Bir Köpeğin Yaptıklarına Bakın

Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Bir Köpeğin Yaptıklarına Bakın

Mesaj gönderen shampuan »

Şimdi size bir köpek düşünün, sahibi ağlayınca ağlıyor, hastalanınca çekmecesinden ilacını getiriyor, markete gidip alışverişini yapıyor, düşer bayılırsa gidip yardım çağırıyor, çocuğunu okuldan alıyor, bir de yetmiyor çantasını taşıyor, ve daha birçok şeyler yapıyor desem, inanır mısınız?

İyi seyirler.

Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Bir Köpeğin Yaptıklarına Bakın

Mesaj gönderen feuer »

İnanırız. Videoyu da ağlamamak için izlemedim valla. :cry:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Herhangi bir dinde hayvanlar da cennete gider ibaresi varmı ? yoksa neden
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Abi bende Kur'an'ın Türkçe tercümesi var. Bir ara kafayı taktım çok okuyordum. Hangi surenin hangi ayeti olduğunu bilmiyorum. Ayeti aynen yazmayayım da, şunu söylemeye getiriyor: "Hayvanları da sizler gibi öbür dünyada tekrar yaratacağım. Onlar da aynı sizin gibi bir canlı cinsidir, tüm canlıları tekrar yaratıp var edeceğim."Bu tırnak içindek ayetin aynısı değildir benim hatırladığım kadar ne anladığımdır. Ben bunu kendi gözümle gördüm. Allah, ölen canlıların tümünü yeni alemi yarattığında tekrar yaratacağını söylüyor. Tekrar yaratılmaları demek, herhalde-sanırım-galiba cehennem gibi azap ve korku dolu bir yer olmaz... Ne işin var hayvanın orda? Hayvanlar kötülük yapmaz ki?
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ben görünmeyen doğaüstü varlıklara inanmıyorum.
Ancak melek tabiri bizim dilimize de yerleştiği için (Melek gibi insan deriz ya) hayvanlar için kullanılabilecek sıfatın melek olduğunu düşünüyorum.
Hayvanlar melekler gerçekten. Örnek çok.

Ben hayvanları tanıdıkça insanlardan uzaklaştım. İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok sevdim.
Ya patates dağıtımı videosunda dağıtan ve alan insanlara bak. Bir başka videoda bir kasa et koymuşlar, köpekler mahzun mahzun gelip birer tane alıp gidiyorlar. Keşke ikisini koyabilsem şuraya. Denk gelmişsinizdir popüler videolar.

İnsanlar için kullandığımız, köpeklere haksızlık ettiğimiz deyişlerimiz varya aç köpek vb gibi. Köpeklerin sadece karınları aç oluyor, aç gözlü değiller.
Pekçok hayvanın soyunu kurutan, yaşayanların hayatlarını zindana çeviren insanoğlunun hayvan davranışlarından alması gereken pek çok ders var.

Mesela hiç bir ayı yapmaz böyle birşeyi, biz kaba insanlara ayı deriz ve ayılara haksızlık ederiz;
Resim

Bizim evin karşısındaki park bahçede ben bir tane kedi pisliği görmedim ama adam çocuğunu s.çıyordu geçen gün.
Yine arka bahçemizde sayıları 15in üzerinde kedi besleriz orada pisliklerini görmedim ancak ped, iç çamaşırı, pet şişe gördüm. Bunları da ayılar atmış olamazlar herhalde.

Kedilere nankör derler. Şüphesiz farklı karakter ve psikolojileri var ancak hayatı kediler ile kesişenler öyle olmadıklarını bilirler.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Aslında konu burada neye inanıyoruz ya da inanmıyoruz değil. Tarkan abi'nin söylemeye çalıştığı şeye karşılık ben de "evet, dinde de hayvanlar önemlidir" diyordum. Ama bir noktada hepimizin görüşü aynı: hayvanlar kötülük bilmezler; doğa ya da tanrı (her neye inanıyor ya da inanmıyorsanız) onları neye programladıysa onu yaparlar. Hayvanlar iyiliği de kötülüğü de bilirler ve ona göre davranış sergilerler. Bu dünyada insanlar olmasaydı, kurduyla kuşuyla cennet gibi bir yer olurdu ve bir uzaylı geldiğinde gördüklerinden çok mutlu olurdu.

Kısaca fotoğraf herşeyi açıklıyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

İlkokul fen bilgisi derslerinden aklımda kalan bir yazı şu şekildeydi ; fare popülasyonunu artırmak için çitlerin içerisinde korunaklı bir yer yapılıyor alan kilometrelerce ve fareleri mükemmel şekilde besliyorlar bakımlarını yapıyorlar , fare popülasyonu aşırı arttığında hiçbir sebep yokken ölümcül bir hastalık beliriyor ve Farelerin sadece %20 %30 u hayatta kalabiliyor , ne tuhaf değilmi
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Ben de bir biyoloji dersinden şunu hatırlıyorum:

Üç gurup fare yi kutulara koyuyolar. Birinci kutudaki farelere o kadar az gıda koyuyolar ki, içindeki fareler birbirlerini kemiriyo, yiyecek için kavgalar, anarşi falan... Huzur diye birşey yok... İlginç şekilde üreme hızları düşüyor. Neyle beslicez diyerek üremeyi bırakıyolar.

İkinci kutudaki farelere herkese yetecek kadar yiyecek koyuyolar. Bu fareler normal. Arada kavgalar olsa da genel durum gayet normal derecede. Üreme hızları normal.

Üçüncü kutuya o kadar fazla yiyecek veriyolar ki, üremeleri tavan yapıyor. Bu arada asayiş ilk başlarda normal gidiyo. Bol yiyeceği bulunca bunlar bir huzur bir refah sorma gitsin. Ama bir süre sonra bunlar iyice şımarıp azıtıyolar. Sırf makara olsun diye başlayan oynaşmalar şiddetli kavgalara dönüşüyor. Birbirlerini öldürüyolar falan. Rahat battı derler ya öyle oluyo ve anarşi çıkıyor...

Kıssadan hisse birşeyin azı da fazlası da zarar.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Doğada yok edici konumda olan sadece insan var. Diğer hayvanlar ve bitkiler doğada tüketen konumda olsalar dahi bunu doğaya uyum sağlayarak yapıyorlar.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

shampuan yazdı: 30 Nis 2021, 22:06"Hayvanları da sizler gibi öbür dünyada tekrar yaratacağım. Onlar da aynı sizin gibi bir canlı cinsidir, tüm canlıları tekrar yaratıp var edeceğim."
Bunu bulursan ve burada paylaşırsan memnun olurum
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Abi En'am suresi 38. ayete bir bakabilir misin:

https://acikkuran.com/6/38

Bunun gibi bir tane daha vardı sanki.

Lakin sadece bu kadar değil. Ben bizzat okurken, kur'anda evrime dair birşeyler de gördüm. Hayatı suda başlatıp, daha sonra karaya çıkararak geliştirdiğini, yeni yeni türlerin böyle ortaya çıktığını söylüyor. Yani bizim dinci yobazların evrimcilerle kapışmaları, bu mantığa göre yanlış. Çünkü zaten "ben canlıları aşama aşama bugünlere getirdim" demek isteyen bir tanrı var karşılarında. Dini "kafirlere karşı savunurken" bile yanlıştalar.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Teşekkürler :arrow: