Özel Bir Windows Yapmak İçin Yardım Lazım

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Özel Bir Windows Yapmak İçin Yardım Lazım

Mesaj gönderen shampuan »

Yardımdan ziyade aslında sizin yapmanız lazım. Gönüllü olarak bu işe vakit ayırabilecek arkadaş var mı bilemiyorum.

Konuyu hemen açıklayacağım.

Bir sisteme windows kuracak ve hiçbir donanım sürücüsü kurmadan GENELLEŞTİRME işlemi yapacaksınız.

Antivirüs asla kurmayacaksınız. Kullanıcı kendi kursun.

Bu sisteme bir diğer başlıkta açılan kurulum sonrası sistem hızlandırma vb ayaları yapacaksınız. (cidden gerekli olanları; sağtık menü vb gerek yok)

Daha sonra size benim gösterdiğim birtakım programları kuracaksınız.

Yine bazı programlar Portable olacak, onları da entegre edeceğiz.

Masaüstü arkaplanı, masaüstündeki notlar, kısayollar oluşturulacak ve kurulum sonrasında orada durmaları sağlanacak.

Hani sistem bakımı, veri kurtarma için özel bootable windowslar oluyor biliyorsunuz, onun kurulabilenini düşünün.

Tabi ki ethernet sürücüleri kuracağız, bunlar minimal olacak, internette arşivler var...

İşlem bitiminde iso haline getirilip şahsi bulutunuz üzerinden paylaşacaksınız.

Windows'un Win10 sürümü ve Win 7 sürümü ayrı olacak. 32bitle hiç uğraşmayalım isterseniz, 64 bit yaparız. Tartışabiliriz.

Bu işi ücretsiz yapacaksınız.

Bu işi aceleye getirmeden yapacağız ve sürekli fikir alış-verişi yapılacak.

Notron Ghost ile imaj da alınabilir ama imaj her bilgisayarda açılır mı onu bilmiyorum. Olmazsa bu fikri de değerlendirebiliriz. Kurulumlu İSO olması daha iyi olur. Kurulumda ise Ke-Me-Se ekleriz, isteyen lisans anahtarı ile isteyen ilaçlı kullanır.

Gönüllü olan var mı?

Şayet vakit ayıracak kimse yoksa, böyle şahsi windows yapımını anlatan makale, video ve buna benzer kaynakları bu başlıkta da paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Re: Özel Bir Windows Yapmak İçin Yardım Lazım

Abi çok sağolasın.
Çok değer verdiğim bir arkadaş vardı bir var - ez sitesinin sohbet bölümünde çok takılmıştık bir ara. Gün geçmiyordu ki onlarca güncel windows isosu paylaşmasın. Sonra rahatsızlandı kalbinde sorun varmış. Ameliyet oldu ortadan kayboldu. En son bir ara yazıştık iyiyim istirahat ediyorum işi gücü bıraktım demişti.

Videosu da gayet güzel anlatmış senin videolarla beraber toplayıp faydalanıcam.

Senin videolarla beraber faydalanabilirim. Evimden uzaktayım ve uzun süre windowslu PC kullanamayacağım için rica ediyorum yoksa konu açmıcaktım. Müsait ve hevesli arkadaşlar varsa yeniden rica edelim.

Ben de bir plan hazırlayıp neler yüklenecek falan onları bir tesbit edeceğim bu hafta içinde inşallah.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

4 Saatlik işlemi 40dk ya çektiğim bir örnek var uğraşamam ancak balığınızı tutabilirsiniz. Reg kayıtları sürücü güncelleme index içindeki dizinlere dosya ekleyebilirsiniz.

En son Ensatech tarafından 06 Haz 2020, 23:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aşırı uğraştırıcı bir iş cidden
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Oooo... Cidden çok detay var.
Neyse bu konu askıda kalsın, sonra bakalım. Çünkü yüklenecek yazılımlarla beraber günler haftalar alır.
Teşekkür ederim.
Cemil Atay
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 23 kez
İletişim:

Mesaj gönderen Cemil Atay »

Merhaba, işinize yarar mı bilmiyorum ama ben özel bir windows kalıbı yapmak için aşağıdaki bağlantıda bulunan Dism++ uygulamasını kullanıyorum.
Normal bir windows kurulumu yaptıktan sonra hiç bir driver kurmadan, gerekli ayarları yaparak, kullanmak istediğim programları kurup systemi dilediğim şekilde hazır hale getirdiğim de bu uygulamayı çalıştırarak systemin bir yedeğini alıyorum.
Yedekten kastım uygulama install.wim yada install.esd dosyası oluşturuyor.
.esd oluştururken güçlü bir bilgisayar kullanılırsa iyi olur, zira systemi çok zorluyor.
.esd'de .wim'e göre dosya boyutunda 2, 3 gb kadar boyut düşüyor.
Oluşturulan bu dosyayı kurulum yaptığımız kalıbın içinde bulunan ( sources ) içindeki install.wim yada install.esd ile değiştiriyoruz hepsi bu kadar.
Sonrasında ister flashdisk'e yazdırın, isterseniz hardiskiniz üzerinden çalıştırın, kurulumu başlatın en fazla 10 dakika sonra systeminiz hazır...

Bu uygulama elinizdeki iso kalıbınıda açarak içinde oynama şansı veriyor.
Yani .wim yada .esd'nin içini açıyor.
Sonrasında çalışmanızı tekrardan derleyebiliyorsunuz.

https://yadi.sk/d/cxYq8_5ucUEN8Q
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Çok teşekkür ederim. Konu üzerinden hayli zaman geçince ben bunu unutmuştum. Hazırladığım yazılımlar listesi de nerede acaba... Yine işim düştüğünde buradan kaynak olur teşekkürler tekrar.