İnsanlığın sonunu getirecek üreme deneyi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46479
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4605 kez
Teşekkür edildi: 3922 kez

İnsanlığın sonunu getirecek üreme deneyi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Dünya, robotlarla ilgili gelişmeleri takip ederken, herkesten saklanan gizli bir deneyin bilgileri ortaya çıktı. Harvard Üniversitesi Wyss Enstitüsü'nde ve Tufts'taki Allen Keşif Merkezi'nde yapılan bir deneyde, yapay robotların mitoz bölünme yoluyla üremesi sağlandı. Başarılı olan deney, dünya tarihinde de bir ilk olarak kayıtlara geçti.

KURBAĞA HÜCRELERİ KULLANILDI
Araştırmacılar, robotların tek başına üremesini sağlamak için kurbağa hücreleri kullandı. Yapay robotlar, bu deneyden başarılı şekilde çıktı ve kendilerini kopyalamayı başardı. Ancak bu başarı, insanlık için aynı derecede fayda getirmeyebilir.

Resim

KENDİ KENDİLERİNE ÜREMELERİ FACİA
Son gelişmeyle birlikte, gözler diğer deneylere çevrildi. Öyle ki Amerika'da gerçekleştirilen çalışmalarda, robotlara silah kullanılması öğretildi. Ayrıca önceki gün gerçekleştirilen bir başka çalışmada ise yapay robotların matematik sorusu çözmesi sağlandı.

İNSAN VE ROBOT SAVAŞI
Komplo teorisyenleri, tüm bu gelişmelerin birleşerek insan ve robot arasındaki savaşı tetikleyeceğini iddia ediyor. Öyle ki teorisyenler, söz konusu savaşa hiç olunmadığı kadar yakın olduğumuzu öne sürüyor.

Kaynak:
https://www.msn.com/tr-tr/haber/dunya/% ... d=msedgntp
Cevapla