Blog Kurmak
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Blog Kurmak
Daha evvel bir forum kurmak, Disk sitesi kurmak, Converter sitesi kurmak şeklinde heveslerim vardı. Ancak internetten hiç anlamıyorum. Yazılım vb yönüm hiç yok. Bu aralar da kendi blog sayfamı açmayı düşünmeye başladım. Yorum sistemi için Disqus'dan faydalanayım dedim. Ama "ilerde ücretliye geçilirse ortada kalırsınız" şeklinde eski tartışmalar var.
Bana bu web işlerini, blog kurma ve yönetme vb, gerekli olabilecek bütün bilgileri aptala anlatır gibi sıfırdan başlayıp anlatan bir ders kaynağına ihtiyaç duydum. Video oynatım listesi, yazı, makale şeklinde düzenli bilgi varsa paylaşabilir misiniz?
Biliyorsunuz internet ortamında her önüne gelen uzman. Her ortaya çıkıp anlatanı değil de bizzat görüp "bu kaliteli bir kaynak" dediğiniz yerler varsa alabilirim.
Wordpress dersleri vb gibi aspirin kıvamında böyle kombo tadında.
Teşekkür ederim.
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/
Bana bu web işlerini, blog kurma ve yönetme vb, gerekli olabilecek bütün bilgileri aptala anlatır gibi sıfırdan başlayıp anlatan bir ders kaynağına ihtiyaç duydum. Video oynatım listesi, yazı, makale şeklinde düzenli bilgi varsa paylaşabilir misiniz?
Biliyorsunuz internet ortamında her önüne gelen uzman. Her ortaya çıkıp anlatanı değil de bizzat görüp "bu kaliteli bir kaynak" dediğiniz yerler varsa alabilirim.
Wordpress dersleri vb gibi aspirin kıvamında böyle kombo tadında.
Teşekkür ederim.
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/
En son shampuan tarafından 05 Oca 2021, 13:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Blok Kurmak
@shampuan başlıktaki k harfini g ye çevirir misin ^^
https://www.phpbb.com/
https://www.phpbbturkey.com/
Ben phpbb hazır bir template forum denemiştim zamanında (12 yıl önce) hiçbirşey hatırlamıyorum. Sadece hazır dosyaları alıp ve dil dosyalarını alıp, ücretsiz bir host a freehostia atmıştım, bir ara yedeği denk gelmişti gözüme onuda sildim diye hatırlıyorum. Yanlız database de bir sorun olmuştu yeni üyelere üye aktivasyon maili gitmiyordu. Bende aktivasyonu kapatmıştım zaten 20 civarı üye vardı. Video takas ı için yapmıştım. Sonra kapattım sadece site kullandım. Zaten bu üye olanlarında hepsiyle msn den görüşüyorduk.
Eğer içeriğin video olacaksa direk youtube u kullanman daha mantıklı olur.
Ben genelde müzik gruplarını takip ediyorum. Artık paylaşımlarını internet sitelerinden değil sosyal medyalarından yapıyorlar.
Gözlemim youtube ve instagram olduğu yönünde. Her nekadar müzik işitsel bir durum olsada artık görsel paylaşımlar daha geçerli.
Mesela bir ürün alacağım zaman tüketici yorumları arıyorum karşıma youtube ürün deneme videoları geliyor.
Program donanım rehberi arıyorum, yine video içerikler ile karşılaşıyorum.
google lattım şu okunur anlaşılır geldi blog ile ilgili olarak;
https://www.hostinger.web.tr/rehberler/ ... sil-acilir
Kişisel notum siteleri ve forumları tercih ediyorum.
https://www.phpbb.com/
https://www.phpbbturkey.com/
Ben phpbb hazır bir template forum denemiştim zamanında (12 yıl önce) hiçbirşey hatırlamıyorum. Sadece hazır dosyaları alıp ve dil dosyalarını alıp, ücretsiz bir host a freehostia atmıştım, bir ara yedeği denk gelmişti gözüme onuda sildim diye hatırlıyorum. Yanlız database de bir sorun olmuştu yeni üyelere üye aktivasyon maili gitmiyordu. Bende aktivasyonu kapatmıştım zaten 20 civarı üye vardı. Video takas ı için yapmıştım. Sonra kapattım sadece site kullandım. Zaten bu üye olanlarında hepsiyle msn den görüşüyorduk.
