Burada hata ne benim ne senin ne de onundur. Sorunun tek kaynağı microsoftun kendisidir. Başında duyduğum kadarıyla hindistan kökenli bir kişi var. Çalışanlarını da muhtemelen kendi adamlarından seçiyorsa, orayı acemi yazılımcılar için deneme-yanılma tahtası olarak kullanılacak bir bilgisayar kursuna dönüştürmüş olabilir. Nitekim sadece yazılımcıları değil, üniversitede ders veren elektronik hocaları da duyduğum kadarıyla rezil vaziyetteymiş.
Konu güncelleme olduğunda, arkadaşlarıma, iletişime geçtiğim tüm yakın ve uzak çevreme hep "güncellemeleri kapatın" önerisi veriyorum. Bir bilgisayarın yapacağı iş belliyken neden güncelliyorsunuz? Benim şahsi bilgisayarımda kurulu ana sistem, üçüncü parti yazılımlar hep eski sürümdür, biri hariç; KiCAD elektronik çizim yazılımı kullanıyorum ve yazılımın nitelikleri gereği hep güncellemek mecburiyetindeyim. Sizler de ihtiyaçlarınızı belirleyip herşeyin çalışan yeni bir sürümünde kalabilirsiniz. Windows dahil olmak üzere bütün yazılımların, her güncelleme ile birlikte ne değişiklik yapılmış bir yerlerde yazar. Windowsun da yeni güncellemelerindeki değişikliklere bakın. Bu değişiklikler size lazım değilse, şu ana kadar hiç karşılaşmayacağınız sorunları çözülmülşse, güncellemeyin.
Bunca lafı niye anlatıyorum; dikkat edilirse sorunun nedeni güncelleme. O yüzden.Umarım sorun kısa zamanda çözülür.
Kolay gelsin.
backgroundTaskHost.exe - Sistem Hatası - Çözüldü
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: backgroundTaskHost.exe - Sistem Hatası
20h2 yeni olduğu için güncelleme gerektirebilir. Windows XP ve 7 dışında tutarlı işletim sistemi yapmadı diyebiliriz.
Sorun güncelleme sonrası oldu ama dediğim gibi ben store, kamera, ses kaydedici dışında store uygulamalarını kaldırdım pc den.
arama yapmaya çalıştığımda da aynı uyarıyı alıyorum. win+s açıncada aynı hatayı alıyorum.
kapatmam gereken bir özellik olabilir. 1909 da bu hatayı almıyordum. 20h2 ilk kurduğum zamanda almıyordum.
:evil:
Sorun güncelleme sonrası oldu ama dediğim gibi ben store, kamera, ses kaydedici dışında store uygulamalarını kaldırdım pc den.
arama yapmaya çalıştığımda da aynı uyarıyı alıyorum. win+s açıncada aynı hatayı alıyorum.
kapatmam gereken bir özellik olabilir. 1909 da bu hatayı almıyordum. 20h2 ilk kurduğum zamanda almıyordum.
- feuer
- Terabyte1

Arka sayfada kalmış mesajınız, cevabınız için teşekkür ederim.lord_leo yazdı: 24 Kas 2020, 02:50 BackgroundTaskHost windowsun arka plan çalışmasında yer alan bir bir sys dosyasıdır.
Bu hata genelde kırık bir windows yükledikten sonra güncelleme sonrası çıkacaktır.
Orijinal bir .iso kalıbı kullanarak format sırasında tüm bölümleri silerek kurulum yaparsanız düzemesi gerekir.
Bu şekilde düzelmediyse çözümü bulursanız, paylaşın ki başkalarına da faydası olsun.
Kolay gelsin.
Windows u microsofttan indiriyorum. MediaCreationTool ile USB yapıp windows u öyle kuruyorum. Home Single Language OEM dijital lisansım var laptopta yani orjinal windows kuruyorum ancak bazı özelliklerini kurduktan sonra kaldırıyorum. Arama da da aynı hatayı aldığım için Cortana yı kaldırmam ile ilgisi olabileceğini düşünüyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19689 kez
O halde aşağıdaki yardımcı olabilir
https://www.sordum.net/32215/dism-komut ... 10-tamiri/
https://www.sordum.net/32215/dism-komut ... 10-tamiri/
- feuer
- Terabyte1

Teşekkürler velociraptor, denedim sfc scannow ve dism prosedürlerini onlarda bir işe yaramadı.
Microsoft ta aynı sorunu yaşayanlar da bir işe yaramadığını yazmışlardı o yüzden denemiştim.
