka touchpad birine de Synaptics touchpad diyorlar mesela Lenovoda da böyle, aslında Synaptics touchpad yanlış bir kullanım değil diye düşünüyorum.

Şimdi baktımda eski başlıklarınızda da çözüm bulamamışsınız, belki de bozulduğu düşüncesine bir şans vermeniz gerekiyordur.
En son wonder tarafından 13 Haz 2022, 21:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Başlıklarınız birleştirildi.
Sorun her ne kadar windows11 üzerinde görülse de, takip edebildiğimiz kadarıyla platformdan bağımsız görünüyor.
Dolayısıyla buradan devam etmemiz daha yerinde olur.

Teşekkürler.
En son esatiz tarafından 18 Haz 2022, 23:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: eğer mustafa'nın bahsettiği başlık "bios" başlığıysa bu mesaj silinecektir
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Resim

Senin sorunun bununla aynıydı değil mi?

Ben çok aradım çok denedim bulamadım çaresini.
Bu sorunun çözümü yok!

Eğer ki;

1.Mouse taktığınızda mouse çalışıyorsa
2.Touchpadiniz çalışıyorsa

sorun edecek birşey yoktur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

https://www.dell.com/support/home/en-in ... 21/drivers

Sayfasında sürücüler var. İşletim sistemi olarak windows 10 64 bit seçtiğim zaman touchpad için şu sürücüyü indirin diyor.
https://dl.dell.com/FOLDER05237243M/4/D ... 70_A11.EXE

Kurup deneyebilir misiniz
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

up

Mustafa_
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Başlıklarınız birleştirildi.

Birleştirme işlemi mesaj sırasını bozmuş olabilir.

NOT: Lütfen Forum Kurallarımızı okuyun.
Kullanıcı avatarı
keenimo
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 9 kez

Mesaj gönderen keenimo »

Öncelikle laptop altında tam marka model yazar( Dell N5110 -XS03 gibi.).Orda yazan model numarasına ve işletim sisteminize göre driver indirmek daha doğru olur.
3dpchip.com sitesinde 3dpchip uygulaması var driver güncellemede kullanıyorum. ama kurarken içinde reklam amaçlı başka programlar var onları reddederek kurulum yapmalısınız.

Bu programla sisteminize uygun driverları bulup kurabilirsiniz.Touchpad için driveri indirip denersiniz.