Eğer içeriğin video olacaksa direk youtube u kullanman daha mantıklı olur.
Ben genelde müzik gruplarını takip ediyorum. Artık paylaşımlarını internet sitelerinden değil sosyal medyalarından yapıyorlar.
Gözlemim youtube ve instagram olduğu yönünde. Her nekadar müzik işitsel bir durum olsada artık görsel paylaşımlar daha geçerli.
Mesela bir ürün alacağım zaman tüketici yorumları arıyorum karşıma youtube ürün deneme videoları geliyor.
Program donanım rehberi arıyorum, yine video içerikler ile karşılaşıyorum.
google lattım şu okunur anlaşılır geldi blog ile ilgili olarak;
https://www.hostinger.web.tr/rehberler/ ... sil-acilir
Kişisel notum siteleri ve forumları tercih ediyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19742 kez
Çok uzun zaman önce bloggerde bir blog kurmuştum lakin nasıl yaptığımı bile unuttum
https://sorsof.blogspot.com/
sanırım bu konuda lord_leo tecrübelidir
https://sorsof.blogspot.com/
sanırım bu konuda lord_leo tecrübelidir
Sıfırdan düzgünce anlatan şu nedenden yokBana bu web işlerini, blog kurma ve yönetme vb, gerekli olabilecek bütün bilgileri aptala anlatır gibi sıfırdan başlayıp anlatan bir ders kaynağına ihtiyaç duydum. Video oynatım listesi, yazı, makale şeklinde düzenli bilgi varsa paylaşabilir misiniz?
1- Teknoloji hızla geliştiğinden mevcut bilgiler çabuk eskiyor, yani doğru olan bir zaman sonra yanlış sonuç olabiliyor.
2- googlede her çıkan sonucu doğru sanan aptallar yanlış bilgi yayıyor. Googlenin kendi makalesinden doğruları öğrenmek yerine saçma sapan seo cuyum zanneden lerin bilgileri dolaşıyor ortada.
3- bilmediği halde bildiğini sanan malak çok.
Bu devirde 1 kişinin altından kalkabileceği tek yapı blog. Ama para kazanmak istiyorsan kuruşun kuruşunu kazandırır. Bence youtube yönel.
Blog açıcaksan
1. google makaleleri düzenli takip et.
2. Bilinen tüm yapıları kullandım, (geosities, mynetblog, wp, joomla, thumbrl, wix, tr.gg, blogcu vs.) en iyisi blogger.
Tercih sizin ilk önce hangi platformda olacağınızı seçin.
İnternette yazılanlar inanmayın, google makalelerinden açın kendiniz okuyun doğruları öğrenin.
Kodlama bilmiyorsanız kendi işinizi kendiniz yapmanız bir yere kadar gider tıkanır.
- velociraptor
- Yottabyte4

Gmailin varsa zaten birkaç tıkla blogger oluşturabilirsin, adım adım gidersek önce aşağıdakileri uygula
https://support.google.com/blogger/answer/1623800?hl=tr
https://support.google.com/blogger/answer/1623800?hl=tr
- shampuan
- Petabyte4

Re: Blog Kurmak
Teşekkürler arkadaşlar.
Zaten önümdeki engel bir tane değil. Blog kurup yazılarımı yayınlamaya başladığımda zaten face, twitter, instagram hesaplarım da olmak zorunda. Zorunda derken daha geniş kitleleri çekebilmek için lazım. İşin kötü tarafı ben bu tip platformlardan nefret ettiğim için bu platformlarda hesabım yok. Basit elektronik devreler çiziyorum. Aynen Tarkan abi'nin anasayfadaki gibi bir düzen olsa görünüm olarak, yetiyor.
Hızla yazdığım için nasılsa "blog" yerine "blok" yazmışım, özür dilerim. Cahillikten deği aceleden.
Şimdi hemen açmayacağım, yavaş yavaş olayın ne olduğunu anlamam lazım. Belli aralıklarla yeni sayfa oluşturmalı, resimli anlatım yapmalı ve zip dosyaları paylaşmalıyım. Bu işlevlere uygun bir blog nasıl oluşturulur, o zaman google dökümanları karıştırmaya başlıyayım. Hani dedim, alan adına gerek yok, hostinge gerek yok, bedavadan alır düzenler kullanırım... Bakalım.
Yorumlarınızı hala alabilirim. Teşekkür ederim.
