https://www.sordum.net/59248/url-disabl ... ment-21118
Linkte bir sıkıntı yok değil mi? Bana biraz uzun geldi.
Program, istemediğiniz URL'lere erişimi engelliyor. Engellediğiniz URL'lere erişilmesinin önünde duvar gibi adeta. Sonradan URL ekleyebiliyor ya da kaldırabiliyorsunuz. Programa şifre de atayıp, yetkisiz kişilerin kurcalamalarının önüne geçmiş oluyorsunuz. Özellikle çocuk okutan büyüklerin ve eleman çalıştıran iş yerlerinin çok fayda göreceği bir yazılım. Bu suretle sordum ailesini tebrik ederim.
Uzun süredir benim de canımı sıkan bazı durumlar var. Ben normal bir kullanıcıyım ve bir "gugıl" araması yaparken karşıma daha evvelden sahtekar olduklarını bildiğim siteler de çıkıyor. Zaman zaman bunlara tıklatıp tirajlarını istemeden arttırıyorum. Dikkatim den kaçıyor. Hele ki bazı siteler bir girdiniz mi çıkmanızı engelleyecek bir yapıya sahip. Şöyle ki, siteye gugıl sonuçlarından eriştiniz. Linkini tıklattınız girdiniz. Şimdi "Geri" tuşuna basarak çıkmak, az evvelki gugıl sonuçlarına erişmek istiyorsunuz diyelim.
Yok...
Yapamıyorsunuz işte. Geri tuşuna bastıkça sayfa yenileniyor! Tanıdık geldi değil mi?
Kimi siteler de yanıltıcı olabiliyor. Mesela başlığa bakıyorsunuz bir türlü, içine giriyorsunuz bir türlü.
Benim de aklıma şöyle bir şey geldi:
Bir tarayıcı eklentisi kullanarak, istemdiğim URL'lerin gugıl sonuçlarında görünmesini engellemek,
Ayrıca bunları eğer imkanı varsa gugıla şikayet etmek.
Konu hakkında teknik birikimim yok. Bu yüzden google bu olanlara ne diyor, şikayet mekanizması var mı, yukarıda bahsettiğim zaman bir engelleme mekanizmasına sahip eklenti var mı, işte bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa yapılabilir mi?
İyi çalışmalar...