Acil Durumda Veri Kurtarmanız İçin 6 Ücretsiz Uygulama
Re: Acil Durumda Veri Kurtarmanız İçin 6 Ücretsiz Uygulama
Bugün arama çok yaptım ya bir iki de komplo teorisi bilmem ne derken beyin sote kelle paça olmuş.
En son krocix tarafından 26 Ağu 2021, 23:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bi limon sıkarsın şurrrrp diye içersin işte.
Kendine yarım fincan kahve yap kendine gelirsin sıkıntı yapma.
Kendine yarım fincan kahve yap kendine gelirsin sıkıntı yapma.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Şöyle ki bir uygulama gerçekten portable ise ne windows un kullanıcı ve temp klasörlerine ne de registrye veri yazar, sadece bellekten çalışır. Bu durumda sıkıntı olmaz. Ancak standart portable değilde PAF ile portable hale getirilmiş uygulamalarda (çalışma prensibi programı başlatırsın gereken yerlere verileri yazar, programı kapatınca oradan program klasörüne geri taşır) bahsettiğin gibi sıkıntılı olur.shampuan yazdı: 26 Ağu 2021, 23:41Kullanılabiliyor aslında ama önerilmiyor. Portabıl bir yazılım da windows üzerinden çalışacağı için, dosya C: üzerinden kaybedilmişse sistem çalışırken üzerine yazdırma rizikosu var. Onun yerine bootable bir sistem daha akıllıca olacaktır.
- shampuan
- Petabyte4

Hah aynen. Sen daha iyi açıkladın. Düz exe'ler vardır tek dosya halinde, registry'e zarta zurta yazmıyorsa sıkıntı yok. Değilse riske girmeye değmez. Ya kurtarıcı bir bilgisayar ya da yoksa bootable sistem.
- feuer
- Terabyte1

Yanlız şöyle bir olay da var, (senin de vurguladığın gibi) live diskin tercih edilmesi gerektiğini düşündüren.
"Windows un kendi çalışması da diske birşeyler bırakabilir."
Dolayısıyla Windows'un olduğu sürücü için live disk daha tercih edilebilir.
Diğer sürücüler için ise başka bir sürücüden ya da harici bellek/diskten çalışan program iş görecektir.
P.S.
Wise ve Recuva ile bir denemem oldu. Wise ücretsiz sürüm dosya bulmasına rağmen kurtarmadı (ücretli sürüm önermişti), Recuva aynı dosyaları bulup kurtarmıştı. Wise ın 3 programını kullanırdım, reklam için birşeyler indiriyordu, onu bloke etmesi kolay yöntemi var ama aradığım dosyayı bulup kurtarmaması sonucu Wise'a ait olan programlarlar ile vedalaşmıştım.
"Windows un kendi çalışması da diske birşeyler bırakabilir."
Dolayısıyla Windows'un olduğu sürücü için live disk daha tercih edilebilir.
Diğer sürücüler için ise başka bir sürücüden ya da harici bellek/diskten çalışan program iş görecektir.
P.S.
Wise ve Recuva ile bir denemem oldu. Wise ücretsiz sürüm dosya bulmasına rağmen kurtarmadı (ücretli sürüm önermişti), Recuva aynı dosyaları bulup kurtarmıştı. Wise ın 3 programını kullanırdım, reklam için birşeyler indiriyordu, onu bloke etmesi kolay yöntemi var ama aradığım dosyayı bulup kurtarmaması sonucu Wise'a ait olan programlarlar ile vedalaşmıştım.
- shampuan
- Petabyte4

Kurtarılacak dosya boyutu ne kadardı?
Bir de bu olay ne zaman oldu?
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Windows açılırken disklere kısa süreli checkdisk uyguluyor. Disk bomboş da olsa chkdsk sonrası onay alması için mutlaka veri yazıyordur. Yani Windows ile veri kurtarmak riskli. Sadece MBR bölgesinde uygulasa hiç sıkıntı olmaz ama tam olarak diskin neresine chkdsk yaptığını bilmiyorum. Ses geldiğine göre karışık bi yerlere yapıyordur.Windows un kendi çalışması da diske birşeyler bırakabilir.
Boot chkdsk'ini kapatma özelliği olan program (seçeneği kullanmamıştım)
viewtopic.php?f=140&t=211731
- feuer
- Terabyte1

Olay 3-4 ay önce oldushampuan yazdı: 27 Ağu 2021, 11:18 Kurtarılacak dosya boyutu ne kadardı?
4 mp3 şarkısıydı, şarkıların ne olduğunu da söyliyeyim; Istikbal Goklerde oyunu için marşlardan kestiğim samplelardı, yani 3-5mblık dosyalardı.
- shampuan
- Petabyte4

