Genelde yapılan hata UEFİ mediası olarak hazırlanmadan kaynaklıdır ama sorun bundan kaynaklıda olabilir başıma geldi.
Ben çok uğraştım sorunu çözmek için paylaşmamın sebebi sıf bu yüzden çöpe giden tablet pcler gördüm o yüzden alatdım.
hiç bilmeyenler için OTG kaplosu bazı Windows tabletlerde lazım oluyor.Çok daha ayrıntılısı Youtube kanalımda olacak.
sanal mediya boot edin cmd yönetici yetkileriyle aç.WimFile:D yerine hangi sürücü harffi varsa onu yaz.
dism /Get-WimInfo /WimFile:D:\sources\install.esd Sürümleri Öğrenin.
Komut satırını yönetici izinleriyle açın.install.esd dosyasını hangi dizine atıdığıysanız o dizine gidin.
var sayılanada C:\Windows\system32> açılır.Ben burda C sürücüsünün içine atdım.
cd .. Enter
cd .. Enter
yaparak C dizin içine geldim.
İlk komutla öğrendiğimiz index numarası ile hangi sürümü göre yapmak istiyiyorsan SourceIndex:4 numarasını ona göre yazın.
dism /export-image /SourceImageFile:install.esd /SourceIndex:4 /DestinationImageFile:install.wim /Compress:max /CheckIntegrity
install.wim dosyası oluşana kadar bekleyin.
USB hazırla.
diskpart yazın ve Enter'a basın.
List disk yazın ve Enter'a basın. Bu sistemdeki diskleri listeleyecek.
select disk 2 yazın ve Enter'a basın. Usb belleğin numarası değişiklik göstere bilir.Dikkatli seçin.2 se 2 seçin.
clean yazın ve Enter'a basın.
create partition primary yazın ve Enter'a basın.
format quick fs=fat32 yazın ve Enter'a basın. UEFI kurulum
active Enter'a basın.
assign yazın ve Enter'a basın.
exit yazın yazın ve Enter'a basarak Diskpart'tan çıkın ve Komut İstemcisini kapatın.
Şimdi USB belleği içine kurulum dosyaları atın.
sources içine girin.
install.esd silin ve oluşturduğumuz install.wim dosyasını atın.
Bu kadar uğraşcamıza NTLite yazılımı ve rufus yazlımı ile yapabilirdik onuda başka zaman anlatıcam nasipse.
Tablet Bilgisayar Yazılım Atamama Sorunun Çözümü.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Has thanked: 1834 time
- Been thanked: 1587 time