Blog Kurmak
Re: Blog Kurmak
Her yapının artıları ve eksileri var ama Blogger en iyisi. Bunu 10 yılın üstünde onlarca platformu denemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.
Sosyal medya ve youtube sağolsun blog dünyası 2019 da çöktü. Yani artık eskisi gibi blog röveşta değil. blog açanların %90 nı ikinci yılı görmeden pes ediyor. Aktif blogger sayısı çok aza indi. Bu hem avantaj , hem dezavantaj.
Biz blog tutmaya başladığımızda ne öğrenecek kaynak ne de yardımcı olacak birileri vardı. Düşe kalka öğrendik. Şimdi her şey çok daha kolay.
Webmaster açısından sordum, webkenti, ve bir çok site blog 'tur. Nedeni şu ; öncelikle mikroblog kavramı kalmadı. Yani MCN artık yok.
Yani bir internet sitesi kurulurken modül ya blog tarzında yada eticaret tarzında ikiye ayrılır.
3.tarafın etkileşimde bulunabileceği yapılar, sahibinden, hürriyet, youtube, face vs. vs. eticaret modülleri ve bir server'e ihtiyaç duyarken diğer bütün internet siteleri altyapısı ne olursa olsun blog tarzındadır.
Tema kolay bir siteyi istediğin ambalajda kaplayabilirsin.
https://www.webkenti.net/2019/07/blogge ... eleri.html
Sosyal medya ve youtube sağolsun blog dünyası 2019 da çöktü. Yani artık eskisi gibi blog röveşta değil. blog açanların %90 nı ikinci yılı görmeden pes ediyor. Aktif blogger sayısı çok aza indi. Bu hem avantaj , hem dezavantaj.
Biz blog tutmaya başladığımızda ne öğrenecek kaynak ne de yardımcı olacak birileri vardı. Düşe kalka öğrendik. Şimdi her şey çok daha kolay.
Webmaster açısından sordum, webkenti, ve bir çok site blog 'tur. Nedeni şu ; öncelikle mikroblog kavramı kalmadı. Yani MCN artık yok.
Yani bir internet sitesi kurulurken modül ya blog tarzında yada eticaret tarzında ikiye ayrılır.
3.tarafın etkileşimde bulunabileceği yapılar, sahibinden, hürriyet, youtube, face vs. vs. eticaret modülleri ve bir server'e ihtiyaç duyarken diğer bütün internet siteleri altyapısı ne olursa olsun blog tarzındadır.
Tema kolay bir siteyi istediğin ambalajda kaplayabilirsin.
https://www.webkenti.net/2019/07/blogge ... eleri.html
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Tarkan abinin blogun teması güzel ve görünüm açısından çok temiz. Bir de ikondur görsel figürdür fotoşoptan anladığı için kendisi de güzel yapıyor. Bakalım...
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19856 kez
Anasayfadaki tema hazır bir tema fakat okadar çok editlendi ki eski tema ile alakası kalmadı, sırf editlemek ile uğraşmayalım diye birkaç yıldır yenisine bile geçmedik. Tema işini öyle yada böyle halledersin diye düşünüyorum.
- shampuan
- Petabyte4

Hallederiz. Senin temaya bayılıyorum tertemiz, sade ve öz. İnsanlar baktıkları zaman beyaz zemine güzel oturmuş renkler, modern ikonlar görüyor. Tam da böyle birşey lazım, bakalım zaman ne gösterecek yarın ne yapabileceğime bakacağım. Önümüzdeki hafta da eğitimlere göz atıcam şu anda doluyum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- shampuan
- Petabyte4

