Windows 11 ISO su Microsoft indirme linki
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19856 kez
Re: Windows 11 ISO su Microsoft indirme linki
Henüz kurmadım , en kısa sürede kuracağım şu an kurulu preview sürümü duruyor halen
İndirirken sürüm olarak seçenek göremedim ben. Türkçe olarak seçtim sadece, hangi sürüm varsayılan olarak geliyor ?
- velociraptor
- Yottabyte4

- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Ben kurdum, daha hızlı geldi windows 10 dan.
Ancak store uygulamalarını kaldırırken sorunlar yaşadım. (benden kaynaklı) Bir daha kurucam.
Şuna dikkat edin.
.net3.5sp1 kendi isosundan olmalı. Windows 10 ISO içerisindeki işe yaramıyor. Online olarak aktive ederseniz zaten internetten indiriyor sorun olmaz, ben lokal olarak kurduğum için dikkatimi çekti.
bypassramcheck
install.esd iki yöntemde setup ı başlatıyor.
İnternet bağlantınız yoksa ya da benim gibi ayarlamaları yapmadan internete bağlanmak istemiyorsanız.
shift+f10, açılan cmd penceresine taskmgr, "network connection flow" "end task" yapar yani görevi sonlandırırsanız bu sorunu aşarsınız.
Windows 10 da yedeklediğim sürücüleri sorunsuz windows 11de de yükledim.
OneDrive windows 10 aynı yöntem ile kaldırılıyor.
Edge Windows 10 aynı yöntem ile kaldırılıyor. Ancak daha fazla atık bırakıyor.
Capabilities ve Features aynı yöntemler ile kaldırılıyor.
Servisler ve schtasklar için aynı komutları uygulayabilirsiniz.
ekstra olarak store uygulamaları DISM komutu ile de kaldırılabiliyor. Windows 10 da sadece offline imajlarda DISM komutu ile store uygulamaları kaldırılabiliyordu. Windows 11 de online imaj içinde bu gerçekleştirlebiliyor.
compact view ve geçen velociraptorsun bahsettiği show more options tweaklerini gözden kaçırmayın.
efektler açık olmasına rağmen daha hızlı bir kullanıcı deneyimi veriyor. Şu ayarlar ile biraz uğraşıp sonra tekrar kurucam.
@shampuan evet kurulum için senin dediğin yöntem uygulanabilir. Mesela windows 8.1 kurulumunda mouse çalışmıyor windows 10 isosunua install.esd atılarak kurulumda mouse görmesi sağlanabilir. windows 7 kurulumu logoda kitleniyor. O şekilde bir denemek lazım.
@velociraptor biliyorsanız birkaç soru;
bir bat dosyasında windows 10 ise bunu uygula windows 11 ise bunu uygula şeklinde bir ayarı nasıl yapabiliriz?
Boot.wim içerisinde reg hiveleri mi var?
Ağ bağlantısı için yine bahsettiğim taskmgr den görev sonlandırmak dışında uygulanacak bir yöntem var mıdır?
Kullanıcı müdahalesi olmadan.
Ancak store uygulamalarını kaldırırken sorunlar yaşadım. (benden kaynaklı) Bir daha kurucam.
Şuna dikkat edin.
.net3.5sp1 kendi isosundan olmalı. Windows 10 ISO içerisindeki işe yaramıyor. Online olarak aktive ederseniz zaten internetten indiriyor sorun olmaz, ben lokal olarak kurduğum için dikkatimi çekti.
bypassramcheck
install.esd iki yöntemde setup ı başlatıyor.
İnternet bağlantınız yoksa ya da benim gibi ayarlamaları yapmadan internete bağlanmak istemiyorsanız.
shift+f10, açılan cmd penceresine taskmgr, "network connection flow" "end task" yapar yani görevi sonlandırırsanız bu sorunu aşarsınız.
Windows 10 da yedeklediğim sürücüleri sorunsuz windows 11de de yükledim.
OneDrive windows 10 aynı yöntem ile kaldırılıyor.
Edge Windows 10 aynı yöntem ile kaldırılıyor. Ancak daha fazla atık bırakıyor.
Capabilities ve Features aynı yöntemler ile kaldırılıyor.
Servisler ve schtasklar için aynı komutları uygulayabilirsiniz.
ekstra olarak store uygulamaları DISM komutu ile de kaldırılabiliyor. Windows 10 da sadece offline imajlarda DISM komutu ile store uygulamaları kaldırılabiliyordu. Windows 11 de online imaj içinde bu gerçekleştirlebiliyor.
compact view ve geçen velociraptorsun bahsettiği show more options tweaklerini gözden kaçırmayın.
efektler açık olmasına rağmen daha hızlı bir kullanıcı deneyimi veriyor. Şu ayarlar ile biraz uğraşıp sonra tekrar kurucam.
@shampuan evet kurulum için senin dediğin yöntem uygulanabilir. Mesela windows 8.1 kurulumunda mouse çalışmıyor windows 10 isosunua install.esd atılarak kurulumda mouse görmesi sağlanabilir. windows 7 kurulumu logoda kitleniyor. O şekilde bir denemek lazım.
@velociraptor biliyorsanız birkaç soru;
bir bat dosyasında windows 10 ise bunu uygula windows 11 ise bunu uygula şeklinde bir ayarı nasıl yapabiliriz?
bu bahsettiğiniz işlem için bu işlemleri her defasında yapmaya gerek kalmadan yapmak için neyreyi editlemek gerekiyor?velociraptor yazdı: 05 Eki 2021, 17:50 Aşağıdaki son yorumdaki reg kaydı , tüm kontrolleri atlatıyor
https://www.sordum.net/63397/tpm-bulunm ... /#comments
Ağ bağlantısı için yine bahsettiğim taskmgr den görev sonlandırmak dışında uygulanacak bir yöntem var mıdır?
Bi de başka sitede msdn olarak konusunu gördüm, uefi uyumlu değil yazılmuş doğru mu bu ?
- velociraptor
- Yottabyte4

