Autoit IP PLAYER Projesi için yardım Lütfen
- EASMurat
- Bit

Autoit IP PLAYER Projesi için yardım Lütfen
Herkese merhabalar, sevgili üstadlar AUTOIT ile bir yere kadar geldim, bu arada Autoit öğrenmekte bana destek TNC'de sorduğum herşeyi bıkmadan usanmadan cevaplayan BlueLife'a çook ama çok teşekkür ederim, onun sayesinde AMATÖR BIR AUTOIT kodlayıcısı oldum, kendisine minnettarım, geleyim konuya yaptığım projede bi türlü ilerleyemiyorum ve yardıma ihtiyacım var... Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere, herhangi bir IP ve PORT üzerinden gelen ses sinyalini çalacak bir Player yapmak istiyorum, bunu kişiye yada radyoya özel yaparak sabah işe geldin, bilgisayarını açtın Arka Planda yada küçük bir POPUP gibi bir pencerede Radyo çalacak, fakat çalan yayın ve PLAYER RADYOYA ÖZEL OLACAK...!
Örnek veriyorum SORDUM FM diyelim :) Sordum FM'e özel bir Player olmuş olacak, Fakat SORDUM FM, ister FLAC, isterse MP3 yada AAC yayın yapsın bunların hepsini tanıyavilecek bir player olacak yani Bu playerda sadece MP3'değil... MP3'de çalsın ama server SLL'olunca sorun oluyor bu kodekle alakalı birşey diye tahmin ediyorum yada ben bilmiyorum kısaca MP3, OGG, FLAC, AAC, HLS gibi ( .m3u8 ) yayın formatlarınıda destekleyecek bir player oluşturmak istiyorum, ben bunları ayrı ayrı yaptım ama hepsini çalacak TEK BIR PLAYERDE OLUSTURAMIYORUM, yani hepsini toplayamıyorum ayrı ayrı çalıyorlar, yabancı kaynaklardan da aldığım player kodlarını kullanarak bişeyler yapmaya çalıştım, çalışan şekilleriyle örnekleride bir Dosyada topladım kendi yaptığım açık kaynak kodlarınıda size şu linkte vereceğim : https://disk.yandex.com.tr/d/zUWocEovqYQTlw Buradan indirip baktığınızda geldiğim noktayı çok iyi anlayacak AUTOIT uzmanı arkadaşlar.
Şimdi benim hazırladığım çalışma Windows'un Media player kodlarını kullanarak çalıyor, ama AAC veya FLAC gibi formatları çalamıyor, bende bu sorunu aşmak için hazır olan DLL kütüphaneleriyle çalsın istiyorum, bunların örnekleri hep var dosyada. Ayrıca yukarıda belirttiğim ses formatlarınında hepsini tanıyıp çalsın istiyorum çünkü radyo sürekli belirli IP adreslerinden ve port'dan farklı formatlarda ses yayını yapabiliyor bu ses yayınlarını sorunsuz şekilde çalsın istiyorum. Farklı formatlarda yayın yapan radyoların IP ve PORTlarını indirdiğiniz dosyanın içerisine koydum, Bana bu konuda yardımcı olacak başta BlueLife ve diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler, şu bahsettiğimi tek bir playerde birleştirmeyi bir türlü yapamadım cidden yardımınıza ihtiyacım var.
Örnek veriyorum SORDUM FM diyelim :) Sordum FM'e özel bir Player olmuş olacak, Fakat SORDUM FM, ister FLAC, isterse MP3 yada AAC yayın yapsın bunların hepsini tanıyavilecek bir player olacak yani Bu playerda sadece MP3'değil... MP3'de çalsın ama server SLL'olunca sorun oluyor bu kodekle alakalı birşey diye tahmin ediyorum yada ben bilmiyorum kısaca MP3, OGG, FLAC, AAC, HLS gibi ( .m3u8 ) yayın formatlarınıda destekleyecek bir player oluşturmak istiyorum, ben bunları ayrı ayrı yaptım ama hepsini çalacak TEK BIR PLAYERDE OLUSTURAMIYORUM, yani hepsini toplayamıyorum ayrı ayrı çalıyorlar, yabancı kaynaklardan da aldığım player kodlarını kullanarak bişeyler yapmaya çalıştım, çalışan şekilleriyle örnekleride bir Dosyada topladım kendi yaptığım açık kaynak kodlarınıda size şu linkte vereceğim : https://disk.yandex.com.tr/d/zUWocEovqYQTlw Buradan indirip baktığınızda geldiğim noktayı çok iyi anlayacak AUTOIT uzmanı arkadaşlar.
