Youtube Cidden Sapıttı - Sizde de Sıkıntı Var mı?

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Youtube Cidden Sapıttı - Sizde de Sıkıntı Var mı?

Mesaj gönderen shampuan »

Eskiden bir kanalı önerme dediğim zaman önermezdi. Şimdi kabul etmesi için üç kez kanalı önermem demem gerekiyor. Kabul etse de aynı konuda yayın yapan başka kanalları insanın anasına söver gibi anasayfama ekliyor. Hergün, bilgisayar başında geçirdiğim vaktin ortalama olarak 1/3'ünü ilgilenmediğim kanalları çarpılamakla uğraşıyorum. Bazı videolara ilgilenmiyorum diyorum, lakin bu defa az önceki örnekteki gibi aynı konuda yayın yapan neredeyse bir öncekinin kopyası başka bir kanalı önüme getiriyor.

Heklendi mi, algoritması mı bozuldu, toplumlar üzerinde sinir hastalıkları çoğalsın diye mahsus mu yapıyolar anlamadım. Çaresini bilen varsa (belki yeni bir ayar çıkmıştır ne zamandır bakmıyorum) bir zahmet yardım etsin.

Karşılaştığım -istemediğim- kanallardan bazıları:

-Paslı küflü antika eşyaları, ingiliz anahtarı gibi şeyleri restore etme videoları.
-Savaş tarihi videoları yerli/yabancı bol bol çıkıyor.
-Şimdi hatırlamadığım, konusu net bir çizgiden olmayan, hiçbir zaman benzerine tıklatıp bu ne diye izlemediğim ilginç yabancı kanalların videoları, mesela trenlere ne oldu? diye Otomatik çevirilmiş başlık, yayıncısı yabancı. Bu ne şimdi banane trenlerden dötüne girsin tren. :x
-Telefon melefon ürün inceleme (aslında reklam yapma) videoları. Zerre kadar ilgilenmiyorum.
-Yabancı matematik kanalları. diferansiyel denklemler, neden sıfır? X nasıl ortaya çıktı? Sonucu bulunamayan işlem, ebenin .... şeklinde uzayıp gidiyor. Bu şekilde konusu matematik olan kaç milyon tane kanalı bu kanalı bir daha gösterme dedim bilmiyorum geri zekalı olsa anlar ki ben matematik videosu görmek istemiyorum.
-Fizik videoları. Bir önceki madde ile aynı...
-Şanzıman nasıl çalışır, dişli mekaniği, 3D yazıcıda saat yapmak, mekanik, hareketli parçalar dersleri, zart zurt alet edevat... Engelledikçe çil yavrusu gibi yerine yenileri geliyor.
-Silah inceleyen yabancı kanallar. Bu silahı Türkler mi kullanmıştı, bilmemne makineli tüfeğinin amazing çalışma şekli, ünlü bilmem ne yapımı ağır toplar...
-Son zamanlarda ağır bir programlama öğrenme videoları bombardımanı altındayım kaç milyonunu engelledim ve daha kaç milyon tane daha gelecek inanın bilmiyorum ve google beni okuyorsa buradan da yazıyorum: programlama ile ilgilenmiyorum!

Daha bu ve buna benzer ilgi alanımda olsun veya olmasın o kadar çok video önerisi var ki inanamazsınız. Sizde de oluyor mu? bende son zamanlarda oluyor (1-2 haftadır).
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Re: Youtube Cidden Sapıttı - Sizde de Sıkıntı Var mı?

Güncel.
Merhaba arkadaşlar tekrar.
Daha evvel arama ve izleme geçmişimi youtube ayarlarımdan kapatmıştım. Yıllarca youtube ve google hesabımı böyle kullanıyordum.
Ancak bugün baktığımda arama ve izleme geçmişimin ikisininde nasılsa açıldığını farkettim. Önce her iki geçmişi de temizledim, daha sonra da bu özelliği kapattım.
Bir süre test edeceğim ve sonucu aktaracağım.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

İşe yaramıyor çocuklar... İşe yaramıyor...
Son mesajımı gönderdiğimden beridir engelle engelle bitiremiyorum ve çıldırıcam. Tonguç ile ilköğretim dersleri, müzik kanalları, ebesinin kanalları... Bir de bu kanalı önerme dedikten sonra sayfayı yenile yapınca hala gelmesi yok mu... Cidden kafayı yiyeceğim... Sadece abone olduğum kanallardan öneri gelmesi lazım ayarlara tekrar bakıcam...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Googelnin başına aynen Microsofttaki gibi HİNTLİ bir CEO getirdiler ozamandan beri Google de herşey MAHVOLDU , size daha garip birşey anlatayım youtube kanalımda gelen Yorumların %30-40 ını yaklaşık 3 ay ile 1 yıl sonra görebiliyorum (Ciddiyim) , bakıyorum yorum 3 ay önce yazılmış yahu nasıl olur hergün girip kontrol ediyorum , YOK , Şu hintlileri CEO yapmasınlar adamların elini değdiği her kurum Mahvoluyor. Bu yazdıklarımı okuyanda beni IRKÇI sanacak , değil sadece gözlemlerimi aktarıyorum , adamlardan herşey olur birtek CEO olmuyor , yapacak birşey yok.

