Köleler ve Efendiler - Ücretsiz PDF Kitap

Kitap tavsiyeleriniz ve beğendikleriniz
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46468
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4592 kez
Teşekkür edildi: 3908 kez

Köleler ve Efendiler - Ücretsiz PDF Kitap

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Nice nice defalar, şehrin kapılarında ve ocaklarınızın başında sizi, hürriyetinize tapmak üzere yere kapanmış gördüm.Ve siz bu halinizle bir ceberut karşısında köleliğini sergileyen, kendilerini kesip biçtiği halde onu öven köleler gibiydiniz.İçinizde en çok hür yaşayanların hürriyetlerini bir boyunduruk ve bir kelepçe gibi takındıklarını mabedin korusunda ve kalenin gölgesinde gördüm. Ve yüreğim kanadı. Siz ancak o zaman hür olursunuz ki hürriyeti aramak arzusu dahi sizin için bir kayıt sayılır ve siz hürriyetten bir gerçekleşecek hedef diye bahsetmez olursunuz. Ne zaman günleriniz gailesiz ve geceleriniz ihtiyaçsız ve ıstırapsız geçmeye başlarsa o zaman hürriyete kavuşmuş olursunuz.

Daha doğrusu gaileler, ihtiyaçlar ve ıstıraplar hayatınızı kuşattığı halde, çıplaklık ve bağımsızlık içinde onlara üstün geldiğiniz zaman hür sayılırsınız. Fakat idrakinizin fecrinde, erişeceğiniz öğle vaktine vurulan zincirleri kırmadıkça, gecelere ve gündüzlere üstün gelmenize imkân mı var? Doğrusu şudur ki, sizin hürriyet dediğiniz şey, halkalarının en kuvvetlisidir. Sizin hür olmanız için benliğinizden bir takım parçalar atmanız gerektir. Bu parçalar, adaleti gerçekleştiremeyen bir kanunsa, onu ortadan kaldırmanız gerekir. Çünkü o kanunu sizin alnınıza kendi eliniz yazmıştır. Fakat, kanun kitaplarını yakmakla, yahut bütün denizin suyu ile yargıçlarınınız alınlarını yıkamakla onları ortadan kaldırmış olmazsınız. Şayet o parçalar, tahtından atmak istediğiniz bir zalimse, onun ilk önce içinizde kurulmuş olan tahtını yıkmaya bakınız. Çünkü, bir zalimin hür ve mağrur insanlara hâkim olabilmesi için, onların hürriyetinin temelinde bir zulüm ve gururlarının kaynağın da bir leke bulunması gerekir. Şayet o parçalar, kurtulmak istediğiniz bir dertse, bilinizki, o derdi kendi elinizle başınıza sarmışsınızdır ve onu hiçbir kimse size yüklememiştir.

Yahut o parçalar, kovalamak istediğiniz bir korkuysa, o korkunun yeri korkulanın eli değil, sizin kalbinizdir.Şüphe yok ki her şey, varlığınızın içinde yarı yarıya kucaklaşarak hareket ediyor, sevilen ve kaçınılan her şey!... Bütün bunlar ışıklar ve gölgeler gibi çifter çifter içinizde ötüp dolaşıyor. Gölgeler soluklaşmaya ve kaybolmaya başlayınca, geride kalan ışıklar başka bir ışığın gölgesi oluyor. Onun için, hürriyetiniz zincirlerini kaybettiği zaman, bizzat kendisi daha büyük bir hürriyetin zinciri oluyor.

HALİL CİBRAN

Download
https://hamzayardimcioglu.com/wp-conten ... %B0LER.pdf

Kaynak :
http://hamzayardimcioglu.com/2020/03/25 ... efendiler/
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1195
Kayıt: 14 May 2010, 14:50
cinsiyet: Erkek

Re: Köleler ve Efendiler - Ücretsiz PDF Kitap

Mesaj gönderen trasmus »

Paylaşım için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46468
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4592 kez
Teşekkür edildi: 3908 kez

Re: Köleler ve Efendiler - Ücretsiz PDF Kitap

Mesaj gönderen velociraptor »

Henüz okumadım , vaktim olursa okurum kısmetse
Cevapla