Zaten önümdeki engel bir tane değil. Blog kurup yazılarımı yayınlamaya başladığımda zaten face, twitter, instagram hesaplarım da olmak zorunda. Zorunda derken daha geniş kitleleri çekebilmek için lazım. İşin kötü tarafı ben bu tip platformlardan nefret ettiğim için bu platformlarda hesabım yok. Basit elektronik devreler çiziyorum. Aynen Tarkan abi'nin anasayfadaki gibi bir düzen olsa görünüm olarak, yetiyor.
Hızla yazdığım için nasılsa "blog" yerine "blok" yazmışım, özür dilerim. Cahillikten deği aceleden.
Şimdi hemen açmayacağım, yavaş yavaş olayın ne olduğunu anlamam lazım. Belli aralıklarla yeni sayfa oluşturmalı, resimli anlatım yapmalı ve zip dosyaları paylaşmalıyım. Bu işlevlere uygun bir blog nasıl oluşturulur, o zaman google dökümanları karıştırmaya başlıyayım. Hani dedim, alan adına gerek yok, hostinge gerek yok, bedavadan alır düzenler kullanırım... Bakalım.
Yorumlarınızı hala alabilirim. Teşekkür ederim.
- velociraptor
- Yottabyte4

Bir Gmailin varsa herşeyin var demektir , blog ona bağlı paylaşacağın zip dosyalarını içerisine atacağın Google drive da , sadece Gmailine giriş yapman yeterli , sen hele bir başla nasıl çabuk ilerlediğine şaşıracaksın , 1-2 saate bloğun yayına başlar bence , bloğunu oluştur linki burda paylaş sen
Katılmıyorum, ayın 10 da yayına girecek olan yazımda bundan uzun uzun bahsettim.Zaten önümdeki engel bir tane değil. Blog kurup yazılarımı yayınlamaya başladığımda zaten face, twitter, instagram hesaplarım da olmak zorunda. Zorunda derken daha geniş kitleleri çekebilmek için lazım.
Blog açmak eskisi gibi zor değil. 5 dk blog açarsın. Yayın yapmak da zor değil mail atar gibi yayın yaparsın.
Zor olan bunu düzenli yapmak, kaliteli içerik üretmek ve kemik ziyaretçi oluşturmak ve sonrasında bu işleyişten az da olsa para kazanmak.
1K tekil kullanıcı altı blog çorak demektir. Youtebenin ve sosyal medya çöplüğünün olduğu şu zamanda , günlük 1K+ tekil ziyaretçi oluşturmak her gün düzenli yayın yapsan 2 yılını alır. Sonrada google analitik ve google search consol öğrenip seo yaptın mı gerisi kendiliğinden akmaya başlar.
- shampuan
- Petabyte4

O zaman kar beklentisi olmaması lazım.
Eğer tanıtımını yaptığım devrenin PCBlerini de bastırır, online satarsam, belki öyle. Hergün düzenli içerik üretilemez. Mümkün değil. Tarkan abi bunun zorluğunu çok yaşıyor biliyorum. İçi dolu konu üretmek zordur.
Neden bahsettiğimi anlamanız için site tasarımı açısından Tarkan abinin sayfasını, anlatılacak devre ve imal edilecek ürün açısından da şunları düşünün:
Bunlara benzer amatör iş çıktıları, amfi modülleri, güç modülleri şunlar bunlar... Bunların çalışma mantıklarını anlatıp (elektronik dersleri kıvamında) basıp yapmak isteyenler için dosya paylaşıcam. En çok beğenilenlerden de yapıp demonte kit olarak satıcam... Daha doğrusu hayalim bu.
Eğer tanıtımını yaptığım devrenin PCBlerini de bastırır, online satarsam, belki öyle. Hergün düzenli içerik üretilemez. Mümkün değil. Tarkan abi bunun zorluğunu çok yaşıyor biliyorum. İçi dolu konu üretmek zordur.
Neden bahsettiğimi anlamanız için site tasarımı açısından Tarkan abinin sayfasını, anlatılacak devre ve imal edilecek ürün açısından da şunları düşünün:
Kod: Tümünü seç
https://turkish.alibaba.com/product-detail/3-channel-optocoupler-isolation-module-ac-220v-isolated-board-testing-module-no-pcb-holder-ac-detection-module-60621576716.htmlRe: Blog Kurmak
https://www.webkenti.net/2020/04/blog-y ... zanlr.htmlO zaman kar beklentisi olmaması lazım.
https://www.webkenti.net/2011/10/blog-yazar-olmak.htmlTarkan abi bunun zorluğunu çok yaşıyor biliyorum. İçi dolu konu üretmek zordur.