Formattan önce sistem dosyalarının sahipliğini dahi değiştirdim acaba çözer mi diye en son start menü dahi açılmıyordu. :)
Bende format attım yine.
Format sonrası Internet bağlantısını açmadan önce;
Ayarlarımı uyguladım.
Tweaklerimi yaptım.
Windows media player, Edge Chromium, Internet Explorer, Onedrive kaldırdım.
Store uygulamalarını kaldırdım. (store mağaza uygulaması, kamera, ses kaydedici dışında)
Driverları yedeklemiştim onları yükledim.
Windows update i öteledim. (büyük ihtimal update sonrası oluyor bu olay, sanırım yaptığım bir ayar değişikliği yada kaldırdığım bir uygulama tetikliyor bu sorunu)
Birde ooshutup, w10privacy,wpd Uygulamalarının bazı tweaklerini uyguluyordum (riskli ayarları kullanmıyordum) bu uygulamaları kullanmadım henüz.
Şu anda o hatayı almıyorum ama dediğim gibi update öteli.
EK BLUETOOTH SORUNU
Birde aynı sorunu yaşayan varsa diye söyliyim bluetooth probleminiz varsa 1909 dan 20h2ye yükseltme sonrası,
Bluetooth cihaz bağla denildiğinde bluetooth çalışmıyor uyarısı veriyorsa sistem
Aygıt yöneticisinden driverı kaldırıp, yine aygıt yöneticisinden güncelle diyererk yüklerseniz bluetooth bağlantısı yapabiliyorsunuz.
Bluetooth aygıtı kapadığınızda otomatik bağlantıyı kesiyor, açtığınızda yeniden bağlanıyor ancak işlem merkezinde bluetooth a basarak yapılan bağlanma işlevi yinede çalışmıyor.
SONUÇ
Tıkır tıkır çalışan 1909 unuz varsa geçmeyin 20h2 ye derim.
Microsoft ta aynı sorunu yaşayanlar da bir işe yaramadığını yazmışlardı o yüzden denemiştim.
Formattan önce sistem dosyalarının sahipliğini dahi değiştirdim acaba çözer mi diye en son start menü dahi açılmıyordu. :)
Bende format attım yine.
Format sonrası Internet bağlantısını açmadan önce;
Ayarlarımı uyguladım.
Tweaklerimi yaptım.
Windows media player, Edge Chromium, Internet Explorer, Onedrive kaldırdım.
Store uygulamalarını kaldırdım. (store mağaza uygulaması, kamera, ses kaydedici dışında)
Driverları yedeklemiştim onları yükledim.
Windows update i öteledim. (büyük ihtimal update sonrası oluyor bu olay, sanırım yaptığım bir ayar değişikliği yada kaldırdığım bir uygulama tetikliyor bu sorunu)
Birde ooshutup, w10privacy,wpd Uygulamalarının bazı tweaklerini uyguluyordum (riskli ayarları kullanmıyordum) bu uygulamaları kullanmadım henüz.
Şu anda o hatayı almıyorum ama dediğim gibi update öteli.
EK BLUETOOTH SORUNU
Birde aynı sorunu yaşayan varsa diye söyliyim bluetooth probleminiz varsa 1909 dan 20h2ye yükseltme sonrası,
Bluetooth cihaz bağla denildiğinde bluetooth çalışmıyor uyarısı veriyorsa sistem
Aygıt yöneticisinden driverı kaldırıp, yine aygıt yöneticisinden güncelle diyererk yüklerseniz bluetooth bağlantısı yapabiliyorsunuz.
Bluetooth aygıtı kapadığınızda otomatik bağlantıyı kesiyor, açtığınızda yeniden bağlanıyor ancak işlem merkezinde bluetooth a basarak yapılan bağlanma işlevi yinede çalışmıyor.
SONUÇ
Tıkır tıkır çalışan 1909 unuz varsa geçmeyin 20h2 ye derim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19689 kez
- feuer
- Terabyte1

Re: backgroundTaskHost.exe - Sistem Hatası - Çözüldü
Update te yaptım. backgroundTaskHost.exe hatası almadım.
Sorunun privacy uygulamaları ile ilgili olduğuna kesin kanaat getirdim. OOShutUp,WPD,Win10Privacy. Arkaplanda birşeyler çalışırken, engelleme yapıldıysa sistemde karasızlık meydana gelmiş olabilir.
Registry de bazı ayarları denerken İşlem Merkezini (Action Center) bozdum bu seferde. :)
Sorunun privacy uygulamaları ile ilgili olduğuna kesin kanaat getirdim. OOShutUp,WPD,Win10Privacy. Arkaplanda birşeyler çalışırken, engelleme yapıldıysa sistemde karasızlık meydana gelmiş olabilir.