Şimdi benim hazırladığım çalışma Windows'un Media player kodlarını kullanarak çalıyor, ama AAC veya FLAC gibi formatları çalamıyor, bende bu sorunu aşmak için hazır olan DLL kütüphaneleriyle çalsın istiyorum, bunların örnekleri hep var dosyada. Ayrıca yukarıda belirttiğim ses formatlarınında hepsini tanıyıp çalsın istiyorum çünkü radyo sürekli belirli IP adreslerinden ve port'dan farklı formatlarda ses yayını yapabiliyor bu ses yayınlarını sorunsuz şekilde çalsın istiyorum. Farklı formatlarda yayın yapan radyoların IP ve PORTlarını indirdiğiniz dosyanın içerisine koydum, Bana bu konuda yardımcı olacak başta BlueLife ve diğer arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler, şu bahsettiğimi tek bir playerde birleştirmeyi bir türlü yapamadım cidden yardımınıza ihtiyacım var.
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 19 kez
- İletişim:
Re: Autoit IP PLAYER Projesi için yardım Lütfen
Merhaba, hoşgeldiniz yine bunu konuda yardımcı olabilicek kişi BlueLife olucaktır, iş uzmanlık gerektiriyor.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Fikir olarak güzelmiş aslında ben beğendim. Sadece ses değil video streaming de yapılabilir.
Konudan anlamıyorum yardımcı olamayacağım. Ama ortaya birşeyler çıkarsa denemek isterim.
Konudan anlamıyorum yardımcı olamayacağım. Ama ortaya birşeyler çıkarsa denemek isterim.
- EASMurat
- Bit

Teşekkür ederim alakanız için, dediğiniz gibi bu proje Video Streaming içinde kullanılabilir. RADYO olarak düşündüğüm için ben ve işim gereği arz talep doğrultusunda bişeyler yapmak istedim... dediğim gibi ben bir noktaya kadar geldim fakat ayrı ayrı çalıştırdığım şeyleri birleştirmekde sorun yaşıyorum... Ayrıca FLAC'formatı desteklemiyor nedense, Özellikle Flac olsun istiyorum nedeni ise yurtdışında şu benim yapmak istediğim yazılımın HAZIR CIHAZ OLARAK HALI VAR...
Neden bunun cihazını yapmışlar derseniz, Ev anfisi gibi düşünün Kaliteli müzik dinlemek isteyenler için FLAC az sıkıştırılmış bir ses formatı olduğundan neredeyse KAYIPSIZ YUKSEK KALITEDE SES DINLIYORSUNUZ... Adamlar bunun için cihaz yapmışlar internete bağlanıyor ses sistemine takılan var, birde içerisinde hazır anfi katı olanlar var internetten FLAC yayın yapan radyoların distesini atıyorsunuz cihaza kumandasında SIRF FLAC yayın dinliyorsunuz, bende aslında buradan haraketle bişeyler düşündüm...
Bunun bilgisayar yazılımı halini neden yapmayalım kafasıyla çıktı fikir, hatta bunu RADYOYA ÖZEL YAPALIM, içerisine Radyonun IP ve PORTUNU yazalım, SORDUM FM, AHMET FM, MEHMET FM, gibi özel radyolarda yüksek kaliteli yayın aktarsınlar, yapacağımız playeri radyonun sitesinden indirsinler RADYOYA yada arkadaşın dediği gibi TELEVİZYONA özel bir çalışma olsun...
Konuda tam bu noktada karmaşa oluyor, Çünkü her radyo veya Televizyon aynı yayın formatıyla yayın yapmıyor, Örneğin MP3 yayın yapanda var, OGG, AAC, yukarıda bahsettiğim gibi Müzik düşkünleri için FLAC yayın yapanda var, benim istediğim hepsini tanıyabilecek bir PLAYER oluşturmak kaldıki ayrı ayrı çalıyorlar FLAC haricinde, birde buna DIŞARIDAN PLUGIN Eklenince ooohhh değmeyin keyfimize, kendi kulak zevkinize göre BASS'ını Tiz'ini KOMPRESÖR gibi özellikleride yarladığınızda muhteşem bir PLAYER olmuş olacak amaç ve hedeflediğim bu...
