Windows 11 in yeni sürümü Android desteği ile geliyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46474
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4602 kez
Teşekkür edildi: 3916 kez

Windows 11 in yeni sürümü Android desteği ile geliyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Bir bilgi sızıntısına göre ; Windows 11 22H2 sürümleri için "son tarihler" belli oldu. Buna göre, işletim sistemi 4 Şubat 2022'de tam özellikli hale gelecek ve 4 Mart 2022'de dağıtıma hazır olacak. Bildiğiniz gibi, Windows 11 için Microsoft, "yılda bir güncelleme" planlaması yaptı. Bu nedenle, işletim sisteminin şu anki sürümü 21H2'dir ve bir sonraki sürüm Windows 11 sürüm 22H2 olarak adlandırılacaktır.

Çeşitli sızıntılar, dahili olarak "22H2"nin Nikel kod adı altında bilindiğini gösteriyor. Ve en son sızıntı, Insider'ların zaten neredeyse bitmiş bir yazılım çalıştırdığını gösteriyor. Azure web sitesinde Deskmodder tarafından bulunan bir komut dosyasındaki tarihler bunu açıkça gösteriyor.

Resim

Windows 11 insiders (Sürüm Önizleme) kanalında bir Windows 11 testeri iseniz, Android için Windows Alt Sistemini (WSA) test etmeye başlayabilirsiniz. ilgili özellik , Windows Insider ekibi tarafından burada duyuruldu. Önceden, yalnızca Geliştirme ve Beta kanallarında çalışan kişiler bu özelliği kullanabilirdi.

Ne yazık ki, Android uygulamalarına yönelik destek hâlâ ABD'deki kullanıcılarla sınırlıdır. İlgilenen kişiler APK'ları dışardan yükleyebilir ve hatta Google Play Storeyi bile yükleyebilir, ancak yine de bazı kısıtlamalar mevcut. Özellikle, WSA'da varsayılan uygulama sağlayıcısı olarak çalışan Amazon Appstore, bir ABD hesabınızın olmasını gerektirebilir.

WSA ile ilgili bir başka iyi haber de, Windows 11'in kararlı sürümü üzerinde halka açık testlere girmiş olmasıdır. Bugün erken saatlerde Microsoft, Android uygulamaları için desteğin önümüzdeki ay Windows 11 kararlı sürümüne geleceğini duyurdu. WSA'nın Sürüm Önizleme kanalında bugün yayımlanması, Microsoft'un ekstra geri bildirim toplamasına ve özelliği daha geniş bir kitleye sunmadan önce gelişmiş ince ayarlar ve küçük değişiklikler uygulamasına olanak tanıyacak.
Cevapla