1. Google arama mahvoldu eskiden aradığım her resmi bulabiliyorken artık Yandex görsel arama kullanıyorum.
2. YOUTUBE Mahvoldu , halen birsürü BUG var ve düzeltemiyorlar.
3. Google arama motoru algoritmasını mahvettiler , Kaliteli siteler değil scrapper dediğimiz botla içerik çenekler en ön sayfada çıkıyor.
4. Google tarayıcısı bile eskiye nazaran daha berbat hale geldi , URL kısmını bile göstermeyecek şekilde ayarladılar...
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Artı youtube'un siteye video url'si yapıştırm durumu yine sıkıntıya girdi. İkidir video ekleyemiyorum adres kısmını yine değiştirmişler ve çıldırmamak elde değil. Oğlum adres şeklini niye değiştiriyonuz iki de bir! Abi yemin ediyorum mal bunlar mal mal.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Katılıyorum
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yav arkadaşlar cidden cinnet geçiricem.
Aranızda kedi-köpek videosu, yemek tarifleri izleyen kim var? Hı? Kim var?
Yav hiçbir zaman böyle videolar izlemiyorum ben, kanalcak engelliyorum yeni kanal geliyo mahsus mu yapıyolar bunu ya?
Yani aynı forumdayız diye bizi takip eder, birbirimizin videosunu birbirimize atar? En son o geldi artık aklıma.
Resim

Resim

Alah belanı versin yutup yaaa :x Engelle engelle bitmiyo arkadaş :o
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Benim youtube olayım kedi videosu ve müzik grubu takibi. İzliyorum ancak youtube ta herhangi bir paylaşım yapmıyorum. Üye olduğum müzik grubu ve müzisyenlerin kanalları var onlarda yeni bir şey olduğu zaman uyarı veriyor girip bakıyorum. Ruh halim çok bozuksa kedi videoları izliyorum.

Şimdi youtube ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Takipleştiğin insanların izleyip beğendiği videolar öneri olarak karşına çıkıyor olabilir. Ben geçmişi bile kapadım ona göre video önerisi yapmasın diye. Telefonda açtığım zaman zaten çok sayıda takip ettiğim kanal olduğu için onun önerileri geliyor sadece.
Bak mesela annemin telefonunda Rammstein şarkısı açmıştım. Anneme devamlı Rammstein videoları gelmeye başladı öneri olarak. Onun geçmiş kaydı açık. Ona göre öneri geliyor sanırım.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yav kediyi mediyi örnek olarak söylüyorum zaten. Arada bir bana da borsa finans videoları geliyor, Tarkan abinin ilgilendiğini biliyorum, oradan geliyordur diye tahmin ediyorum ama onlar bu kadar fazla değil. Engelle deyince uzun süre bir daha gelmiyolar zaten LGS dersleriyle şimdi benim ne ilgim var? Geçmişim kapalı, takibim kapalı, google reklam engelleyicisi, privacy badger falan bir sürü şey kullanıyorum. Ama ben youtube'a üye olduğumdan beri,

derin odaklanma müziği
6 saat kesintisiz yağmur sesi,
10 saat orman kulübesine ateş efekti
çamurda bulunmuş paslı ingiliz anahtarını yenileme videosu
bla bla bla

tarzı şeyler izlemedim. İzlemek istemiyorum, istemeyeceğim. Yani derdi nedir anlamıyorum. Youtub'u yazan adamlar, "heeee bu adam buna abone oldu, demek ki bunları zevkleri aynıdır hadi onların videolarını birbirine önerelim de iyice sinirden deliye döndürelim" diyemezler, yok yok, zannetmiyorum bir yazılımcı ekibi bu kadar sersem olamaz... :?:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bir ihtimal de popüler olan video önerileri görmek, böyle bir ayar var mı? İncelemişsindir gerçi ayarları, dikkatini çekerdi.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

shampuan yazdı: 20 Oca 2021, 13:08 Aranızda kedi-köpek videosu, yemek tarifleri izleyen kim var? Hı? Kim var?
:-D :-D :lol: Ben izlemiyorum da, cidden bıktım bundan. Benim de acayip sinirimi bozuyor bu olay........Günde 15-20 kanal engelliyorum boş yere öfkelendiriyor beni bu YouTube. :evil: Dediğinizde haklı olabilirsiniz bizim ortak olarak bulunduğumuz yer burası ama youtubeda kullandığım gmail burada yok, daha dün sadece belgesel önerdim burada.---

YouTube Premium kullananlarda böyle bir olay var mı, öneriler alıyor musunuz? Kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Yalnız forumda NoScriptteki şeyler dikkatimi çekiyor:

Resim
En son esatiz tarafından 25 Tem 2021, 16:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Vaay ben sürekli kedi köpek ve Borsa videosu izlerim demek bu videoları sana da önermeye başladı :-D
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

velociraptor yazdı: 20 Oca 2021, 20:22 Vaay ben sürekli kedi köpek videosu izlerim demek bu videoları sana da önermeye başladı :-D
antidepresan
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

Haha bende yemek videoları izliyorum :-D :-D :-D :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

shampuan bize gıcık olacak valla :-D ama aynı forumdayız diye googlenin , shampuna bunları göstermesi bizi nasıl takip ettiğini gösteriyor