Registry de bazı ayarları denerken İşlem Merkezini (Action Center) bozdum bu seferde. :)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Daha geçenlerde bir başlıkta mağaza uygulaması kuramayan birine casusluk önleyici yazılım kullandıysanız onunla ilgili olabilir demiştim.
viewtopic.php?f=149&t=210404 (en son ileti)
Ben o iletiyi buraya yazdım zannederek burada hiç bahsetmemişim unutmuşum. Halbuki bu tip durumlarda ilk sorduğum sorulardan birisidir.
Bir de birşey söyleyeceğim. Anladığım kadarıyla registy kurcalamayı seviyorsunuz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız kesinlikle ellemeyin. Çok sık format atmak istemiyorsanız bu elzem. Benim şu an kurduğum sistem 2 yılı geçti sanırım ve sıkıntısız kullanıyorum. Bir sistemi kurarsın ve ortalama 5yıl kullanırsın bunun ortalaması budur. Sorunu çözdüğünüze sevindim... diyeceğim ama bu defa başka bir sıkıntı çıkmış.
Neyse, iyi çalışmalar.
viewtopic.php?f=149&t=210404 (en son ileti)
Ben o iletiyi buraya yazdım zannederek burada hiç bahsetmemişim unutmuşum. Halbuki bu tip durumlarda ilk sorduğum sorulardan birisidir.
Bir de birşey söyleyeceğim. Anladığım kadarıyla registy kurcalamayı seviyorsunuz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız kesinlikle ellemeyin. Çok sık format atmak istemiyorsanız bu elzem. Benim şu an kurduğum sistem 2 yılı geçti sanırım ve sıkıntısız kullanıyorum. Bir sistemi kurarsın ve ortalama 5yıl kullanırsın bunun ortalaması budur. Sorunu çözdüğünüze sevindim... diyeceğim ama bu defa başka bir sıkıntı çıkmış.
Neyse, iyi çalışmalar.
- feuer
- Terabyte1

Bazı şeylere hakim olamaya çalışıyorum, bilgisayar programcılığı okumaya başlıycam gelecek yıl. Windows için program yapıcaksam registry e hakim olmam gerekiyor, bazı şeyler deniyorum.
Bat dosyalarına aşinayım mesela ama powershell yeni benim için.
Registry ayarları yapmayı biliyorum ancak çok komplex ve ayrıntılı, bilmediğiniz kısımlarıyla oynamak sistemde kararszılık hatta çökmeye neden olabiliyor.
Windowsu kurmak 20 dakika ancak, format sonrası ayarları yapmak biraz sıkıcı oluyor. O konuda birşeyler yapıyorum mesela vakit buldukça son günlerde.
Bende 2 yılı aşkın süredir kullanıyordum son sistemimi,
20h2 yüzünden hep bunlar :)
Engelleme yazılımları da ne yaptığını bilmiyorsan soruna neden olabiliyor, ooshutup ve w10privacy de ilk ayarlara geri dönülüyor, ancak wpd uyguladığın bir ayrıntıyı geri alabiliyorsun tüm değişikleri geri alamıyorsun, onunda bazı artıları vardı tabi.
Deneme yanılmayla anlaşılıyor bazı şeyler, bu denemeleri virtual makinede de uygulayabilirim tabiki bir harddiske de ihtiyacım var.
Bat dosyalarına aşinayım mesela ama powershell yeni benim için.
Registry ayarları yapmayı biliyorum ancak çok komplex ve ayrıntılı, bilmediğiniz kısımlarıyla oynamak sistemde kararszılık hatta çökmeye neden olabiliyor.
Windowsu kurmak 20 dakika ancak, format sonrası ayarları yapmak biraz sıkıcı oluyor. O konuda birşeyler yapıyorum mesela vakit buldukça son günlerde.
Bende 2 yılı aşkın süredir kullanıyordum son sistemimi,
20h2 yüzünden hep bunlar :)
Engelleme yazılımları da ne yaptığını bilmiyorsan soruna neden olabiliyor, ooshutup ve w10privacy de ilk ayarlara geri dönülüyor, ancak wpd uyguladığın bir ayrıntıyı geri alabiliyorsun tüm değişikleri geri alamıyorsun, onunda bazı artıları vardı tabi.
Deneme yanılmayla anlaşılıyor bazı şeyler, bu denemeleri virtual makinede de uygulayabilirim tabiki bir harddiske de ihtiyacım var.