Neden bunun cihazını yapmışlar derseniz, Ev anfisi gibi düşünün Kaliteli müzik dinlemek isteyenler için FLAC az sıkıştırılmış bir ses formatı olduğundan neredeyse KAYIPSIZ YUKSEK KALITEDE SES DINLIYORSUNUZ... Adamlar bunun için cihaz yapmışlar internete bağlanıyor ses sistemine takılan var, birde içerisinde hazır anfi katı olanlar var internetten FLAC yayın yapan radyoların distesini atıyorsunuz cihaza kumandasında SIRF FLAC yayın dinliyorsunuz, bende aslında buradan haraketle bişeyler düşündüm...
Bunun bilgisayar yazılımı halini neden yapmayalım kafasıyla çıktı fikir, hatta bunu RADYOYA ÖZEL YAPALIM, içerisine Radyonun IP ve PORTUNU yazalım, SORDUM FM, AHMET FM, MEHMET FM, gibi özel radyolarda yüksek kaliteli yayın aktarsınlar, yapacağımız playeri radyonun sitesinden indirsinler RADYOYA yada arkadaşın dediği gibi TELEVİZYONA özel bir çalışma olsun...
Konuda tam bu noktada karmaşa oluyor, Çünkü her radyo veya Televizyon aynı yayın formatıyla yayın yapmıyor, Örneğin MP3 yayın yapanda var, OGG, AAC, yukarıda bahsettiğim gibi Müzik düşkünleri için FLAC yayın yapanda var, benim istediğim hepsini tanıyabilecek bir PLAYER oluşturmak kaldıki ayrı ayrı çalıyorlar FLAC haricinde, birde buna DIŞARIDAN PLUGIN Eklenince ooohhh değmeyin keyfimize, kendi kulak zevkinize göre BASS'ını Tiz'ini KOMPRESÖR gibi özellikleride yarladığınızda muhteşem bir PLAYER olmuş olacak amaç ve hedeflediğim bu...
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
AutoIt bilmediği için ne yapman gerektiğini tam olarak anlatamam ama programın çalışma mantığı ile ilgili şöyle bir düşünce ifade edeyim.
Freeware codeclere bağlayamıyor musun? Windows Media Player flac desteklemediği için codec gerekiyor. Codecler sistemde yüklü olduğu durumda uygulaman nasıl tepki veriyor?
Freeware codeclere bağlayamıyor musun? Windows Media Player flac desteklemediği için codec gerekiyor. Codecler sistemde yüklü olduğu durumda uygulaman nasıl tepki veriyor?
- BlueLife
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 46 kez
@EASMurat
Merhaba,foruma hoş geldin.
Konuya dönersek, malesef autoit ile daha önce benzeri bir çalışma yapmadığım için bu konuda fazla bilgim yok.
Her halukarda autoit ile bu tip bir çalışmanın bir çok kısıtlaması olacaktır diye düşünüyorum.
Çok fazla zaman ayıramayacağım için malesef fazla yardımcı olamam. Takıldığın bir kodlama fonsiyonu satırı olursa fikrimi sunabilirim sadece.
Her halukarda istediğini tam olarak yapamasan bile bence autoit kodlamasında daha fazla tecrübe kazanacaksın, kazanmıştırsın.
Yardımcı olamadığım için lütfen kusura bakma.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim.
Merhaba,foruma hoş geldin.
Konuya dönersek, malesef autoit ile daha önce benzeri bir çalışma yapmadığım için bu konuda fazla bilgim yok.
Her halukarda autoit ile bu tip bir çalışmanın bir çok kısıtlaması olacaktır diye düşünüyorum.
Çok fazla zaman ayıramayacağım için malesef fazla yardımcı olamam. Takıldığın bir kodlama fonsiyonu satırı olursa fikrimi sunabilirim sadece.
Her halukarda istediğini tam olarak yapamasan bile bence autoit kodlamasında daha fazla tecrübe kazanacaksın, kazanmıştırsın.
Yardımcı olamadığım için lütfen kusura bakma.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim.
- EASMurat
- Bit

Eyvahh eyvah
@BlueLife üstaddan da yani AUTOIT uzmanından da destek alamazsam konu çöp olacak... Sağolsun kodlama fonksiyon konusunda destek olurum demiş üstad, ozaman Şöylemi yapalım acaba ? Adım Adım ilerleyelim daha mantıklı olacak sanırım, kaldıki bende öyle haraket ettim ama bunları birleştirirken sorun yaşıyorum zaten şimdi ben Önce her formatı destekleyen çalıcıyı yapayım önce, aslında BassHLS_Example.au3 dosyası bunu yapıyor. Sadece FLAC çalmıyor... Flac çalması için gerekli kodeki nasıl eklerim bununla başlayalım ? bu kodek " bassflac.dll " şeklinde var elimde hatta paylaştığım doyada da var, DLL KAYNAK dosyası yazan yerde, bu ve diğer DLL ler var. Aşağıdaki satır, BassHLS_Example.au3 'ün 42.satırı buraya FLAC yayın yapan bir URL ekledim diyelim, bunu nasıl çaldırırım :) böyle adım adım ilerlersem daha iyi olacak herhalde...
