Merhaba arkadaşlar.
Arada bir bu başlığı duruma göre canlandırabilirim.
Burada öğrendiğim bazı tecrübeleri aktarmak istiyorum. Öncelikle blog sisteminde bazı yenilikler ve güncellemeler var. Bu yenilikler, işleri kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırmış. Şu anda google'ın bu konudaki yardım dökümanları tam bir rezalet ve güncelliğini kaybetmiş durumda. Ayrıca sorunlara gerçek çözümler içermiyorlar. İnternet üzerindeki diğer konu anlatımları vb için de bu geçerli.
Örnek olarak şu başlığı bir yan sekmede açın birşey göstericem:
viewtopic.php?f=128&p=483027#p483027
Sayfadaki resimde Mülk Kullanıcı Yönetimi yazan yerin bir altındaki "<> İzleme bilgileri" kısmı bende yok. Dolayısıyla anlatımların bir kısmını bundan dolayı uygulayamıyordum.
Neyse ki, inatla arap saçı gibi hazırlanmış google yardım dökümanlarını karıştıra karıştıra, bahsettiğinizden farklı yöntemlere bazı başlıklarımı google'dan manuel olarak dizine ekleme talebi gönderdim. Bu talepler sistem tarafından olumlu değerlendirilerek dizinlere eklenmiş gözüküyor.
Meseleyi çok uzatmayacağım. Özetle bir iki şey karalamak istiyorum. Ben "web" söz konusu olduğunda tamamen kara cahil bir insanım. Neyi nasıl ve neden yaptığımı hiç bilmeden anlatımlara bakarak kara düzen yapıyorum. Gerçekten bilinçsiz ve bilgisizim. Biraz da işin teknik kısmı benim hiç ilgi alanım olmadığından öğrenme hızım da düşük. Daha önce de bu işlerle hiç uğraşmadım, cahil kaldım.
Neticede şunları tecrübe ettim. Sistem gerçekten kötü tasarlanmış. Bakın çocuklar; daha önce de yazmış olmalıyım, google beni anamdan babamdan daha iyi tanıyor, herşeyim elinde. Bir blogger hesabı oluşturup, yayınladığım makaleyi "bu gizli değil, yayınla" dediğim an indekslemesi lazım. Yok robot txt bul yapıştır, yok google analitikse git şunu şunu yap, yok sörç konsoldan şunu bunu yap, yok google webmasterse gir şöyle böyle dans et... bunca saçmalığa ne gerek var? Mantıklı düşünün: bir ayar, bir işlem yapmam gerekecekse, bunu tek bir google hesabı üzerinden de yapabilirdim değil mi?
Şu anda UA... ile başlayan numaramı nasıl alacağımı hala çözebilmiş değilim. Bunun için google eşşeğin s2 gibi hazırlanmış bir sürü sayfa oluşturmuş. Her dökümanın içinde bazı kelimeleri mavileştirip link yapmış. Her link, başka ve daha gereksiz bri sürü yere, çoğu da aynı yere açılıyor, sorun çözmeye yönelik hiçbirşey yok. Ben artık sorunumu kısmen çözdüm ama, edindiğim tecrübeye göre böyle olmamalıydı yani onu anlatmaya çalışıyorum.
Diyeceğim, bu mesajı okuyan varsa, blog falan kurmayın kardeşim. İnanın değmez. Ömrünüzü çürütmeye değmez. Uğraşmaya değmez. Harcadığınız vakte ve emeğe değmez. Gidin youtuber olun. Saçma sapan paylaşımlar yapın, parayı götürün. Ciddiyim.