Hibit Uninstaller Trojen Uyarısı
Hibit Uninstaller Trojen Uyarısı
Merhaba
Spyhunter5 ile tarama yapıldığında;
trojen.banload.la %80 tehlike uyarısı alıyorum.
Ayrıca Virüs total taramasında
https://www.virustotal.com/gui/file/4e8 ... /community
şöyle bir açıklama var.
açıklamada ki linkte yönlendirildiğinde
https://malshare.com/sample.php?action= ... 82cca6be0f
Kötü paylaşım diye uyarıda bulunuyor.
Ben mi olayı yanlış yorumluyorum, yani bu uyarı yersiz mi ?
Sizlerin yorumlarınıza başvurayım dedim.
( Uygulamanın Portable uygulaması kullanılıyor )
Spyhunter5 ile tarama yapıldığında;
trojen.banload.la %80 tehlike uyarısı alıyorum.
Ayrıca Virüs total taramasında
https://www.virustotal.com/gui/file/4e8 ... /community
şöyle bir açıklama var.
açıklamada ki linkte yönlendirildiğinde
https://malshare.com/sample.php?action= ... 82cca6be0f
Kötü paylaşım diye uyarıda bulunuyor.
Ben mi olayı yanlış yorumluyorum, yani bu uyarı yersiz mi ?
Sizlerin yorumlarınıza başvurayım dedim.
( Uygulamanın Portable uygulaması kullanılıyor )
En son ULUBEY tarafından 22 Ara 2021, 22:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Hibit Uninstaller Hakkında
DÜZELTİLDİ!
Şayet Spyhunter, ki ben de önerin üzerine denemiştim, "bunda virüs var" diyorsa, vardır aga. Yani o programa güveniyorum ben, bilimum yedi düvelin antivirüsü bilgisayarım için "güvendesin" demişti de, aralarından sadece spyhunter "seni gondikliyolar adamım" demişti.
Verdiğin virüs total linkinde "güvenli" gözüküyor bende. Ancak adından bahsettiğin anti-spy programı şahsi düşüncemdir oldukça kaliteli bir yazılım. Çeksum dosyalarını da paylaştığın için çok teşekkürler. Ola ki elimizdeyse karşılaştırırız.
Şayet Spyhunter, ki ben de önerin üzerine denemiştim, "bunda virüs var" diyorsa, vardır aga. Yani o programa güveniyorum ben, bilimum yedi düvelin antivirüsü bilgisayarım için "güvendesin" demişti de, aralarından sadece spyhunter "seni gondikliyolar adamım" demişti.
Verdiğin virüs total linkinde "güvenli" gözüküyor bende. Ancak adından bahsettiğin anti-spy programı şahsi düşüncemdir oldukça kaliteli bir yazılım. Çeksum dosyalarını da paylaştığın için çok teşekkürler. Ola ki elimizdeyse karşılaştırırız.
Spyhunter5 gerçekten kaliteli bir uygulama.
Tereddütleri sevmem, Hibit uninstaller uygulamasını kaldırdım.
Zaman içinde gelişmeler olursa bilgilendiririm.
Tereddütleri sevmem, Hibit uninstaller uygulamasını kaldırdım.
Zaman içinde gelişmeler olursa bilgilendiririm.
- shampuan
- Petabyte4

Tabi, çok memnun oluruz.
Uyarın için teşekkürler aklımızda olsun.
Kullanmak isteyen dikkatli olsun.
Uyarın için teşekkürler aklımızda olsun.
Kullanmak isteyen dikkatli olsun.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19715 kez
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Hibit Uninstaller Trojen Uyarısı
Sitesinden indirdiğini düşünüyorum, defender ve kvrt uyarı vermedi uygulama ile ilgili, ben de denemeler yapıp sonuçları paylaşırım.
Bana da virüs bulaştı tüm lokal harddsikleri silmek zorunda kaldım, yedekleme prosedürüm olduğu için veri kaybetmedim.
Dikkat etmek gerekiyor.
Bu arada nirsoftun hatta sordumunda bazı uygulamlarına false positive uyarılar veriyor antivirüs uygulamaları onu da hesaba katmak lazım.
Bana da virüs bulaştı tüm lokal harddsikleri silmek zorunda kaldım, yedekleme prosedürüm olduğu için veri kaybetmedim.
Dikkat etmek gerekiyor.
Bu arada nirsoftun hatta sordumunda bazı uygulamlarına false positive uyarılar veriyor antivirüs uygulamaları onu da hesaba katmak lazım.
Arkadaşlar zaman çok kötü, profesyonelce trojen araya sıkıştıranlar çok.