Hmmm...
Ben bir-iki yıl önce denediğimde önce güzel çalıştı. Sonra bir başka olayda tekrar denediğimde donma yaptı bir daha denemedim. Demek ki son sürümlerde cozutmuşlar.
Şimdi bak şöyle bir olay var: Videopad diye, aslında çok süper bir video editörü var. Kurulum dosyası 5-6MB kadar falandı en son. Fakat bir kuruyorsun abooooooov içeriği süper.
Yapımcı bu programı "ücret ödemeyecekseniz free olarak kullanabilirsiniz ama iki hafta sonunda bazı özellikleri kısıtlanır" diyerek veriyor. Hala anasayfasında Free indir diyor hatta. Ancaaaaak, bir sıkıntı var.
Şimdi senin internetin yok, o iki hafta dolduktan sonra bazı özellikleri kısıtlansa da tıkır tıkır kullanıyorsun bunu iyice bir sindir. Yani ömür boyu ücretsiz kullan sıkıntı yok. Olan özelliklerle gayet güzel iş çıkıyor buraya kadar tamam.
Eğer bilgisayarın internete bağlıyken GAFLETE DÜŞER DE PROGRAMI ÇALIŞTIRIRSAN, programı kullanıyorsun, kullanıyorsun, kullanıyorsun, birşey yok, baya bir saat uğraştın... Sıra projeni video olarak export etmeye (render) geldi. Bir basıyorsun export butonuna hoooop satın al diyor. Lan dııt çocuğu, hani ücretsizdi bu?
* * *
Bu sıkıntıyı veri kurtaracağını iddia eden programların yüzde doksanı yapıyor. Yazıyı hazırlarken özellikle tecrübeme binaen yazmıştım, bilmediğim şeyi tavsiye etmeyeyim, sıkıntı olur milletin başı ağrır diye ama bak görüyorsun adamlar kullanıcıyla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Yok abi linuxa geçicem ben. Başlarım kapalı kaynak koda da onların ticaret anlayışına da.
Ben bir-iki yıl önce denediğimde önce güzel çalıştı. Sonra bir başka olayda tekrar denediğimde donma yaptı bir daha denemedim. Demek ki son sürümlerde cozutmuşlar.
Şimdi bak şöyle bir olay var: Videopad diye, aslında çok süper bir video editörü var. Kurulum dosyası 5-6MB kadar falandı en son. Fakat bir kuruyorsun abooooooov içeriği süper.
Yapımcı bu programı "ücret ödemeyecekseniz free olarak kullanabilirsiniz ama iki hafta sonunda bazı özellikleri kısıtlanır" diyerek veriyor. Hala anasayfasında Free indir diyor hatta. Ancaaaaak, bir sıkıntı var.
Şimdi senin internetin yok, o iki hafta dolduktan sonra bazı özellikleri kısıtlansa da tıkır tıkır kullanıyorsun bunu iyice bir sindir. Yani ömür boyu ücretsiz kullan sıkıntı yok. Olan özelliklerle gayet güzel iş çıkıyor buraya kadar tamam.
Eğer bilgisayarın internete bağlıyken GAFLETE DÜŞER DE PROGRAMI ÇALIŞTIRIRSAN, programı kullanıyorsun, kullanıyorsun, kullanıyorsun, birşey yok, baya bir saat uğraştın... Sıra projeni video olarak export etmeye (render) geldi. Bir basıyorsun export butonuna hoooop satın al diyor. Lan dııt çocuğu, hani ücretsizdi bu?
* * *
Bu sıkıntıyı veri kurtaracağını iddia eden programların yüzde doksanı yapıyor. Yazıyı hazırlarken özellikle tecrübeme binaen yazmıştım, bilmediğim şeyi tavsiye etmeyeyim, sıkıntı olur milletin başı ağrır diye ama bak görüyorsun adamlar kullanıcıyla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Yok abi linuxa geçicem ben. Başlarım kapalı kaynak koda da onların ticaret anlayışına da.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Nirsoft Runasdate diye program var o işe yarar mı?shampuan yazdı: 27 Ağu 2021, 11:41 Şimdi senin internetin yok, o iki hafta dolduktan sonra bazı özellikleri kısıtlansa da tıkır tıkır kullanıyorsun bunu iyice bir sindir. Yani ömür boyu ücretsiz kullan sıkıntı yok. Olan özelliklerle gayet güzel iş çıkıyor buraya kadar tamam.
Bu arada veri kurtarmada Active veya easeus kullandım ben. Recover My Files aşırı yavaştı onu kullanmadım sayın
krocix yazdı: 26 Ağu 2021, 23:51 Bugün arama çok yaptım ya bir iki de komplo teorisi bilmem ne derken beyin sote kelle paça olmuş.
- shampuan
- Petabyte4

