Teşekkürler @feuer ben sorunumu zaten çözdüm Grup ilkesi ile. Bu işi programsız halletmeye çalışıyorum o programı görmüştüm. Herkeste çalışan bir kod var mı ona bakıyorum şimdi
Şu powershelle gelecek olursak,
Harici HDD: SCSI tip
Üstteki @velociraptor un ve kendimin paylaştığı komutları tekrar denedim manuel olarak, nedense çalışmadı. Halbuki powershelli yönetici olarak çalıştırıyordum.
Powershelli PowerRun ile çalıştırayım dedim, komutlar işe yaradı.
Demek ki grup ilkesi düzenleyici işleri SYSTEM veya TrustedInstaller olarak gerçekleştiriyor.
Kodlar manuel çalıştı.
Fakat bir farklılık var. Benim bulduğum diski tamamen kapatıyor sistemde de görünmez yapıyor. HDD ışığı vs sönüyor kapanıyor. USBsini çıkarıp taksanız da görünmüyor disk başlamıyor.
Şunu uygulayınca diskin ışığı sönmüyor, ama sistemde ulaşılmaz oluyor bir de saçmalığı var:
Kod: Tümünü seç
Get-PnpDevice | where {$_.Class -eq 'DiskDrive' -and $_.Present -eq $True -and $_.InstanceId -like '*SCSI*'} | Disable-PnpDevice -Confirm:$false
Ama bu komutun sistemde etkili olabilmesi için, diskin erişilmez olması için benim verdiğim eski komut kullanılacak, sonra tersi (
Enable olarak) açılacak:
Get-PnpDevice | ? {$_.Service -eq "UASPstor" -and $_.Present -eq $True} | Disable-PnpDevice -Confirm:$false
iki komutu uyguladınız, diski 2. komutla tamamen kapattık. Tekrar açalım:
Get-PnpDevice | ? {$_.Service -eq "UASPstor" -and $_.Present -eq $True} | Enable-PnpDevice -Confirm:$false
Baktınız diskin ışığı yandı, ama sistemde yok.
İşte sistemde görünmemesi böyle oluyor.
Bir de 2. kez yaptığımda tekrar için işlemleri, hata vs verdi bu kadar saçma bir şey görmedim.
İşler powershell sayesinde halloldu. Fakat powershell ile olay karmakarışık bir durum alabiliyor