Startup (Başlangıç) Programları

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2647
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 325 kez
Teşekkür edildi: 269 kez

Startup (Başlangıç) Programları

Mesaj gönderen esatiz »

Resim

_______________________________________________________

Resim

Bilgisayarı açtığımızda işletim sistemi yüklenirken bazı programlarda açılışta yüklenmek ister (örneğin icq netdetect agent), bunu engellemek için Start > Run > msconfig

komutunu çalıştırın. "System Configuration Utility" karşımıza gelmiş oldu, buradan startup sekmesine gelip, başlangıçta yüklenmesini istemedi­ğimiz programları seçebiliriz, programları seçtikten sonra "apply" butona basıp sistemi yeniden başlat­mak gerekiyor.

Programları önceliklerine göre düzenlemek

Resim

Eğer aynı anda birden çok program ile çalışıyorsanız ve hem **sansürlendi** kullandığınız hem de seyrek olarak ihtiyaç duyduğunuz programlar aynı şekilde yavaşlarsa, söz konusu uygulamaları önceliklerine göre düzenlemelisiniz.
İPUCU: Programların önceliklerini belirlemek için [Alt] + [Ctrl] + [Del] tuş kombinasyonunu kullanarak Windows Görev Yöneticisini çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki işlemler kartını aktif hale getirin. Bu kart üzerinde, o anda çalışan programların bir listesi bulunur, istediğiniz programın üzerine sağ tuşla tıklayarak açılan nesne menüsündeki Öncelik Ata komutunu kullanarak altı öncelik derecesinden birini seçebilirsiniz. Bu şekilde her programın kullanacağı işlemci oranını belirleyerek, sık başvurduğunuz uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

21/10/2009 Velociraptor
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46474
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4599 kez
Teşekkür edildi: 3916 kez

Re: Startup (Başlangıç) Programları

Mesaj gönderen velociraptor »

:arrow:
Cevapla