Gündem Videoları İnternetimi Sömüremiyor!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Gündem Videoları İnternetimi Sömüremiyor!

Mesaj gönderen shampuan »

Çünkü direkt youtube'dan değil, düşük kalite ses dosyası olarak indirip ses olarak dinliyorum. Konuşan gastecinin, yorumcunun, ya da "reis"in yüzünü görmek şart değil. Anlattıkları önemli. Bu nedenle bunu, eğer benim gibi internet kısıtı içindeyseniz size de ipucu olarak aktarıyorum. İnternetten muazzam kar yapıyorum.

Ben Jdownloader kullanıyorum. Buradaki önemli bir özellik IDMAN ve diğer indiricilerde yok: bütün formatları gösterme özelliği. JDownloader, youtube'dan bir linki yapıştır yaptığınızda, sitede barındırılan tüm video ve ses setlerini size listelemektedir. Diğer indiricilerde bu özellik yoktur!

Bundan hareketle JDownloader'a göre anlatıyorum. Önce linki youtube'dan aldım ve Jdownloader'ın bağlantı yakalayıcı sekmesine Ctrl+V dedim. Bir iki saniye sonra bana videonun thumbnail ve varsa altyazısının da bulunduğu bir yığınla döndü. En sağındaki panelden altyazı ve resim kutucuklarını boşaltınca, sadece ses ve video yığınları kaldı.

Resim

Üstteki ses, alttaki video. Peker videolarında ve benzer diğer 1saati geçen videolarda, bu değer inanılmaz büyüyor. Resimdeki değer örnek. Gerek videonun gerekse sesin kaç MB olduğuna dikkat edin.

Şimdi ses seçeneğinden (kırmızı daire) hangi ses formatlarını ve kalitelerini seçebilirim, ona bakıyorum.

Resim

Daha önceki tecrübeme binaen resimdeki seçeneğin en az MB veriye sahip olacağını biliyor ve onu seçiyorum.

Ardından sağdaki panelden (siz göremiyorsunuz) video kutucuğunu da boşaltıyorum ve geriye sadece ses dosyası kalıyor:

Resim

Resimdeki dosyanın MB'sine bakın. Zaten daha evvel indirip dinledim. Ses kalitesi çok çok iyi. Gayet dinletiyor. Hani benim müzik kulağım hassastır diyen bile zaten müzik dinlemiyor konuşma dinliyor ve beklenenden çok daha muazzam kalitede dinliyorsunuz. Peker videolarını dahi ses olarak 10 bilemedin 15MB internet karşılığında dinleyebiliyorum.

Size gereksiz iş gibi geliyor olabilir. Ama internetim gitmesin diye mücadele vermeme rağmen daha ayın yedisinde 8.89GB'ye düşen internetimle ay sonunu getirmeye çalışınca böyle oluyor çocuklar. Ulan birşey de indirmiyorum haa... Youtube videolarını 144p izleye izleye gözüm kör oldu ey-em-key hala bu internet nası bitiyo cidden anlamış değilim. Güya bu ay kubuntu veya KDE Neon indirip test edicektim baktım olmuyor vazgeçtim.
(internet paketim aylık 20GB. 1GB'de bu kadar büyük paket aldığım için hediye geliyor. 3GB'de sadece bu kampanya dönemine(yıl) özel olarak yine hediye geliyor, toplam 24GB. Ve inanın 6GB kullanırken neyse şimdi de o. Hergün 1GB-1GB internet gidiyor birşey indirmiyorum film izlemiyorum çözebilen olursa adresim Barış Manço Moda, pk bilmemkaç İstanbul)

Zalım dünya... Kulların saraylarda keyfetsin, biz de burda üç kuruş internetin hesabını yapalım. İki elim yakanda olsun zalım felek.

Neyse çocuklar benimki sorun değil demeyin internet trafiğini de düşürerek dünyaya bir anlamda yardım etmiş oluyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19703 kez

Re: Gündem Videoları İnternetimi Sömüremiyor!

Mesaj gönderen velociraptor »

İyi yöntemmiş , eline sağlık :arrow:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

1-JDOWNLOADER portable kullanılıyor mu?
2-Playlist indiriyor mu?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Portabıl hiç bilmiyorum.
Youtube'dan bir playlist açarsan ve sağtık linki kopyala dersen yakalar. Hepsini tek tek yakalaması(listeye eklemesi) zaman alır. Yakalamadan sonra ister tek tek, ister tümünü seçerek çözünürlük vb ayarı çekip daha sonra indir diyebiliyorsun.
Yani evet, playlist indirir.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Gündem Videomı ları İnternetimi Sömüremiyor!

Mesaj gönderen feuer »

java istiyor herhalde? sitesinde portable seçeneği de yok malesef.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Evet. Java ister söylemeyi unuttum.