Sanırım aşağıdaki gibi birşey iş görecektir , mesela İŞletim sistemi windows 10 ise Notepad.exe yi başlat diyoruzfeuer yazdı: 06 Eki 2021, 03:27 @velociraptor biliyorsanız birkaç soru;
@echo off
setlocal
for /f "tokens=4-5 delims=. " %%i in ('ver') do set VERSION=%%i.%%j
if "%version%" == "11.0" echo Windows 11
if "%version%" == "10.0" start Notepad.exe
if "%version%" == "6.3" echo Windows 8.1
if "%version%" == "6.2" echo Windows 8.
if "%version%" == "6.1" echo Windows 7.
if "%version%" == "6.0" echo Windows Vista.
rem etc etc
endlocal
pause
Kaynak:
https://stackoverflow.com/questions/132 ... batch-file
Aşağıdaki sayfa sonunda bulunan indirme linkinde appraiserres.dll dosyası var bunu Windows 11 ISO dosyasının sources klasörüne atınca reg yöntemine gerek kalmıyormuş (Denemedim) , ama işe yaradığı söyleniyorfeuer yazdı: 06 Eki 2021, 03:27 bu bahsettiğiniz işlem için bu işlemleri her defasında yapmaya gerek kalmadan yapmak için neyreyi editlemek gerekiyor?
https://www.sordum.net/63397/tpm-bulunm ... l-kurulur/
Task manageri sonlandırma işini belki bat dosyası ile yapmayı deneyebilirsin ama farklı bir yöntem varsa bile duymadım.
taskkill /F /IM explorer.exe
- feuer
- Terabyte1

