Arkadaşlar kafama takılan bir sorun var.
Blog sayfamı search konsol'a ilk eklediğim zamanlarda çok uzun süre hiçbir sayfam görünmüyor veya yayınlanmıyordu. Bunun nedenini bulamadığım gibi sorunu da çözememiştim uzun hikaye. Geçen gün bir ağabeyle irtibata geçerek yardım istedim, UA ile başlayan bir kimlik kodu'nu bir türlü alamamıştım. Kendisine google hesap bilgilerimi vererek bir de sen dene dedim, tamam hallettim diye geri döndü ancak UA ile başlayan kodum hala yok.
Bir diğer sorun başlıklarımın indexlenmesi ile ilgili. 17 Tane geçerli, 17 tane hariç bırakıldı dediği başlığım var şu anda. Geçen gün 15 geçerli, 10 hariç bırakıldı vardı, sordum "sıkıntı yapma google'da görünüyordur onlar" dedi, ben de tamam dedim.
Fakat önemli olan sorun, son 1 haftada bir sürü yayın ekledim. Yayınlarımın toplam sayısı 48. Ama hala 17 yayından bahsediyor resimde. Diğerlerinin eklenip eklenmediği bilgisi yok? Başlıkları Google'da tırnak operatörüyle aratsam da bulamıyorum.
SORULAR:
"Dizine eklendi, site haritasında eklenmedi" nedir?
Site haritasında kısmına takıldım ben. Site haritası
na mı eklenmedi, site haritasın
da mı eklenmedi? Nasıl eklenir?
Yayınlarımdan birkaçını google dizinine hiç eklemediğini söylüyor. Niye? Sebebini göster diyorum, oradan oraya oradan oraya daldan dala atlayan ve hiçbir dıta yaramayan google makalelerine açılıyor.
"Robot engellemesini test et" diye birşey var. (anlatması resimli uzun sürer). Buna girdiğimde sağ altta İZİN VERİLDİ diye bir buton var. Ona basınca bana al şu robot.txt dosyasını diyor, bunu git sitenin "kök dizinine" yapıştır, sonra hedede hödödö'yü al getir bana yükle tamam de, diyor. Bir sitenin kök dizini nedir? Nerededir? Nasıl açılır? Niye? Bana kaynak sunmayın biliyorsanız bir iki cümleyle açıklayın. Yardım istemiyorum çünkü bunu çözeceğimi sanmıyorum tahminlerinizi alabilirim.
ÖNEMLİ BİR İPUCU:
Ben daha önce bu sorunlarla cebelleşirken sıkıntıdan birçok alternaif denedim. Örneğin sadece sitemin anasayfasını adres olarak ekleyip göndermem gerekirken, açtığım birçok başlığın html adresini kopyalayıp searc'a ekledim. Böyle olunca başlıklarım yukarıda gördüğünüz gibi search'ın grafiklerinde görünmeye başladı.
İyi de, ben her başlığımı gidip gidip sanki yeni bir site haritası veriyormuşum gibi oraya mı yapıştırıcam?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lütfen bana iyi bir webmaster önerebilir misiniz?
Bu işlerden ful anlasın, kod mod, site çökertme, herşeyi bilsin, güvenilir biri olsun ki google şifremi vericem lütfen yardımcı olun.
Not: Bana şuraya gir şunu yap, kolay yeaa şuna giriceksin şuna şunu yapıştırıcaksın bak aha burda anlatıyo diye video falan linki atmasın baya adam gibi alsın sıkıntı neyse çözsün goysun oraya.
Var mı öyle bildiğiniz birisi?