Kod: Tümünü seç
$sStreamUrl = 'https://moctobpltc-i.akamaihd.net/hls/live/571329/eight/playlist.m3u8' ; IP ve Port'dan GELEN YAYIN URL'si buraya yazılacak.
- BlueLife
- Kilobyte1

@EASMurat
Daha önce benzeri bir çalışma yapmadım. Ayrıca fazla zamanım olmadığı için çok fazla yardımcı olamam.
Neyse gördüğüm kadarıyla yaşadığın sorun plugin dosyalarının yüklenememesi gibi görünüyor. Plugin dosyalarını bir klasörde toplayıp yüklemeni tavsiye ederim. Bir örnek ekledim.
https://bluelife.sordum.net/Autoit/BASS_Example.zip
Örneğe göre farklı plugin dosyalarını klasöre ekleyip, script dosyasını düzenledikten sonra denemeler yaparsın.
Kolay gelsin.
Şifre: sordum
Daha önce benzeri bir çalışma yapmadım. Ayrıca fazla zamanım olmadığı için çok fazla yardımcı olamam.
Neyse gördüğüm kadarıyla yaşadığın sorun plugin dosyalarının yüklenememesi gibi görünüyor. Plugin dosyalarını bir klasörde toplayıp yüklemeni tavsiye ederim. Bir örnek ekledim.
Örneğe göre farklı plugin dosyalarını klasöre ekleyip, script dosyasını düzenledikten sonra denemeler yaparsın.
Kolay gelsin.
- Dosya ekleri
-
- BASS_Example.zip
- (361.53 KiB) 151 kere indirildi
- EASMurat
- Bit

BlueLife yazdı: 17 May 2021, 11:17 @EASMurat
Kolay gelsin.

Üstadın sayesinde Proje şekillenmeye başladı... Çook ama çok teşekkür ederim, daha önce benzeri bir çalışması ve zamanı olmadığı için elinden geldiğince desteğini esirgemeyen @BlueLife üstada minnettarım... AUTOIT konusunda uzman birinden destek görmek için çabalıyordum neyseki yeniden BlueLife ile karşılaşmanın büyük mutluluğu içerisindeyim, Gelinen Aşamaları tek tek yazmayı ve sizlerlede Paylaşmayı Planlıyorum başka yapacak arkadaşlar varsa onlarada bilgi mahiyetinde olur düşüncesiyle, Neyse geleyim Asıl konuya Üstad sayesinde Kodek sorununu çözdük, Fakat dışarıdan PLUGIN ekleyemiyorum, Pluginlerin çalışması için Pluginlerin olduğu bir seçim Penceresi olsa süper olur örneğin şu yukarıdaki resim gibi, DSP veya VST ses pluginleri var bunuda playerimize tanıtır ve çalışmasını sağlarsak harika olacak diye düşünüyorum.
Şuanki Volum kontrolü hali : https://disk.yandex.com.tr/d/zOSFEXcBrF0OkA
- BlueLife
- Kilobyte1

@EASMurat
Söylediğin yapılabilir lakin bunun için uzun kodlama satırları gerekiyor. Yeterli vakit ayıramam.
Plugin listesini ve ayarlarını bir ini dosysında tutabilirsin. Program başlangıcında iniden bu ayarları okuyup seçili olanları yükler.
Ben aşağıda bu kısım için ufak bir kodlama yaptım. Kurcalarsın.
Lakin arayüz kodlaması daha uzun. Bunun için yeterli vakit ayıramam.
Kolay gelsin.
Söylediğin yapılabilir lakin bunun için uzun kodlama satırları gerekiyor. Yeterli vakit ayıramam.
Plugin listesini ve ayarlarını bir ini dosysında tutabilirsin. Program başlangıcında iniden bu ayarları okuyup seçili olanları yükler.