Run as date'i ilk defa duyuyorum ama adına bakarak demo programları hep demo olarak kullandırdığını anlıyorum.
Bahsettiğim videopad programını af buyrun namussuzlar öyle bir programlamış ki interneti bulursa program kendini kilitliyor. O yüzden kapanıyor program yoksa internete bağlanma, ömürboyu kullan sıkıntı yok. Hatta bununla ilgili email bile yazdım adamlara, böyle kirli bir oyunu tezgahlayan adamın emaili umursayacağını sanmıyorum. Satın almaya zorlamak için bu kadar kasmana gerek yok ki? Full ücretli yap? Böylelikle kendine sövdürme? Hey Allah'ım
Bazen insanların pazarlama stratejilerine şaşırıyorum. Reklam dediğin şey sinir bozucudur. Sinir bozucu olan şey de tüketici nezdinde üründen nefret ettirir. O halde firmalar neden inatla reklam veriyor? Almayalım diye mi? Herhalde tüketimi kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.
Bahsettiğim videopad programını af buyrun namussuzlar öyle bir programlamış ki interneti bulursa program kendini kilitliyor. O yüzden kapanıyor program yoksa internete bağlanma, ömürboyu kullan sıkıntı yok. Hatta bununla ilgili email bile yazdım adamlara, böyle kirli bir oyunu tezgahlayan adamın emaili umursayacağını sanmıyorum. Satın almaya zorlamak için bu kadar kasmana gerek yok ki? Full ücretli yap? Böylelikle kendine sövdürme? Hey Allah'ım
- feuer
- Terabyte1

Programların internete bağlanmasını engelleyebilirsin
@ CD /D D:\VideoPad
D:\VideoPad adresini kendi kullandığın adrese göre değiştir. Ben direk internet ile alakası olmaması gereken programları ana klasörü adres göstererek bu şekilde engelliyorum, gereksiz reklamlar, zorla updateler, ne olduğunu bilmediğim iletişimlerin önüne geçiyorum.
bende bu şekilde
@ CD /D D:\PRG
Bu kodu bat dosyasına kaydet yönetici haklarıyla çalıştır tamamsın.
Kodun yaptığı firewall a kural eklemek
Kod: Tümünü seç
@ setlocal enableextensions
@ CD /D D:\VideoPad
for /R %%F in (*.exe) do (
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=in action=block program="%%F" enable=yes profile=any
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=out action=block program="%%F" enable=yes profile=any
)
for /R %%F in (*.dll) do (
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=in action=block program="%%F" enable=yes profile=any
netsh advfirewall firewall add rule name="Blocked %%F" dir=out action=block program="%%F" enable=yes profile=any
)
D:\VideoPad adresini kendi kullandığın adrese göre değiştir. Ben direk internet ile alakası olmaması gereken programları ana klasörü adres göstererek bu şekilde engelliyorum, gereksiz reklamlar, zorla updateler, ne olduğunu bilmediğim iletişimlerin önüne geçiyorum.
bende bu şekilde
@ CD /D D:\PRG
Bu kodu bat dosyasına kaydet yönetici haklarıyla çalıştır tamamsın.
Kodun yaptığı firewall a kural eklemek
- shampuan
- Petabyte4

Aaa! Bu ne len?
Dur dur ben bunu nasul kullanıcam? Şu anda Videopad ilaçlı kullanıyorum gerek yok ama bu çok önemli işte. Bu arada sordum FAB işe yarıyor mu hiç denemedim.
Dur heyecandan yazının sonunu okumamışım tamamdır ben bunu biraz mıncıklayayım.
Dur dur ben bunu nasul kullanıcam? Şu anda Videopad ilaçlı kullanıyorum gerek yok ama bu çok önemli işte. Bu arada sordum FAB işe yarıyor mu hiç denemedim.
Dur heyecandan yazının sonunu okumamışım tamamdır ben bunu biraz mıncıklayayım.
- feuer
- Terabyte1

Evet FAB ta işe yarar.
Ben CMD tutkunu olduğumdan böyle bir çözüm buldum.
D:\NET <-internet gerektiren uygulamalar klasörü, buna dokunmuyorum.
D:\PRG <-internet ile alaksı olmayan uygulamalar klasörü ayarladım, bu klasöre uyguluyorum direk kodu, ancak yeni programlar koyarsan tekrar uygulaman gerekir yenileri için.
Ben CMD tutkunu olduğumdan böyle bir çözüm buldum.
D:\NET <-internet gerektiren uygulamalar klasörü, buna dokunmuyorum.
D:\PRG <-internet ile alaksı olmayan uygulamalar klasörü ayarladım, bu klasöre uyguluyorum direk kodu, ancak yeni programlar koyarsan tekrar uygulaman gerekir yenileri için.