Ofis'de Başka Bir Belgeye Köprü Atma Hakkında (Çözüldü)

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8464
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 200 kez
Teşekkür edildi: 360 kez

Ofis'de Başka Bir Belgeye Köprü Atma Hakkında (Çözüldü)

Mesaj gönderen shampuan »

Bu konu çözülmüştür:
Ofis yazılımlarında belge içersindeki bir öğeye atılan yerel köprü, kaynak klasörü belgeyle beraber taşımak ve ikisini de aynı dizin içersinde tutmak şartıyla her bilgisayarda uyumlu çalışır.


Şu anda LibreOffice Writer'dayım. Güzel bir belge hazırlıyorum. Aynı wikipedia'daki tarzda, linklere tıklattığınız zaman resim açılacak şekilde başka bir klasör içerisindeki resim dosyalarına köprü atıyorum. Ancak attığım köprülerin adresi bla bla/shampuan'ın bilgisayarı/masaüstü bla/çalışma klasörü şeklinde benim bilgisayara özgü bir adrese sahip.

Bu belgeyi kaynak klasörüyle beraber size versem sizde de köprüler geçerli olur mu? Bu birinci soru.

Eğer birinci sorunun yanıtı hayır ise nasıl genelleştirilmiş bir köprü kurabilirim mi word belgesini siz açtığınız zaman belgeyle beraber size verdiğim klasörü word dosyası bulsun ve sıkıntısız resimleri açsın?
En son shampuan tarafından 13 Ağu 2021, 17:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8464
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 200 kez
Teşekkür edildi: 360 kez

Re: Ofis'de Başka Bir Belgeye Köprü Atma Hakkında

Mesaj gönderen shampuan »

Yazım tamamlanmadan klasörüyle beraber götürüp XP'li bir başka bilgisayarda açtım ve sorunsuz açıldı. Görünen linkler hangi bilgisayarda açarsanız ona göre güncelleniyor GEÇİCİ OLARAK. Yani hazırladığınız dosya, açtığını bilgisayara göre kendini ayarlıyor bunu da bilgi olarak yazayım. Konuyu çözüldü olarak işaretlemektense, bitirip size sunmayı tercih ediyorum. Herkes bende sorunsuz açılıyor dostum derse, konuyu çözeceğim.

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2681
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 399 kez
Teşekkür edildi: 451 kez

Re: Ofis'de Başka Bir Belgeye Köprü Atma Hakkında (Çözüldü)

Mesaj gönderen esatiz »

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53923
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19743 kez
Teşekkür edildi: 11975 kez

Re: Ofis'de Başka Bir Belgeye Köprü Atma Hakkında (Çözüldü)

Mesaj gönderen velociraptor »

:arrow:
Cevapla