Windows 11 ISO su Microsoft indirme linki
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Windows 11 ISO su Microsoft indirme linki
Winaero windows 10 da kaldırmak için şu paylaşımı yapmış.
https://winaero.com/remove-open-in-wind ... indows-10/
windows 11 de deneyebilirsin.
Ben windows terminali komple kaldırdım.
https://winaero.com/remove-open-in-wind ... indows-10/
windows 11 de deneyebilirsin.
Ben windows terminali komple kaldırdım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19856 kez
Aşağıdaki reg kaydı kaldırır , ama uyguladıktan sonra dosya gezginini yeniden başlat. Neyse ben buna bir script yazıp konu açayım bari
Aşağıdaki de geri getirir
Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]
"{9F156763-7844-4DC4-B2B1-901F640F5155}"=""Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Blocked]- feuer
- Terabyte1

Bu yöntem olmadı bende, tekrar reg hilesi yapmak durumunda kaldım.velociraptor yazdı: 06 Eki 2021, 15:16Editli değil , bendeki O andaki windows 10 sürümünden almıştımfeuer yazdı: 06 Eki 2021, 14:46 install.esd yöntemi işe yarıyor (test ettim), büyük boyutlu install.esd dosyası ile uğraşmaktansa appraiserres.dll dosyasını değiştirmek daha mantıklı görünüyor. Bu verdiğiniz linkteki windows 10 kurulum medyasındaki ile aynı mı editlenmiş bir dll dosyası mı?
- velociraptor
- Yottabyte4

Taze olarak konusu geldi daha dumanı üstünde çıtır çıtır.Konu canlansın diye attım belki arkadaş unutmuştur.Buyurun link :Kursat27 yazdı: 06 Eki 2021, 22:24 Masaüstü sağ tık menüsündeki Open in windows terminal'i nasıl kaldırabiliriz ?
https://www.sordum.net/64986/windows-te ... -kaldirin/
- feuer
- Terabyte1

Windows 10 isosundan aldığım dosyayı, hem ingilizce hem türkçe iso da denedim. Uyarı verdi devam etmedi.
Windows 10 isosundan install.esd silip yerine Windows 11 isosundaki install.esd dosyasını koyduğumda sorunsuz kurulum gerçekleştirdim.
registry değişikliğide aynı şekilde çalışıyor.
ancak bu dll dosyası yöntemi uyarı veriyor.
Bu yöntemlerin her birini kurulum bitirene kadar denedim bu arada.
@Velociraptor
Ben windows 10 sıkıntısız kurabilirken windows 8.1 için aynı bu windows 11de olana benzer ram yetersiz uyarısı aldım. 8.1 için Bypass yöntemi var mı?
Windows Terminalin powershell ve komut istemine arayüz olmak dışında bir esprisi var mı?
İlk kurduğumda kadırmıştım şuan kaldırmadım.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Araya girmek istedim. Daha önce de konuştuk hatırlıyorsun. Şayet o sisteme 8.1i kurup istediğin ayarları çekersen o bilgisayar barut gibi olur söyleyeyim. Bana kalırsa bırakmak istemezsin.
Sorunun yanıtını bilmiyorum.
Sorunun yanıtını bilmiyorum.
- feuer
- Terabyte1

shampuan yazdı: 09 Eki 2021, 00:45 Araya girmek istedim. Daha önce de konuştuk hatırlıyorsun. Şayet o sisteme 8.1i kurup istediğin ayarları çekersen o bilgisayar barut gibi olur söyleyeyim. Bana kalırsa bırakmak istemezsin.
ram yetersiz diyor.feuer yazdı: 08 Eki 2021, 23:31
Ben windows 10 sıkıntısız kurabilirken windows 8.1 için aynı bu windows 11de olana benzer ram yetersiz uyarısı aldım. 8.1 için Bypass yöntemi var mı?
- velociraptor
- Yottabyte4

Malesef Windows 8.1 için böyle bir reg kaydı duymadım , aslında sorunsuz kurulması gerekir , çok ilginç yanlış hatılamıyorsam sanal makinada 3 Gb rama bile sorunsuz kurmuştum , ISO da mı bir anormallik var acaba ?feuer yazdı: 08 Eki 2021, 23:31 @Velociraptor
Windows Terminalin powershell ve komut istemine arayüz olmak dışında bir esprisi var mı?
İlk kurduğumda kadırmıştım şuan kaldırmadım.
Terminali hiç kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum o nedenle ayrıntılı bilgim yok malesef
- feuer
- Terabyte1

