SSD a disk error occurred sorunu ?

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: SSD a disk error occurred sorunu ?

Mesaj gönderen shampuan »

Tarkan abi kusura bakma çakıştık, yine de göndereyim laf lafı açtı.

Birgün atarici beni çağırdı su işlerindeki bir salonda. Bir dükkan düşün. Penceresi yok abi! Depo niyetine yapılmış sadece demir parmaklıklı camlı kapısı var yol tarafında. Arka taraf bir gecekondunun bahçesine açılıyor ama God'rızası için bir soba deliği ahi açılmamış. Ter yapış yapış, burnumuzdan terliğe damlıyor. İçerisi nefes, ter, koltukaltı, ayak kokusu harmanı ve iğrenç. Allah'ım hatırlamak dahi istemiyorum. Neyse adam gel dedi şunun ucunu tut :-D Onun değil, paneli açtı bir telin ucunu tutmamı istiyor. Telin ucunu tuttum, şimdi dedi şuraya bastır, ben lehim yapıcam. İyi dedim bastırdım. Havyayı benim tuttuğum tele basar basmaz ben başladım horon tepmeye eehehhhöhöhöhöhhhehe.. "lan noluyo bırakma tut" diyo :-D Abi çarpıldım ben manyak mısın nesin diyorum, bişiy olmaz bişiyo olmaz dedi zorla tutturdu. Çarpıla çarpıla lehimin bir de soğumasını bekledim. Bıraktırdı şükür. Meğer işi biliyormuş hıyar! Kaçan ceryan atarinin kartından geliyor. Amperi ve voltajı düşük. Daha önce çarpılmış, ölçmüş, demiş bundan birşey olmaz. Beni çarptırıyor desene baştan burada ceryan var kaçırıyor diye :-D

Neyse benim bahsettiğim şey o terslik değil. Şimdi cadillacs'da iki ileri yaptın mı koşar karakter. Koşarken de çaprazları kullanırsan oraya doğru koşarak gider. Bu atarinin Player-2 joystiğinde nasıl bir yanlışlık yapıldıysa koşarken çapraz yaparsan karakter duruyordu ve performansını çok düşürüyordu. Bir ara söyledim, yav he he dedi yapmadı. Çarpıldığım yanıma kar kaldı :-D (aynı makine)
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

Eski tip klavyelerde de beneri sorun var.Klavyenin yazılımı mı donanımı mı ne ondan dolayıydı.Hatta şemalarını incelemiştim ama geçmiş zaman nasıl aratacağımı unuttum.Mesela sen tuş takımının yön tuşlarını klavyedeki yukarı aşağı sağ sola ayarlayıp tuşları Z X C V yaparsan hem yön tuşlarının 2 sine veya 3'üne basıp hem de ZXCV den 2'sine falan basarsan klavye tepki vermiyor.Bunu oynadığım emektar trackmaniadan biliyorum (2008 oyunu) sağa drift yapmak istediğimde yukarı aşağı ve sağa aynı anda basıyorum normal çalışıyor ama sola olmuyor mesela.Onun için fren tuşunu başka tuşla destekleyip kullanıyorum.Şemasını bulursam eklerim.mantığını daha kolay anlarsın zaten.Gerçi demeden anlamışsındır zaten :arrow:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Şemaya gerek yok.
Elektronik düzenek (devre şeması) neden oluyordur.
Şimdi bir klavyenin içini aç, siyah bir plastik damlası var PCB'sinde. Bu bir çip, içinde de yazılım gömülüdür. Eskiden de vardı ama şimdi daha da geliştirdiler.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

@gevv
Kurulum sırasında hata verdiyse shampuan'ın bahsettiği yöntem işinize yarayabilir.
Windows 7 kurulum imajı yeni donanımları tanımakta sorunlu. Ben kuramadım bile.

@shampuan
Bende klavyede çok rahat ediyorum, özellikle mortal kombatta
bunları ardı ardına joystick ile yapmak zor oluyor.

mortal kombat scorpion için
aşağı-geri-altyumruk
aşağı-ileri-altyumruk
geri-geri-altyumruk

noob saibot için;
aşağı-yukarı
aşağı-ileri-altyumruk
ileri-ileri-üstyumruk

klavyede arcade makinasından çok daha hızlıyım.

