Yav hiç sorma o sıkıntı bende linux tarafında var.feuer yazdı: 15 May 2021, 21:03 Ben editörü olmasın istediğim için freeshooter ı seçtim. Hafif bir uygulama. Tuşları ayarlıyorsun. Aktif pencere, tüm ekran, seçili kısım seçenekleri ile.
Benim için win+shift+s te yeterli ama dosyaları saçma isimler ile ücra köşelerde saklıyor. O geliştirilirse 3. parti uygulamaya ihtiyacım kalmayacak.
Programlama işini çözebilsem belirlenen isim ile tarih saat ekler onları masaüstüne yada belirlenen klasöre koyarım ancak henüz çözümleyebildiğim bir mecra değil :)
Picpick zaten var ama aktif olarak kullanmıyorum. Ayrıntılı işlemler yapmak gerekirse diye program klasöründe duruyor.
freeshooter da
sshot-2021-05-15-20-59-25.png <-- dosya adını böyle saklıyor (belirlediğin konuma). bu isimlendirmeyi değiştirmeye çalıştım yapamadım. Source editör hex editör 10a yakın uygulama öğrendim. :)
Linux masaüstünden bir foto çektim bugün. Hani size özelden gönderdiğim foto. Aklımca bunu flaşa kopyalayıp ana bilgisayarıma getiricem. Lan? bir de baktım windowsta açılmıyor!Dosya adı şöyle:
2021-05-15-20:59:25
İki noktaları dosya adlarında kabul etmez windows. Bu linuxcular ya zır cahil ya da mahsus yapıyolar. Oğlum, adam gibi adlandırsanız ya şu ismi? Ben tarih saate razıyım ama böyle olunca windowsta açılmıyor. Neyse flaşı yeniden aldım gittim linuxda adı editledim, yeniden gelip kopyaladım. 7z de değiştiremedi bu defa bozuk adı. iki nokta ne oğlum hiç mi kafanız basmıyo bu resim dosyası IBM'nin bilgisayarında açılmak istenebilir, MAC bilgisayarda açılmak istenebilir, bilişim standartlarını bilmiyor musunuz deli olucam.
Dediğin gibi ben de bulabilsem düzelticem o özelliği ama düzeltemiyorum yazılım bilmediğimden.
Allahtan picpick'de istediğin ad seçebiliyorsun. Orada tarih-saat-isim ayarlamanı sağlayan joker karakterler var onlarla script gibi çalışabilirsin. Ondan kullanıyorum bende. Bu özelliği olmasaydı kullanmıcaktım.