install.esd yöntemi işe yarıyor (test ettim), büyük boyutlu install.esd dosyası ile uğraşmaktansa appraiserres.dll dosyasını değiştirmek daha mantıklı görünüyor. Bu verdiğiniz linkteki windows 10 kurulum medyasındaki ile aynı mı editlenmiş bir dll dosyası mı?
Hazır ISOda install.esd ya da appraiserres.dll gibi dosyaları değiştirmek için "AnyBurn" programını kullanabilirsiniz. Bootable ISOların bu özelliğini bozmadan iso üzerinde dosya değişikliği yapılabiliyor.
Ağ bağlantısı;
Bat dosyasını bir yere konumlandırmak gerekir son aşama olduğu için diğer local disklerde bir yere konumlandırılabilir, ancak taskmgr yazıp end task demek daha kolay görünüyor şimdilik.
Versiyon;
Bu versiyon olayını sormamın nedeni sadece windows 11 için geçerli olan tweakleri sadece windows 11 kurulu ise uygulasın.
@echo off
setlocal
if "%version%" == "11.0" go to W11
if "%version%" == "10.0" go to exit
:W11
reg add .....
:EXIT
endlocal
pause
Buna benzer bir şey olacak..
Hazır ISOda install.esd ya da appraiserres.dll gibi dosyaları değiştirmek için "AnyBurn" programını kullanabilirsiniz. Bootable ISOların bu özelliğini bozmadan iso üzerinde dosya değişikliği yapılabiliyor.
Ağ bağlantısı;
Bat dosyasını bir yere konumlandırmak gerekir son aşama olduğu için diğer local disklerde bir yere konumlandırılabilir, ancak taskmgr yazıp end task demek daha kolay görünüyor şimdilik.
Versiyon;
Bu versiyon olayını sormamın nedeni sadece windows 11 için geçerli olan tweakleri sadece windows 11 kurulu ise uygulasın.
@echo off
setlocal
if "%version%" == "11.0" go to W11
if "%version%" == "10.0" go to exit
:W11
reg add .....
:EXIT
endlocal
pause
Buna benzer bir şey olacak..
- velociraptor
- Yottabyte4

Editli değil , bendeki O andaki windows 10 sürümünden almıştımfeuer yazdı: 06 Eki 2021, 14:46 install.esd yöntemi işe yarıyor (test ettim), büyük boyutlu install.esd dosyası ile uğraşmaktansa appraiserres.dll dosyasını değiştirmek daha mantıklı görünüyor. Bu verdiğiniz linkteki windows 10 kurulum medyasındaki ile aynı mı editlenmiş bir dll dosyası mı?
- feuer
- Terabyte1

Tamamdır, bu sorunları aşmak için 3 yöntemimiz var.
appraiserres.dll
install.esd
registry değişikliği
Windows 11 beklemediğim şekilde hızlı ancak şu an defender etkin değil, bu hız ondan da kaynaklanıyor olabilir.
Taskbar boyutlandırmasında küçük olarak ayarladığımda sistem tepsisindeki saat-tarih ve sekmeler aşağı kayıyor ekrandan taşıyor.
elevenforum da gördüüm kadarıyla windwosun özellik olarak sunmadığı ve üzerinde çalışmayı düşünmediği bir bug mış bu. Taskbar bu default haliyle biraz kaba duruyor.
Pencere ve menu açılış efektleri, öenu ve pencerelerin renk ve şekillerihoşuma gitti.
appraiserres.dll
install.esd
registry değişikliği
Windows 11 beklemediğim şekilde hızlı ancak şu an defender etkin değil, bu hız ondan da kaynaklanıyor olabilir.
Taskbar boyutlandırmasında küçük olarak ayarladığımda sistem tepsisindeki saat-tarih ve sekmeler aşağı kayıyor ekrandan taşıyor.
elevenforum da gördüüm kadarıyla windwosun özellik olarak sunmadığı ve üzerinde çalışmayı düşünmediği bir bug mış bu. Taskbar bu default haliyle biraz kaba duruyor.
Pencere ve menu açılış efektleri, öenu ve pencerelerin renk ve şekillerihoşuma gitti.
- velociraptor
- Yottabyte4

Defender sanıyorum hızı %8 civarı frenliyor (kendi gözlemim) o sebeple 3. parti Antivirüs kullanıyorum
- velociraptor
- Yottabyte4

Masaüstü sağ tık menüsündeki Open in windows terminal'i nasıl kaldırabiliriz ?