Dikkat etmek lazım bu zamanda her şeye.
Dikkat etmek lazım bu zamanda her şeye.
- shampuan
- Petabyte4

Şahsen doğrudur-yanlıştır diyemiyorum bu konuda. Çünkü aralarında kasperski'nin de bulunduğu adı duyulmuş birçok antivirüsün, güvende olmadığını düşündüğüm bilgisayarımda "sıkıntı yok" demesinden sonra "yanlış pozitif" kavramını bir kez daha düşünmeye karar verdim.
Tamam şunu kabul ediyorum: bundan birkaç yıl önce, sahte antivirüsler ve eksik dll düzelteceğini iddia eden yazılımlar vardı. Bu dll olayı konusunda canlı canlı şahit olduğum bir olayda, daha taze kurulmuş windowsta güya tarama yaptı ve bana yüzlerce dll hatası olduğundan bahsedip düzeltebileceğini söyledi. Windows daha yeni kurulu... Tamam bazı sıkıntılar olabilir ama yüzlerce olamaz. Ne zamandır kafamdaydı, deneme kurulumu yaparak denedim ve şüphelerimde haklı çıktım. Keriz kekliyorlardı. Sistemini yeni kurmamış bir kullanıcı (nasıl olsa benim gibi test yapmaz) hatalarla karşılaşınca diyecek ki "eh sistem eskidi artık normal, dur düğmeye basayım da düzeltsin." Ve haşırt. Bilgisayarının kaderini programa emanet edecek.
Benzer durumlar edvensıt sistım keyr (ismi bilinçli olarak bozuyorum) gibi programlarda da var. Aslında kullanıcının elle, ya da CC türevi daha hafif programlarla yapabileceği işler için görsel olarak aşırı cilalanmış bir program yapıp milletin bilgisayarına pompalıyolar. Ne dıt olduğu belli değil abi. Hayatım boyunca bu tür programlardan uzak durdum.
Şimdi yukarıda bahsi geçen güvenlik yazılımının sahibi babamın oğlu değil ama en azından diğer antivirüslerin sıkıntı yok dediği ama benim ısrarla şüpheler taşıdığım bir durumda, gitti VLC player de dahil birçok noktada sıkıntı buldu ve dedi ki, "paramı ödersen hallederim". Bedavaya yapacağım deseydi yemezdim. İdeal (ne çok ucuz ne çok yüksek) bir para istemişti.
Tamam şunu kabul ediyorum: bundan birkaç yıl önce, sahte antivirüsler ve eksik dll düzelteceğini iddia eden yazılımlar vardı. Bu dll olayı konusunda canlı canlı şahit olduğum bir olayda, daha taze kurulmuş windowsta güya tarama yaptı ve bana yüzlerce dll hatası olduğundan bahsedip düzeltebileceğini söyledi. Windows daha yeni kurulu... Tamam bazı sıkıntılar olabilir ama yüzlerce olamaz. Ne zamandır kafamdaydı, deneme kurulumu yaparak denedim ve şüphelerimde haklı çıktım. Keriz kekliyorlardı. Sistemini yeni kurmamış bir kullanıcı (nasıl olsa benim gibi test yapmaz) hatalarla karşılaşınca diyecek ki "eh sistem eskidi artık normal, dur düğmeye basayım da düzeltsin." Ve haşırt. Bilgisayarının kaderini programa emanet edecek.
Benzer durumlar edvensıt sistım keyr (ismi bilinçli olarak bozuyorum) gibi programlarda da var. Aslında kullanıcının elle, ya da CC türevi daha hafif programlarla yapabileceği işler için görsel olarak aşırı cilalanmış bir program yapıp milletin bilgisayarına pompalıyolar. Ne dıt olduğu belli değil abi. Hayatım boyunca bu tür programlardan uzak durdum.
Şimdi yukarıda bahsi geçen güvenlik yazılımının sahibi babamın oğlu değil ama en azından diğer antivirüslerin sıkıntı yok dediği ama benim ısrarla şüpheler taşıdığım bir durumda, gitti VLC player de dahil birçok noktada sıkıntı buldu ve dedi ki, "paramı ödersen hallederim". Bedavaya yapacağım deseydi yemezdim. İdeal (ne çok ucuz ne çok yüksek) bir para istemişti.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Virüs total de yer alan 58 uygulamanın hiç birinin uyarı vermemiş.
Ben bir başlıkta nirsoft AV uyarılarını paylaşıp fikirlerinizi alacağım.
Ben bir başlıkta nirsoft AV uyarılarını paylaşıp fikirlerinizi alacağım.