Sanal makinada 7 32bit kurdum ama bilgisyara kuramadım. windows 7 32bit ver 64 bit bilgisayara kurarken boot animasyonda kitleniyor.
windows 8.1 kurarken yetersiz ram uyarısı alıyorum.
7leri ISO downloader ile, 8.1i TechBench'ten indirdim.
3gb ram benim makinada.
Terminal bir süre dursun bakalım ihtiyaç duymazsak kaldırırız.
Store uygulaması olan notepadi kaldırınca sistemdeki notepad kalıyor ama "reg kayıdı olmasına rağmen" yeni txt dosyası oluşturamıyorsun new menuden. Onuda not edelim.
windows 8.1 kurarken yetersiz ram uyarısı alıyorum.
7leri ISO downloader ile, 8.1i TechBench'ten indirdim.
3gb ram benim makinada.
Terminal bir süre dursun bakalım ihtiyaç duymazsak kaldırırız.
Store uygulaması olan notepadi kaldırınca sistemdeki notepad kalıyor ama "reg kayıdı olmasına rağmen" yeni txt dosyası oluşturamıyorsun new menuden. Onuda not edelim.
- velociraptor
- Yottabyte4

Acaba sonradan bir KB güncellemesi ile önlem mi aldılar çünkü her yerde Windows 8.1 in RAM ihtiyacı minimum 2 GB diyor
https://www.intel.com.tr/content/www/tr ... tware.html
https://www.intel.com.tr/content/www/tr ... tware.html
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Güncelleme almış son isolar ile kendinden orjinal son sürümlerde önlem almış olabilirler dediğin gibi.
Bende eski bir sürüm var, ama durumu nedir bilemiyorum tabii.
* * *
Bir gün bir kafedeyiz. Abi bilgisayarlara GTA-5 kuracak ama ram yeterli olmadığından kurdurmuyor, 4GB min ram istiyor. Abi dedim benim aklıma bir fikir geldi, hemen yan bilgisayardaki ramın birini sök, buna tak, oyunu kurduktan sonra yine sökersin...
Denedik, oldu
Ramı söktükten sonra da çalıştı. Bir sağdaki makineye geçip yan bilgisayardan, bir sağdaki makineye geçip yan bilgisayardan derken tüm 2GB ramlı bilgisayarlara GTA-5 kurduk. İş bittikten bir hafta sonra abinin kargodan ramları geldi, eksiklerini tamamladı. O ara GTA5 çok talep görüyordu. Kargo gelene kadar ekmek yedi benim sayemde.
* * *
Bir gün bir kafedeyiz. Abi bilgisayarlara GTA-5 kuracak ama ram yeterli olmadığından kurdurmuyor, 4GB min ram istiyor. Abi dedim benim aklıma bir fikir geldi, hemen yan bilgisayardaki ramın birini sök, buna tak, oyunu kurduktan sonra yine sökersin...
Denedik, oldu
Ramı söktükten sonra da çalıştı. Bir sağdaki makineye geçip yan bilgisayardan, bir sağdaki makineye geçip yan bilgisayardan derken tüm 2GB ramlı bilgisayarlara GTA-5 kurduk. İş bittikten bir hafta sonra abinin kargodan ramları geldi, eksiklerini tamamladı. O ara GTA5 çok talep görüyordu. Kargo gelene kadar ekmek yedi benim sayemde.
- velociraptor
- Yottabyte4

- feuer
- Terabyte1

Kurulum dosyasına donanım kontrolü için satırlar koymuştur. Ancak oynanması için bu satırlar yoktur.shampuan yazdı: 09 Eki 2021, 13:30 Güncelleme almış son isolar ile kendinden orjinal son sürümlerde önlem almış olabilirler dediğin gibi.
* * *
Denedik, oldu![]()
Daha öncede bahsettiğim touchpadimi mouse olarak tanımayan eski oyunlar. Mouse takılıyken açılıyor ve mouse u çıkardıpımda oyun esnaasında touchpad ile kullanmaya devam ediyorum. O kontrol satır(lar)ını sildiğinde mouse kontrolü yapmadan oyun direk başlıyor.
Aynı şey orjinal cd isteyen oyunlar içinde geçerli, birkaç dos zamanı mortal kombat oyununda ve warcraft 2 oyununda cdrom kontrolü var bunu satırları editleyerek aşabiliyorsun.
Kod: Tümünü seç
https://cloakedthargoid.wordpress.com/no-cd/command and conquer serisinde birkaç tanesinde mouse sorunu oluyor, mouse takılı değilse açılmıyor, onun ile ilgili yönergeler var ancak onları başaramadım. Bu oyunlar artık freeware olduğu için fanlar yamalar paketler aracılığı ile bazılarını çözmüşler. Ancak 2 oyunda bu mouse olayı devam ediyor.