Bilgisayarınızı Sakın Bozmayın!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Bilgisayarınızı Sakın Bozmayın!

Mesaj gönderen shampuan »

Sizi bilmem ama ben maddi olarak yeni bir bilgisayara da, kullanılmış bir bilgisayara da para ayıracak durumda değilim ve eğer böyle giderse hiçbir zaman da ayıramayacağım.

Bugün uzun süredir hiç takip etmediğim Dolar'ı, google'a "dolar kaç lira" diyerek sordum ve 8,16 Türk Lirası yanıtını görünce aklıma yurtiçi piyasasında bilgisayar fiyatlarına bakmak geldi.

Bakmaz olaydım.

https://www.vatanbilgisayar.com/asus/notebook/
(link sakınca görülürse silinebilir)

On bin, onbeş bin, yirmi bin, duruma göre otuz bin Lira fiyatlar var. Bu bilgisayarlar kötü değiller gayet iyi görünüyorlar. Birkaç yıl evvelinin "intel atom" işlemcili leş ürünlerini beş bin Lira'ya kakalamaya çalışmıyorlar en azından. Ama şunu farkettim: eskiden öyle ya da böyle alabiliyorduk. Şimdi onu da bulamayacağız a dostlar!

İşinizi görebilecek en kötü bilgisayar on bin Türk Lirası ve bu parayı yurdum insanı ö-de-ye-mez dostlarım. Ödeyemez.

"Yav taksitle kredi kartıyla neyle alınır niye öyle diyorsun?"

Güzel kardeşim o taksit biter mi? Biterse kaç ayda biter? O taksit bitene kadar o bilgisayar ne durumda olur. 24 ayda ödeyebildiğinizi düşünün. 24 ay'ın 2 yıl olduğunu anlamanız için matematik dehası olmanız gerektiğini zannetmiyorum. İki yıl! Yaşa yaşa bitmez... Ömrünüzden iki yıl! Bu doğada, bu evrende var olma hakkınızdan iki yıl! Bu iki yılı peynir ekmek yiyerek nasıl geçirmeyi düşünüyorsunuz? Bunca zaman araba taksiti öder gibi bilgisayar taksiti ödemek koymayacak mı insana? O bilgisayar sıkıntılı bir model çıkarsa, ya da kısa sürede arıza verirse, sık sık servise vermek zorunda kalırsanız, sorunu yine de çözülemezse; maddi sebeplerinizden ötürü o taksiti ödeyemez duruma düşüp banka cebri icra (haciz) yoluna başvurursa... olursa da olursa, başınızı duvarlara vurmayacak mısınız?

Abartıyor muyum sizce? Hayır? Ülkemiz nüfusunun gelir seviyesini, para değerimizi, ekonomik durumumuzu bildiğinizi varsayıyorum. O halde abarttığımı düşünmediğinizi de varsayıyorum...

Siz siz olun, bilgisayarınıza iyi bakın. Çarpmayın, düşürmeyin; öfkelenip "yanlışlıkla" kapıya bacaya fırlatmayın. Çünkü gerçekten alınacak gibi değiller. Elinizdeki külüstürün suyu çıkıncaya kadar idare edin.

Esen kalın...
Kullanıcı avatarı
ULUBEY
Byte4
Byte4
Teşekkür etti: 22 kez

Re: Bilgisayarınızı Sakın Bozmayın!

Mesaj gönderen ULUBEY »

Değerli Ustadım.
Bilgi ve teknoloji çağındayız. Ve her geçen gün bunun önemini anlıyoruz.
Dünya ciddi bir yarış içinde. Ve bu yarışta bizde varız diyebilmemiz için, kullanacağımız araç ve gereçlerde bu yarışa uygun olması gerektiğini düşünüyorum. Eski bilgisayarla ne kadar bu yarış da avantaj sağlarız bilemiyorum.
Evet fiyatlar o kadar yüksek ki sadece bakmakla geçiniyor bir çok insan...
Saygılarla
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

ULUBEY yazdı: 11 Kas 2020, 00:54 Değerli Ustadım.
Bilgi ve teknoloji çağındayız. Ve her geçen gün bunun önemini anlıyoruz.
Dünya ciddi bir yarış içinde. Ve bu yarışta bizde varız diyebilmemiz için, kullanacağımız araç ve gereçlerde bu yarışa uygun olması gerektiğini düşünüyorum. Eski bilgisayarla ne kadar bu yarış da avantaj sağlarız bilemiyorum.
Evet fiyatlar o kadar yüksek ki sadece bakmakla geçiniyor bir çok insan...
Saygılarla
O kadar doğru söylediniz ki ekleyecek birşey bulamıyorum hocam.

Lakin hatırlatırım; teknolojik yarış, sadece eldeki imkanları yenileri ile değiştirmekle olmaz. Önce kafaların modernleşmesi gerekir.

Şimdi uzun uzun teknolojinin kelime anlamından girip, "bilgisayarı yenileyeceğiz de sanki NASA'da mı kullanacağız?"dan çıkardım, ama bazen az konuşmak yeterlidir.

Teşekkür ederim yorumunuz için. :-)
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

Forumdaki herkesin ekonomik koşulların giderek zorlaştığı konusunda birinci elden deneyim ve gözlemleri olduğunu düşünüyorum. Koşulların nasıl kötüleştiği konusunda hemfikiriz, peki koşullar ya daha da kötü olursa (Malum, kış geliyor ve yılbaşında herşeye zam gelir.) ne yapacağız. Kendi kendinizi sorgulayıp yetenek ve olanaklarınız göre ekstra işler edinin. Sadece kendi mesleğinizle, kendi çevrenizle sınırlı kalmayın.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

Bilgisayar konusunda fiyatlar uzun yıllardır , hep aynı çizgide ilerlediğinin farkındayım.
20 yıl önce de 1000$ bandında zamanının iş görecek tam orta seviye bilgisayarları alınırdı şimdi de öyle. 2000$ zamanının iyi bilgisayarı alınırdı şimdi de öyle.
Kısaca "işi ehline veren" toplumlar için bir şey değişmedi.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Biz ancak keyif çayı içeriz. :arrow: