Saat programı

Sordum.com tarafindan kodlanmış Programlar hakkinda bilgi paylasim alanidir.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Saat programı

Mesaj gönderen shampuan »

Güzel yazmışsın. Tek tek yanıtlayayım.
Ben bu işi gerçekten yapamam. Aynen senin gimp-PSD programlarında yapamam dediğin gibi bir olay bu. O yüzden konu açtım zaten. Meraklısı olsa bile buna gerçekten değer mi bilemiyorum. Ben bunu ilk defa düşündüğümde gerek windows gerek android için tasarlamıştım. Mağazaya koyup üç beş liradan satarım diyordum yoksa teeeek tek o rakamlarla uğraşılır mı? Free sürümde renk seçeneği yok, ücret ödersen tema seçenekleri ve gece modu aktif olacaktı. Ancak şöyle bir sorun vardı, CASIO firması buna ne diyecekti? Mahkeme kararıyla programı elimden alır ve bunu ben yaptım diyerek satabilir o kadar ciddi bir durum, çünkü ürün onun. Birazdan aşağıdaki yanıtlarda bu CASIO firmasına geri döneceğim.

Hazır life bar dediğin şeyi bana bir gönder bakalım neymiş o. Yapamazsam yapamadım derim.

Sevdiğim "mugen tarzı oyun" maalesef yok.
Oyun editleme işine de hiç girmiş değilim, hevesim yok eskisi gibi. Değilse uğraşmışlığım vardır. Kendi oyunlarımı tasarlamak istemiştim. Şu anda aklıma geldi bak, bir FPS oyunu var aklımda. Bana göre süper. Ama youtube alemindeki oyuncu gençler beğenmeyecektir. Erzurum oyunu vakasından sonra ben insanımızdan tırstım. Tabii ki ne demek istediğini anladım. Basit oyunları editle ve kendin oyna.

Kullandığım program ile açılabilir dosyalar halindeyse renk editleme olaylarına senin için bakabilirim. Kırmızı giysi falan olayı.

CASIO'ya geri döneceğim demiştim. olnarında emülasyonları belki vardır demişsin. CASIO firması ürettiği hesap makinelerinin emülatörlerini bizzat üretip ücret karşılığı arz ediyor. Bu casıo saati yapar- yayınlar paylaşırsam elimden alırlar. Bu nedenle emeklerin heba olmasından korkuyorum. Bu saatin hayranı çok. Hemen şimdi en iyisini google play'e ve appstore'a koysam anında el koyarlar.

Telefon ve saat konuları ölmeyecektir. Arada bir dirilir. Diğer arkadaşlar görünmez oldular sanırım yoğunlar. Ben bu işi sürdürürken bu projenin benzeri olarak tetris ekranı da yapacağım. Maksat, programlama yapacak kişi alsın hazır indirip koda uydursun. Vardır zaten de, bir de ben yapayım bakalım ne olacak... Seviyorum be abi... Görsel, video falan... Yazmayı da seviyorum görüyorsun.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2
Mesajlar: 4120
Kayıt: 24 Eyl 2020, 01:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 127 kez
Teşekkür edildi: 200 kez

Re: Saat programı

Mesaj gönderen feuer »

Benim hazır lifebar göndermemin bir anlamı yok, mugen indirmen lazım.
Lifebar hazır zaten onu yerleştirmek sıkıntı.
Ben sprite editleme durumu olursa onu extract eder sana gönderirim.

Sevdiğin mugen oyunu değil, sevdiğin 2d dövüş oyunu varsa ona kendin MUGEN yapabilirsin. Mesela Street Fighter, KOF, Mortal Kombat.
Sevdiğin 2d side scrolling oyun varsa onun karakterleriyle OpenBor yapabilirsin. Olay bu. Mesela Dinozorus, Hagar, Mario.

3D oyunlara MOD yapanlar var, mesela bende BloodRayne 1 ve 2 için çokça MOD mevcut daha çok karakter skinleri, bitmemiş Matrix Modu bile var.
Eski wolfenstein ve doom oyunları için tonla fan edisyonu var. Kaynak kodları yayınlandığı için modelleri editlemeleri yetiyor. Ama openBor ve Mugen gibi hazır oyun motoru var mı bilmiyorum.

Casio ücret karşılığı satıyorsa bir yerlere kor-san yüklü vardır.

https://archive.org/details/Casio_CFX_9 ... 2012_04_23
https://archive.org/details/Casio_PB-10 ... 2012_04_23
https://archive.org/details/CasioInvaders
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Saat programı

Mesaj gönderen shampuan »

Son birşey sormak istiyorum.
Casio saat yapabilmek için gereken görseller GIMP ile açılır xcf dosyası olarak tamam sayılır. Fakat bir sorun var: Saatler, dakikalar, saniyeler, ayın günler, haftanın günleri, ekrandaki ibareler, efekt katmanları, şekiller, şunlar bunlar derken aşağı yukarı 200 civarında katmanı, png dosyası olarak dışarı export etmem gerekiyor. Toplu halde tek seferde export edilemediği için tek tek yapmak çok zor ve yorucu olacak. Bu nedenle bu projeyi oluşturan çalışma dosyasını versem, uğraşacak olan programır için bir sorun teşkil eder mi acaba?

Programırlar genellikle ofis, PS, GIMP, vs programları kullanamazlar. Elleri kod yazmaya alışkın olduklarından üstünde kalem simgesi olan butonun dahi ne olduğunu bilmezlerken ben onlara açılmamış xcf dosyası vericem. Bu xcf dosyasını yöneterek çıktı üretmeleri gerekiyor.

Ne diyorsunuz bu işlere?

Ha bir de, ben bu çalışmayı kısıtlanmış olarak sunmak istiyorum. Çünkü bunu yaparken android vb için ücretli olarak yayınlayacaktım. Ücretsiz versiyonda temalar ve gece modu olmayacaktı. Lisans satın alırlarsa tüm sınırlar kalkarak yeni tema dosyaları download olacaktı. Şimdi hepsini internete yükleyip daha sonra pişman olmak istemiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız değerlendirebilirim.
Cevapla