Satıcı bilgilerinizi Google seller.json dosyasında yayınlamanızı Öneririz

Web tasarım, Web Programlama ve script dilleri konuları buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46474
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4602 kez
Teşekkür edildi: 3916 kez

Satıcı bilgilerinizi Google seller.json dosyasında yayınlamanızı Öneririz

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Google Adsense kullanıcılarının panellerinde bu aralar şöyle bir uyarı çıkmaya başladı “Satıcı bilgilerinizi Google sellers.json dosyasında yayınlamanızı öneririz. Mevcut görünürlük durumunuzu incelemek için hesap ayarları sayfasını ziyaret edin.” şeklinde sarı zemin üstünde bir yazı ile kullanıcıların işlem yapması gerektiği belirtildi.

Google sellers.json Ayarları Nereden Yapılır?

Hesap ayarlarında > Satıcı bilgilerinin görünürlüğü > Görünürlük durumunuzu seçin > Gizli veya Şeffaf şeklinde bir seçim yapmanız istenirken aşağısında ise “İşletme alan adı” ve onunda açıklama kısmında “Alan adı, . com veya .co .uk gibi doğru son ekle birlikte girilmelidir” şeklinde görülüyor.

Satıcı bilgilerinin görünürlüğü kısmında info olarak şu bilgiler yazmakta: ” Satıcı bilgilerinin görünürlüğü, İşletmenizin adı, işletmenizin alan adı (sağlanmışsa) ve yayıncı kimliğiniz Google sellers.json dosyasında görünecektir. Reklamverenlerin envanterinizi doğrulamasına yardımcı olmak için bilgilerinizi herkese açık durumda tutmanızı öneririz.” Daha fazla bilgi için ise tıklamanızı istiyor.

Google sellers.json Nedir? Nasıl Çözülür?

yaptığımız araştırmalar kapsamında, seller.json demek, Google Adsense’de reklam veren firmaların sizin siteniz hakkında bilgi edinmesi ve reklamlarını engelleme hakkına kavuşmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra reklamveren firmalar sizin siteniz ile yayıncı kimliğinizin geçmişini beğenir ise, size faydası oluyor ve TBM oranını arttırarak sitenize özel olarak reklam yayınlıyor.

Biraz daha detayına iner isek, sellers.json konusunda “ŞEFFAF” seçeneğini seçerseniz, Google Adsense’de reklam veren firmalar; Sizin sitenizi, ad ve soy adınızı, Adsense yayıncı kimliği bilgilerinize erişebilecek. Sitenizi gördüğü vakit kaliteli bir siteye sahipseniz ve beğenirlerse kalmaya devam edecek eğer beğenmezlerse bu site benim reklamlarımı yayınlamasın deme hakkına sahip olabilecek. Ve o firmanın reklamları sitenizde bir daha gösterilmeyecek. Tercih sizlerin. Seçiminizi kendiniz yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Satıcı bilgilerinizi Google seller.json dosyasında yayınlamanızı Öneririz

Mesaj gönderen shampuan »

Teşekkür ederim.
Cevapla