- velociraptor
- Yottabyte4

Ben senin yerine olsam Blog işine şimdi başlardım , çünkü şu an tüm dünya evine kapalı (bu bir fırsat olabilir) , Bir diğeri seni destekleyecek insanlara ulaşman kolay (Forum üzerinden veya diğer yerlerden) , Bu salgın vs. bittiğinde ne sen yazmaya bukadar çok vakit ayırabileceksin nede içinden gelecek , Hayatta en önemli şeylerden biri zamanlamadır, Şu an avdasın (kendine uygun bir iş arıyorsun veya hobby arıyorsun diyelim) elinde çifteli var ve önünden bir ördek sürüsü havalandı , tetiğe basarsan avlarsın , 3 gün , 5 ay veya 2 yıl sonra ne o sürüye rastlarsın nede elinde çifteli olabilir.
Hayatta Şanslı olanların çok çok azı çalışkandır (Tecrübe ile sabittir) ve Şanslı olanlarda gördüğüm ortak özellik (Ki kendilerinin bile haberleri yok) mükemmele yakın bir zamanlamadır.
Hayatta Şanslı olanların çok çok azı çalışkandır (Tecrübe ile sabittir) ve Şanslı olanlarda gördüğüm ortak özellik (Ki kendilerinin bile haberleri yok) mükemmele yakın bir zamanlamadır.
- shampuan
- Petabyte4

Yazılanların tamamını okudum. Bir taraf "Dur, önce bir düşün, hazırlık yap, uygun değilsen sana uygun bir iş değil" diyor diğer taraf da "tam sırası, bence değerlendir" diyor.
İki linki de detayıyla okudum. Sanırım ortada daha ciddi bir durum var. O da şu: daha önce de söylemiştim bu konuları hiç bilmiyorum. Ama gerçekten zır cahilmişim. Yani yapmaya çalıştığım şeyin adını "blog" ile alakalı olmayabileceğini anladım. Amacım gelir elde etmek değil. Amacım bir sayfamın olması ve resimli anlatımlar eklemek... Not defteri kullnır gibi bilgiler yazıp kaydedip çıkmak. Takipçiler soru sorarsa yanıtlamak. Bunları yaparken de alan adı, hosting ücretlerinden kaçınmak. Yani ilk linkte anlatılanların çoğu "gelire" odaklı. Reklam verenlerin de, bana ürün tanıttıracak olanların da amiyane tabirle canı cehenneme... Amacım bu değil.
İkinci linkte de çok çok önemli canalıcı detaylar anlatılmış. Bakıldığı zaman "ciddi sorumluluklardan" bahsediliyor ve bu sorumlulukları kaale almayan eğitimsiz birçok kişi nedeniyle internetin çöp blog sayfasıyla dolduğundan bahsediliyor. Bunlar hep, takipçi kasarak reklam verenlerin gözünde şirin gözükmek için gereken çok önemli ayrıntılar. Ama sadece reklam verenler açısından değil başarılı blog yazarı olmak açısından da önemli.
Benim derdim ikisi de değil. Ölmeden evvel bir ağaç dikmeyi istemek gibi birşey. Yani ardımda fayda içeren birkaç sayfa birşeyler bırakmak istiyorum. Kendi blog sayfamda bunun yönetimini iyi yapabilirim. Blog'u oluşturmam için gereken birikime sahibim. En azından sadece belli konularda yazacağım.
Şuradaki sayfaya bakınız (bu siteye de blog deniyor mu bilmiyorum):
https://www.homemade-circuits.com/?s=power+supply
Her bir sayfaya tıklattığınızda bir konu açılır, birine tıklatın... İçeriğe bakın. Bir devre çizmiş (çizimler gerçekten kötü) ve altta da nasıl çalıştığını anlatıyor. Onun altında da her yorumu yanıtlıyor. Ben de yorum yazdım, birkaç saat içinde yanıtladı.