2d ya da 2.5d side scrolling oyunlarda joystick ya da klavye pek fark yaratmıyor.
Kullanıcı avatarı
krocix
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen krocix »

velociraptor yazdı: 26 Eki 2021, 22:56 Peki Windows 7 yi VHD ye kursan olurmu ? şöyleki

1. Aşağıdaki Sysprep VHD yi indir
viewtopic.php?p=446696#p446696
2. Ardından VHD Manager ile Boot menüsüne ekle

Resim

3. Sistemi yeniden başlat ve Windows 7 ismini verdiysen bunu seçip kurulumu tamamla , daha önce benzeri kurulmama sorunlarında işe yaramıştı

Soruna gelirsek ; 14 yıllık laptop ta olsa SSD nin yanlış bilmiyorsam sorunsuz çalışması gerekirdi bendeki 9 yıllık laptopta sorunsuz çalışıyor :?: neden olabilir bu ; mesela

1. BIOS ta Secure boot açıksa hata verdirtebilr (Kurdurmaz)
2. Windows 7 yerine mesela Aynı diske Windows 11 veya 10 kurmayı denedinmi ? bakalım hata verecekmi ?
3. Clean komutu ile tüm diski silip kurmayı denedinmi ?
https://www.sordum.net/14461/uefi-biosl ... 7-kuralim/
4. Laptopun CDRom yerine takılan SSD olsun Mekanik HDD olsun mutlaka sorun çıkar , böyle bir durum varsa normal HDD yi çıkartıp kurmayı denedinmi ?
5. Diskte varsa 100 Mb lık kısmı silip kurmayı denedinmi
6. Normal kurulum yerine hazır sistemi klonlamayı deneyebilirsin belki ...
@gevv Çok fazla mesaj üst üste girdik kusura bakma.Admin abinin tavsiyelerini gözden kaçırabilirsin diye alıntı yaptım.Çok detaylı çözüm yolları anlatmış.Özellikle (benim gönderdiğim video da vardı sanki ) şu secure boot olayı laptoplarda çok oluyor.Bi karıştırmakta fayda var :arrow:
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Önemli değil @krocix hocam @shampuanın huyudur konuyu esnetir :-D

@velociraptor hocamın söylediklerine baktım bios baya eski source boot yok win10 içinde durum aynı zaten başka model çalışan SSD diski hiç görmediği için daha fazla uğraşmadım

Elimde e7500 işlemci ve DDR2 ramlar var İstanbul'da arkadaştan ana kart istedim geldiği zaman ona kurarım sistemi

İlgilenen herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

gevv yazdı: 27 Eki 2021, 13:33 Önemli değil @krocix hocam @shampuanın huyudur konuyu esnetir :-D
Resim
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

gevv yazdı: 27 Eki 2021, 13:33 @velociraptor hocamın söylediklerine baktım bios baya eski source boot yok win10 içinde durum aynı zaten başka model çalışan SSD diski hiç görmediği için daha fazla uğraşmadım
3. ve 4. adımlar sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum hocam
gevv yazdı: 26 Eki 2021, 21:39 @shampuan anlamadım orjinal win7 isoyu win setup srom usb ile yükledim + hazır win7 kurulu diskte denedim
ssd'de win7 mi kurulu? win setup from usb kısmını anlamadım hocam sadece isoyu rufusla yazdırıp bıraktınız değil mi?
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

@esatiz hocam win setup from usb rufus benzeri bir program.

cdrom bölümünü kullanmıyorum ssd diski direkt hdd yuvasına taktım

0x80070057 hatasını komple silip kurulum yaparak aştım ama söylediğim gibi sonrasında a disk error occurred press ctrl+alt+del to restart sorunu çıktı
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Katı hal sürücüsüne (SSD) sahip bir sistem için anakartın sistem BIOS'undaki ACHI modu zorunludur. Bu, eski anakartların katı hal sürücülerini (SSD) desteklememesinin birkaç nedeninden biridir. Çeşitli SATA standartları yaklaşık 13 yıldır kullanılmaktadır. Maalesef eski anakartlardaki eski SATA 2 3Gb/s denetleyicileri ve yonga setleri, katı hal sürücülerini desteklemek için tasarlanmamıştı. Eski denetleyiciler ve yonga setleri, yalnızca sabit disk sürücüleri ve optik sürücüler gibi geleneksel aygıtları destekledi. Aynı sorun, eski Intel LGA Soket 7XX serisi anakartlarda da var. Son zamanlarda sorun daha sık ortaya çıkıyor. Bazen katı hal sürücüleri (SSD), anakartın sistem BIOS'u IDE moduna ayarlandığında çalışır; ancak performans sabit disk sürücüsüne benzer olacaktır.
Kaynak:
https://forums.tomshardware.com/threads ... s.1335280/

Ben olsam sata vs yi devreden çıkartmak için sorunlu dediğim CD/DVDrom yuvasına takılan aparattan bir tane alır SSD yi oraya takarak denerdim
https://www.sordum.net/30957/laptoplara ... l-takilir/
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

Teşekkürler @velociraptor hocam.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

hdd ile deneme yapayım dedim win 7 lite modifiye sistem kurdum xp den kat kat hızlı ilk defa makinenin bu kadar hızlı olduğunu gördüm :?: boşuna takıntı yapmışım gerçi disk baya sesli ama gittiği yere kadar

fightcade kurdum fatihxxx (ismi tam hatırlamıyorum) diye biri ile kof 98 oynadım kasmadı tek sorun fena patakladı :-D 20 yıl olmuştur biriyle kapışmayalı tam alışıyordum oyundan çıktı :-)
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Hocam arcade makineylemi başka bilgisayar mı?
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

arcade makineye kurdum
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4