velociraptor yazdı: 30 Kas 2021, 21:31
Ben üstte çok kısa anlattım lakin Microsofta
BUG bildiriminde bulunduk 3-5 farklı
Hata bulmuştuk ve bizce önemliydi, Neyse Biz bekliyoruzki düzeltsinler aradan 5 yıl geçti tık yok , Microsofttaki o Linkler Önce herkes tarafından görünebiliyorken sonradan sadece
Yetkililer tarafından görünebilir şekline çevrildi ardından silindi , Böylece bizi yalancı durumuna düşürdüler YUH diyorum daha ne diyeyim... yani bunun gibi bir ton şeyle karşılaşınca Malesef yavaş yavaş Ön yargı yapmaya başlıyor.
Abi aynı şey Apple'da da var, çok şeyetmemek lazım. Sizin en büyük hatanız bir durumu gidip microsofta açıklamak. Appstore için yazılım geliştiren nice kişi apple'dan kazık yedi. Bir Türk, bulduğu önemli bir güvenlik açığını apple'a bildirdi, apple "dur bekle bakıcaz" dedi, hemen ardından da adamın apple bulut hesabını (şimdi adını unuttum) askıya alıp adamı tehdit ettiler. Gerçek bu olaylar. Daha sonra microsoftun insanların projelerini çalmak amacıyla "Visual Basic" programını icadettiği ortaya çıktı. Eğer aranızda bu program üzerinde yazılım geliştiren varsa haber olsun, yaptıklarınız hep MS'e gidiyor, değerlendiriliyor, beğenilirse sizden önce mağazaya neye konuyor. Açıkkaynak yazılım geliştiren GNU neden ortaya çıktı sanıyorsunuz? Vakti zamanında projeleri çalındı adamların. Bir gurup yazılımcı UNİX'i yazdı; bu yazdığı program, özel bir şirket tarafından çalındı. Bununla kalmadı şirket programı asıl yapanları bu yazılımı bizden çaldılar diye mahkemeye verdi.
Size bunlarla ilgili bir sürü vaka anlatabilirim. O yüzden üzülmeyin ve şu dakikadan itibaren kendi kendinize iki söz verin:
1-Microsoft ile bug ya da bug çözümü paylaşımı yapmayacağım.
2-Linux kullanmaya da zaman ayıracağım.
wonder yazdı: 30 Kas 2021, 21:35
Diğer büyük şirketlerin sürekli geriye gittiğini görmüyor mu bu adamlar hala hintlilere şirket devrediyorlar anlayamadım.
Bak inanolsun, bu konu sadece bu forumda konuşuluyor. Bundan bir iki yıl evvel Tarkan abi bana "şu hintliler, kast mast" deyince çok şaşırdım. Çünkü önceki mesajlarımda anlattığım hintli videoları yüzünden asıl konularıma ulaşamıyorum olayı ve benzer çürük hintli devreleri yüzünden çok başım ağrımıştı. Tam o sıralarda Tarkan abi bu durumlardan bahsedince dedim ben yanılmıyormuşum demek ki. Evet kardeşim, görmüyorlar ve hintlilere şirket devrediyorlar. Buna benzer bir başlıkta "bu amerikalılar harbi salak" gibi birşey söylemiştim, ne oldu o konu, dikkat çekti mi tam hatırlamıyorum. Harbi salaklar... Yüz yılda kurdukları sistemi bu leş heriflere yıktırdıkları yetmeyip bizleri de mahvedecekler. Şu dakikadan sonra ne MS'e ne de diğer hintli platformlarına güven olmaz.
Aha bak şuraya yazıyorum, bu herifi tvitırın başına getirdiler bundan sonra bir sürü sorun, bug, zart zurtla karşılaşacaksınız.