Bu sadece bir hobi. Kimseye hesap vermesi gerekmiyor. Yok reklam mı alamadım, ceo sorunu mu var zerre kadar umursamıyor. Okuyucu kitlesine uygulayabilecekleri elektronik devre şemaları sunuyor, açıklıyor ve altta sorun soranlara yardım ediyor hepsi bu. Ben de bunu istiyorum.
Aramıza yeni katılan @Gevv'i tanıyorum. Onun da bir elektronik blog'u var. Hatta bir de forumu var. Nasıl çalıştığını bilmiyorum, reklam falan alıyor. Geliri ile masrafları karşılıyordur. Bir görüşmemizde tek amacının insanların faydası olduğunu söylüyordu. Cidden, kendi işi var zaten, çalışıyor.
İşte durumlar böyle. "İş olarak" değil de, hobi olarak bu işe girmeyi planlıyorum. Beğenilirsem de fiziksel üretim yapıp satarım diye düşündüm.
İki linki de detayıyla okudum. Sanırım ortada daha ciddi bir durum var. O da şu: daha önce de söylemiştim bu konuları hiç bilmiyorum. Ama gerçekten zır cahilmişim. Yani yapmaya çalıştığım şeyin adını "blog" ile alakalı olmayabileceğini anladım. Amacım gelir elde etmek değil. Amacım bir sayfamın olması ve resimli anlatımlar eklemek... Not defteri kullnır gibi bilgiler yazıp kaydedip çıkmak. Takipçiler soru sorarsa yanıtlamak. Bunları yaparken de alan adı, hosting ücretlerinden kaçınmak. Yani ilk linkte anlatılanların çoğu "gelire" odaklı. Reklam verenlerin de, bana ürün tanıttıracak olanların da amiyane tabirle canı cehenneme... Amacım bu değil.
İkinci linkte de çok çok önemli canalıcı detaylar anlatılmış. Bakıldığı zaman "ciddi sorumluluklardan" bahsediliyor ve bu sorumlulukları kaale almayan eğitimsiz birçok kişi nedeniyle internetin çöp blog sayfasıyla dolduğundan bahsediliyor. Bunlar hep, takipçi kasarak reklam verenlerin gözünde şirin gözükmek için gereken çok önemli ayrıntılar. Ama sadece reklam verenler açısından değil başarılı blog yazarı olmak açısından da önemli.
Benim derdim ikisi de değil. Ölmeden evvel bir ağaç dikmeyi istemek gibi birşey. Yani ardımda fayda içeren birkaç sayfa birşeyler bırakmak istiyorum. Kendi blog sayfamda bunun yönetimini iyi yapabilirim. Blog'u oluşturmam için gereken birikime sahibim. En azından sadece belli konularda yazacağım.
Şuradaki sayfaya bakınız (bu siteye de blog deniyor mu bilmiyorum):
https://www.homemade-circuits.com/?s=power+supply
Her bir sayfaya tıklattığınızda bir konu açılır, birine tıklatın... İçeriğe bakın. Bir devre çizmiş (çizimler gerçekten kötü) ve altta da nasıl çalıştığını anlatıyor. Onun altında da her yorumu yanıtlıyor. Ben de yorum yazdım, birkaç saat içinde yanıtladı.
Bu sadece bir hobi. Kimseye hesap vermesi gerekmiyor. Yok reklam mı alamadım, ceo sorunu mu var zerre kadar umursamıyor. Okuyucu kitlesine uygulayabilecekleri elektronik devre şemaları sunuyor, açıklıyor ve altta sorun soranlara yardım ediyor hepsi bu. Ben de bunu istiyorum.
Aramıza yeni katılan @Gevv'i tanıyorum. Onun da bir elektronik blog'u var. Hatta bir de forumu var. Nasıl çalıştığını bilmiyorum, reklam falan alıyor. Geliri ile masrafları karşılıyordur. Bir görüşmemizde tek amacının insanların faydası olduğunu söylüyordu. Cidden, kendi işi var zaten, çalışıyor.
İşte durumlar böyle. "İş olarak" değil de, hobi olarak bu işe girmeyi planlıyorum. Beğenilirsem de fiziksel üretim yapıp satarım diye düşündüm.
- velociraptor
- Yottabyte4

- shampuan
- Petabyte4

Teşekkür ederim. Arkadaşların bahsettiği google kaynaklı eğitimlere bu haftadan itibaren başlıyorum. Meseleyi iyice anlayınca blogger tercih edeceğim.
- velociraptor
- Yottabyte4