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
Global $ScriptDir = @ScriptDir
If StringRight($ScriptDir, 1) <> "\" Then $ScriptDir &= "\"
Global $DllSourceDir = $ScriptDir & "Plugin\"
Global $CONFIG_PLUGIN = $DllSourceDir & "Plugins.ini"
If FileExists($DllSourceDir) = 0 Then DirCreate($DllSourceDir)
Global $PluginList = _Read_Plugin_List()
;Listeyi kontrol etmek için
#include <Array.au3>
_ArrayDisplay($PluginList)
;Plugin yükleme kısmı için örnek
For $I = 1 To $PluginList[0][0]
If $PluginList[$I][1] = 1 Then ;
$PluginList[$I][2] = _BASS_PluginLoad($DllSourceDir & $PluginList[$I][0]) ;
If $PluginList[$I][2] = 0 Then MsgBox(16, "", $PluginList[$I][0] & " dosyası yuklenemedi!")
EndIf
Next
Func _Read_Plugin_List() ;Liste okuma fonksiyonu
Local $ReturnList[1][3] = [[0, 1, @LF]]
Local $Ini_SecName = IniReadSection($CONFIG_PLUGIN, "PLUGINS")
If @error = 0 Then
For $I = 1 To $Ini_SecName[0][0]
$Ini_SecName[$I][0] = StringStripWS($Ini_SecName[$I][0], 3)
If StringLen($Ini_SecName[$I][0]) > 0 And StringInStr($ReturnList[0][2], @LF & $Ini_SecName[$I][0] & @LF) = 0 Then
$ReturnList[0][2] &= $Ini_SecName[$I][0] & @LF
$ReturnList[0][0] += 1
If $ReturnList[0][0] >= $ReturnList[0][1] Then
$ReturnList[0][1] += 10
ReDim $ReturnList[$ReturnList[0][1]][3]
EndIf
$ReturnList[$ReturnList[0][0]][0] = $Ini_SecName[$I][0] ;Plugin DLL
$ReturnList[$ReturnList[0][0]][1] = Number($Ini_SecName[$I][1])
EndIf
Next
EndIf
If $ReturnList[0][0] = 0 Then ;Liste alınamadı
Dim $ReturnList[3][3] = [[2, 3], _
["bassflac.dll", 1], _
["bass_ac3.dll", 1]]
IniWriteSection($CONFIG_PLUGIN, "PLUGINS", "bassflac.dll=1" & @LF & "bass_ac3.dll=1" & @LF)
EndIf
Return $ReturnList
EndFunc ;==>_Read_Plugin_List
- EASMurat
- Bit

PROJE_ILERLEMESI_3...BlueLife yazdı: 18 May 2021, 10:48 @EASMurat
Kolay gelsin.
Ben Gui arayüzünde bazı değişiklikler yapıp, Buton ekledim PLUGIN'lerin içindeki DSP ve VST .dll'lerini çağarmak için,Çok teşekkürler yine sayende .DLL'leri sistemin içinde görmeyi başardık fakat ÇALIŞTIRAMADIK.
Yani bu şu demek oluyor ; PLUGIN Butonuna basılınca "bass_wadsp.dll" ve "bass_vst.dll" plugini çalışacak onlarda Plugins.ini dosyasından diğer Pluginleri çağarıp çalıştıracak... Çağarılan ( tik koyulan ) .DLL'leri farklı bir GUI arayüzüyle, yani ayar için bi pencere olarak ekrana geliyor O pencereden PLUGININ ARARYÜZÜNDEN seçilen plugin ile yayınlanan sese ayarlar yapılıyor, Ayar yapabilmek için ( BASS, TIZ ve benzeri ayar penceresi ) ve bu dll'lerin hangisi VST hangisi DSP olduğunu anlamak içinde başına dsp*.dll ve vst*.dll şeklinde filtreleme yapıyor. Eğer doğru anladıysam okuduklarımı...! Yine Sistemin geldiği Noktayı görmek için ve kodlara bakmak için şuradan indirebilirsiniz : https://disk.yandex.com.tr/d/OZVFm_6evNY9zg
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Cidden.
Hele ki opensource olarak paylaşırsan github üzerinden bir sürü kişi ilgilenebilir projeyle.
Bir ipucu daha, açıkkaynak kodlu radyo yazılımlarını bir incele istersen. Belki çözücüye gerek kalmıyordur, stream sana data paketleri olarak geliyordur geriye sadece data paketlerini birleştirip...
Ama ses verisine dönüştürmek için yine kodek lazım 
Hele ki opensource olarak paylaşırsan github üzerinden bir sürü kişi ilgilenebilir projeyle.
Bir ipucu daha, açıkkaynak kodlu radyo yazılımlarını bir incele istersen. Belki çözücüye gerek kalmıyordur, stream sana data paketleri olarak geliyordur geriye sadece data paketlerini birleştirip...