Open Office ve Eski Sürümü

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Open Office ve Eski Sürümü

Mesaj gönderen shampuan »

OpenOffice (tam adı Apache OpenOffice) de LibreOffice gibi ücretsiz kullanabileceğiniz ofis süit şeklindeki yazılımlardandır. Benzer konuları daha önce de forumda açmıştık ve en yazkın başlık şurada idi:

LibreOffice'de Olumlu Gelişmeler Var başlığı:
viewtopic.php?f=124&t=211123

Bu Ofis programı LibreOffice'e göre daha yavaş geliştirilmektedir. Çünkü asıl geliştiricilerini teşkil eden ekip, daha sonra projeden ayrıldı ve bugün LibreOffice diye bildiğimiz yazılımı geliştirmeye başladılar. Yazılım, her ne kadar L.O. gibi bazı teknik sorunlar içeriyor olsa da, kullanılabilirliği oldukça yüksektir. Lisans ile uğraşmak istemeyen her türlü kullanıcı için kullanımı serbesttir. İşyeri, devlet dairesi, holding, ev kullanıcısı, öğrenci, yutubır farketmiyor. Aynısı LO için de geçerli. Ama yine de EULA'larını okuyun.

Anasayfası:
https://www.openoffice.org/why/index.html

Bir sebepten yazılımın çok eski bir sürümüne ihtiyacım oldu; çünkü eski bir bilgisayar üzerinde (winXP) çalıştırmam gerekiyordu ve eski sürümler yeni sürümlere nispeten daha hızlı, daha atak çalışabilirler. Bu nedenle 3.0 sürümünü Türkçe olarak indirip kurdum. Kurulum eski XP'li sistem üzerinde başarılı ve sorunsuz oldu. Çalışması gerçekten yeni sürümlere göre daha atak ve hızlı. Eski sürümün beğendiğim bir diğer özelliği, bir metni .doc ya da .docx olarak kaydettiğinizde OO'nun o hoş güzel word simgesini alıyor. Yeni sürümlerde maalesef bu özelliği değiştirmişler. Eğer .odt (open document text) olarak değil de MSO'nun özel uzantılarıyla kaydedersen, belge beyaz, boş bir dikdörtgen iconu alıyordu. LO'da durumun en son ne olduğunu bilmiyorum. Sistemimde MSO kurulu olduğundan .doc'lar otomatik MS'in icolarını alıyor.

Her neyse, hafif bir ofis kullanmak istiyorum, zaten çok ofis kasmıyorum, hoş dursun, belgelerimi açsın, ayda yılda yazı yazarım derseniz hiç ilaçla neyinle uğraşmanıza gerek yok. Şurada 3.0.0 sürümün Türkçesi var:

http://ftp5.gwdg.de/pub/openoffice/archive/localized/

listeden tr yazana girip sırasıyla 3.0.1 ve sonra en alttan ikinciyi indirin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19959 kez

Re: Open Office ve Eski Sürümü

Mesaj gönderen velociraptor »

teşekkürler