Arkadaşlar konu hakkında "biraz" araştırma yaptım. Fakat biraz diyorum, çünkü cidden sağlıklı kaynak yok. Önce rassal aramalar yaparak internet üzerindeki eğitim materyallerini inceledim.
-Üye/kayıt olmam gereken siteler var, örnek olarak koydukları başlangıç videoları ve yazıları güven vermedi. Yeterli değilmiş/konuda ehli insanlar değillermiş izlenimi bırakıyorlar.
-İSMEK gibi ve benzer videolara baktım, videodaki şahısların tamamı konuşmayı bilmiyor. "Eeee şimdi ööö, yani şimdi eeee" bir cümleyi anlatabilecek kabiliyeti olmayan insanlar ve ben bu tip materyallerle vakit kaybedemem.
Son olarak yukarıda tavsiye edilen google kaynaklarını değerlendirdim. Ortada ya hiç materyal yok ya da ben yanlış yere girdim. Google'ın kendi yönlendirmesi "hadi başlayalım" diyere direkt bana blog kurdurmaya çalışıyor.
Lan bi dur?!
Daha ben blog denilen şeyin anlamını amacını dahi belki tam bilmiyorum? Belki blog benim amacıma uygun değil?
Ben kara cahilim. Bildiğin teknoloji özürlüyüm. Kendime güveniyorum hızlı öğrenirim ve bu kadar yazı döşememe gerek yok. Ama başlamadan evvel "gerçekten hazır olmak" istiyorum.
Araştırmalarımdan yeterli etkiyi bulamayınca motivasyonumu kaybetmeye başladım. Neyse ara veriyorum.
-Üye/kayıt olmam gereken siteler var, örnek olarak koydukları başlangıç videoları ve yazıları güven vermedi. Yeterli değilmiş/konuda ehli insanlar değillermiş izlenimi bırakıyorlar.
-İSMEK gibi ve benzer videolara baktım, videodaki şahısların tamamı konuşmayı bilmiyor. "Eeee şimdi ööö, yani şimdi eeee" bir cümleyi anlatabilecek kabiliyeti olmayan insanlar ve ben bu tip materyallerle vakit kaybedemem.
Son olarak yukarıda tavsiye edilen google kaynaklarını değerlendirdim. Ortada ya hiç materyal yok ya da ben yanlış yere girdim. Google'ın kendi yönlendirmesi "hadi başlayalım" diyere direkt bana blog kurdurmaya çalışıyor.
Lan bi dur?!
Daha ben blog denilen şeyin anlamını amacını dahi belki tam bilmiyorum? Belki blog benim amacıma uygun değil?
Ben kara cahilim. Bildiğin teknoloji özürlüyüm. Kendime güveniyorum hızlı öğrenirim ve bu kadar yazı döşememe gerek yok. Ama başlamadan evvel "gerçekten hazır olmak" istiyorum.
Araştırmalarımdan yeterli etkiyi bulamayınca motivasyonumu kaybetmeye başladım. Neyse ara veriyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

Ben belkide 30 a yakın blog açtım isimlerini bile hatılamıyorum, çekinme kur bloğunu , haa 100 lerce fake google hesabı almışlığım var , sonradan Google telefon numarası istemeye başlayınca tanıdık tanımadık kaç kişinin telefonunu kullandığımı unuttum , Artık belirli bir noktadan sonra iş çığrından çıktı , şunu demek istiyorum, kur bloğu hemen nasıl olsa sana bir zararı olmaz uygun bulmazssan kullanmazsın olur biter :)
- shampuan
- Petabyte4

Teşekkürler.
Bundan haıtlamadığım kadar yıl önce, bir linux forumunda bana ısrarla blog aç dediler. Wordpress üzerinden açtım. Sonra aradan 1 yıl geçti, aynı ad ile bir tane daha açtım. Parolası neydi, ne oldu şimdi hatırlamıyorum. Yani mesele açmak değil. Giriş yapıp tamam benim de var demek foruma üye olmak gibi zaten. Ama hazırlıksız olmak istemiyorum. Galiba çok mıymıntı bir kişiliğim var...
O değil de, geçenlerde Gmail hesabıma gireyim dedim.
Ben var diye hatırlıyorum.
Beni giriş değil de yeni kayıt sayfasına yönlendiriyor.
Rumuzumu giriyorum, bu isim zaten önceden alındı diyor...
Allahallaaaa daha önce hesabım vardı benim yaaa?

Gmail adresim Hotmaildekinin aynısı sadece @gma.. ile devam ediyor. Aynısını başkası alamaz bunda bir tuhaflık var... Ayrıca ben kurdum gibi hatırlıyorum. Şimdi Gmail olması şart. Noluyo cidden anlamıyorum.
Bundan haıtlamadığım kadar yıl önce, bir linux forumunda bana ısrarla blog aç dediler. Wordpress üzerinden açtım. Sonra aradan 1 yıl geçti, aynı ad ile bir tane daha açtım. Parolası neydi, ne oldu şimdi hatırlamıyorum. Yani mesele açmak değil. Giriş yapıp tamam benim de var demek foruma üye olmak gibi zaten. Ama hazırlıksız olmak istemiyorum. Galiba çok mıymıntı bir kişiliğim var...
O değil de, geçenlerde Gmail hesabıma gireyim dedim.
Ben var diye hatırlıyorum.
Beni giriş değil de yeni kayıt sayfasına yönlendiriyor.
Rumuzumu giriyorum, bu isim zaten önceden alındı diyor...
Allahallaaaa daha önce hesabım vardı benim yaaa?

Gmail adresim Hotmaildekinin aynısı sadece @gma.. ile devam ediyor. Aynısını başkası alamaz bunda bir tuhaflık var... Ayrıca ben kurdum gibi hatırlıyorum. Şimdi Gmail olması şart. Noluyo cidden anlamıyorum.
- shampuan
- Petabyte4

Zaten aynı. Daha önce alınmış diyor.
Biraz değiştirip yeniden aldım ben de.
Daha önce yakınlarıma falan çok GMail oluşturdum, herhalde onlardan birini kendime aldım diye hatırlıyorum.
Ama hotmail adresim orjinal biraz, yani aynı adda kim Gmail açar ki?
Biraz değiştirip yeniden aldım ben de.
Daha önce yakınlarıma falan çok GMail oluşturdum, herhalde onlardan birini kendime aldım diye hatırlıyorum.
Ama hotmail adresim orjinal biraz, yani aynı adda kim Gmail açar ki?
- shampuan
- Petabyte4

Yaa bakın arkadaşlar işte dakka bir gol bir.
Evvela az evvel oluşturduğum gmail sayfası. Bana Hangouts bağlantısı gösteriyor. Son etkinliğimi göster bilmemne kutucuklarını boşalttım, baktım başa çıkılmıyor hangouttan çık dedim. Yani niye hangout? Ne alaka? Evet yıllar önce telefondan giriş yapmıştım. Kontrol etmek istemiyorum, şu anda hala aktif miydi?(çıkış yapmayı mı unutmuşum?) yolksa gmaile giriş yaparken otomatik mi giriyor? Bunlar çok temel bilgiler olduğundan sormaya utanıyorsun. Gmail sayfası da çok dağınık, kullanması biraz sıkıntılı gibi geldi. Alışıcaz artık. Yukarıdaki email adresi olayı da hala zihnimi kemiriyor.
Öte taraftan az evvel Bloggere girdim ve İlk katılım kısmındayım. Blog sayfama isim atamamı istiyor. Yapmışken güzel bir isim atayayım istiyorum. Aklıma gelmediğinden rastgele yazdım ama sonra durdum. Sonradan değiştirilebiliyor mu? İnternet kaynaklarında bu bilgiye değiniliyor mu? Bakın daha nerdeyim... Kafaya takılan şeyler size önemsiz gelse de benim için önemli. Neyse düşünedurayım biraz...
Buyrun bir sıkıntı daha. Bu blog adresi desteklenmiyor diyor. Allah'ım çıldırıcam. :evil:
Evvela az evvel oluşturduğum gmail sayfası. Bana Hangouts bağlantısı gösteriyor. Son etkinliğimi göster bilmemne kutucuklarını boşalttım, baktım başa çıkılmıyor hangouttan çık dedim. Yani niye hangout? Ne alaka? Evet yıllar önce telefondan giriş yapmıştım. Kontrol etmek istemiyorum, şu anda hala aktif miydi?(çıkış yapmayı mı unutmuşum?) yolksa gmaile giriş yaparken otomatik mi giriyor? Bunlar çok temel bilgiler olduğundan sormaya utanıyorsun. Gmail sayfası da çok dağınık, kullanması biraz sıkıntılı gibi geldi. Alışıcaz artık. Yukarıdaki email adresi olayı da hala zihnimi kemiriyor.
Öte taraftan az evvel Bloggere girdim ve İlk katılım kısmındayım. Blog sayfama isim atamamı istiyor. Yapmışken güzel bir isim atayayım istiyorum. Aklıma gelmediğinden rastgele yazdım ama sonra durdum. Sonradan değiştirilebiliyor mu? İnternet kaynaklarında bu bilgiye değiniliyor mu? Bakın daha nerdeyim... Kafaya takılan şeyler size önemsiz gelse de benim için önemli. Neyse düşünedurayım biraz...
Buyrun bir sıkıntı daha. Bu blog adresi desteklenmiyor diyor. Allah'ım çıldırıcam. :evil:
- shampuan
- Petabyte4

Sonunda.
Şu an metin yazıyorum. Bir iki resim falan yükleyip yayınla deyip size de link atıcam.
Şu an metin yazıyorum. Bir iki resim falan yükleyip yayınla deyip size de link atıcam.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
hangouts default olarak görünüyor, benim telefonda yaptığım hangout görüşmeleri orada kayıtlı çünkü android telefonuna bir google hesabı bağlıyorsun.Evvela az evvel oluşturduğum gmail sayfası. Bana Hangouts bağlantısı gösteriyor. Son etkinliğimi göster bilmemne kutucuklarını boşalttım, baktım başa çıkılmıyor hangouttan çık dedim. Yani niye hangout? Ne alaka? Evet yıllar önce telefondan giriş yapmıştım. Kontrol etmek istemiyorum, şu anda hala aktif miydi?(çıkış yapmayı mı unutmuşum?) yolksa gmaile giriş yaparken otomatik mi giriyor? Bunlar çok temel bilgiler olduğundan sormaya utanıyorsun. Gmail sayfası da çok dağınık, kullanması biraz sıkıntılı gibi geldi. Alışıcaz artık. Yukarıdaki email adresi olayı da hala zihnimi kemiriyor.
- shampuan
- Petabyte4

Orasını biliyorum da yıllardır login olmadığım şeyi karşıma açık olarak açması zaten bu aralar karışık olan zihnimi allak bullak etti.Yukarda email adresimi başkası almış dedim ya, insan işkilleniyor başkası mı giriyor acaba benim hesaba diyerekten.
Neyse ilk yazımı yazdım. Deneme yayınıma bir başlayayım bakalım...
Bakın bakalım güzel mi?
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html
Neyse ilk yazımı yazdım. Deneme yayınıma bir başlayayım bakalım...
Bakın bakalım güzel mi?
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html